Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Мнения за новите двигатели на Ямаха 6 кс
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Мнения за новите двигатели на Ямаха 6 кс
Зравейте колеги,предстои ми покупка на двигател.Насочил съм се към Ямаха 6кс,бихте ли изказали някакви мнения за въпросният двигател.Благодаря ви предварително. 

Re: Мнения за новите двигатели на Ямаха 6 кс
Лодката е Тохамаран 290. 

- piletoradi
- сериозен играч
На 3.30 дали ще е добре 6-ка?
http://www.ribi-abv.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Би трябвало на 2.90 глисирам без проблем.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Имах 2,90 тохамаран, много трудно излизаше на глисаж с 6 коня и при това 2 -такта (по-лек)
С 8 коня излизаше без проблем, но с 1 човек.
Та за глисаж с двама трябва минимум 10 коня и 3,30 лодка
С 8 коня излизаше без проблем, но с 1 човек.
Та за глисаж с двама трябва минимум 10 коня и 3,30 лодка
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
имам точно такъв,какъвто смяташ да си вземеш,много е икономичен и лек 27кг,ако сте двама се вслушай в думите на Ивака,а пък ако си сам и си под 100кг, и не ти трябва голяма бързина,а ти трябва лесно пренасяне и мобилност си вземи него.Много съм доволен и от количката на Ямаха ,която си купих отделно за фиксиране и пренасяне на двигателя.
валатът не най-лошото нещо на света
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
лек-лек, колко да е лек... Меркури 6кс е 26кг и като размери е по-компактен... няколкостотин лв е по-евтин...
при 6кс да се говори за икономичност на гориво при една марка спрямо друга е ... смешно - за едно лято надали ще изгорите повече от 20-30л...
при 6кс да се говори за икономичност на гориво при една марка спрямо друга е ... смешно - за едно лято надали ще изгорите повече от 20-30л...
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Така си е,по-лек е Меркюрито,защото няма вграден резервоар,но за мене Ямахата си е Ямаха,що се отнася до бензина 30 литра си ги изгарям за месец,зависи кой,колко ходи.
- bokser
- ще става разбирач
Сигурен ли си в това което пишеш за Меркюрито ? Я погледни тука http://www.hydrostart.com/2.%D0%94%D0%B ... URY_F_6_S/.аксел написа:Така си е,по-лек е Меркюрито,защото няма вграден резервоар,но за мене Ямахата си е Ямаха,що се отнася до бензина 30 литра си ги изгарям за месец,зависи кой,колко ходи.
И двата са хубави двигатели - въпрос на личен избор според мен (и финансов).

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Eми,да де,нямат вграден резервоар,като Ямахата,както и е важно как се пренася,да не изтече маслото,а при ямахата този проблем го няма.
- bokser
- ще става разбирач
Нямаха резервоар стария модел, ти май не четеш.Не казвам, че Ямахата е лош двигател, а само че за 452 лв. не ми пречи да го сложа да лежи на румпела, а горната сума да се похарчи за друго оборудване.аксел написа:Eми,да де,нямат вграден резервоар,като Ямахата,както и е важно как се пренася,да не изтече маслото,а при ямахата този проблем го няма.

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
от 2011г Меркуритата 4, 5 и 6кс са с вграден резервоар... Друг е въпросът дали вградения е по-добро решение от външния... Но за пренасянето със сигурност е по-добре...
Личните предпочитания са едно, а фактите съвсем друго... В случая Ямаха не е по-лек, нито по-икономичен... Останалото е въпрос на вкус...
Личните предпочитания са едно, а фактите съвсем друго... В случая Ямаха не е по-лек, нито по-икономичен... Останалото е въпрос на вкус...