Реката...

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Реката...

Мнение от sashoart »

Здравеите на всички!
Последно време ,както ви е известно положението с реките е меко казано лошо.Това ме накара много внимателно да си помисля къде да отида.Ако Искър и Струма са бистри ,то по-малките са направо в трагично положение.Но пък сега е времето на истинските идеалисти,нали?Отиваш да видиш реката!!Какво ще последва зависи от това ,което ще направиш,от местото ,което ще избереш,а и от още 100-200 нещица,де :D ...Трябва да се търси дълбочна и места,където рибата не е наплашена!
Така и така не исках да залагам само на скобара с оглед на ситуацията...въпреки ,че сегашната ситуация си има плюсове..риби са се групирали и във вирове(дулбоки),които традиционно не са зимувални...направо ви казвам ,че ако не сте готови за "мъки",да отделите време и да пообщувате с реката въпреки температурте,заледените върхове и почее,без гаранции за резултата..по-добре изчакаите!
Избрах Искър защото го познавам добре.
Сутринта беше колкото красива ,толкова и ледена и нечовешка.Всичко беше покрито със скреж,и така гледката на дърветата през речната мъгла ме крепеше дълго време.Надеждата ми ,че тя ще се вдигне по обед ме напусна към 1h.това не е много добре,защото температурата беше -8 градуса.Рибата беше абсолутно апатична.Избрах место и се ориентирах към вариант N2,които никак не е лош между другото-клена(а,и не само)!Пред мен брега беше кос с голяма дълбочина,и с бавно на моменти обратно те4ение..отежних 3 гр плувка до максимум и запо4нах да стрелям богато с бял червеи.Плувката изти4аше съвсем бавно на границата на обратното течение.След 10 мин тя бавно,но сигурно изчезна.излезна риба около 300гр..така още 3-4 риби,когато след поредното кълване болонезата натежа здраво и за съжеление рбата успя да се набие под краката ми в корените.Беше хубава риба,мисля около половинка..ехххх!!!в това нямане..кофти..веднага смених повода от 0.10 с 0.12"Драгон" на Тубертини.Продължих да стрелям и след няма и 5 мин плувката изчезна пак ,но с доста по-голяма скорост.Засечка и .....рибата вместо към подмолите резна право навътре,успях да отпусна аванса достатъчо,тои изсвири на два тласъка и...линията ми олекна!Разбира се не успя да скъса..Фуна N14..малкааа..или мал шанс..След кратък размисъл стигнах до извода ,че това беше хубава...мряна! даа,когато времето застудее и те станат съвсем анемични,там където има добри дълбочини,те излизат в тихото отстрани ,за да избягат от напора на течението..вече мрените излизат от играта и на мен ми стана кофти още веднъж,и този път не на шега!..2-те хубави риби ,които ми взеха,ги изпуснах..в този студ и с този труден риболов..еххх,еххх!!!!"Последната ми мряна за сезона,беше..." си мислех аз ..и в този момент мазен кръг на около 10-12 метра пред мен ме извади от подтиснатото състояние..а да,аз не бях спирал да храна с големи колкото малка мандарина топчета храна(скобарска храна с цветни трохи и поне половината беше пръст..много бял,почти да не можеш да стискаш топките във форма).В бистраta и студена вода ,по-скоро типична за декември и януари,рибите не биха се зарадвали на светло петно на дъното съпроводено с плясък ,а и със силните,активни мирзми.По-скоро биха ce уплашили.Тъмна ,богата на пръст и червеи храна,подавана на малки ,сравнително чести порции,това е моето виждане.Изиграването естествено съвпадна с лекото повишаване на температурите,което пък съвпадна с факта ,че водачите не замръзваха така лошо,вече..и тъи като след мренският удар,всичко като че ли приклчи..аз метнах 2 стиски пред мен и започнах да изтичам настоичиво.Ловх с 4гр. плува тип буре,основно 0,18мм RBS на Colmic и с 0.12мм повод.Предимство ми даде(според мен) и монтажът ,които е мое производство.Tои е версия на изтичането..(може и някои да се сърди,щото миналата година споменах за него ,а пък така и не го презентирах,сега обещавам до дни да го направя ,за6тото няколко човека питаха).
Такаа...вече беше станало към 2.30h ,аз се бях унесъл,когато изведнъж задържа,като антенката на плувката остана точно на нивото на водата(нещо много характерно когато ловя с този монтаж!)..и о,радост,ако мога да се изразя така;).Bърха се сгъна тежко,после се разтърси и вече бях в играта:)!!последваха още такива,като рибите за моя голяма радост бяха отлични(около килограма се въртяха нещата,че единият беше и отгоре!).Приклучих с достатъчо риби ,емоции,яд и храна за размисъл, за да кажа - доволен съм!!!т.е. не се даваите,ами ходете!И не забравяите да кажете! Абе не е лесно,ама пък и лесното рядко е съдържателно и ценно така,че ;)
Успех!!! :drinkers:
Прикачени файлове
ribolov1.jpg
ribolov1.jpg (57.05 KiB) Преглеждано 3109 пъти
ribolov5.jpg
ribolov5.jpg (106.67 KiB) Преглеждано 3109 пъти
ribolov 3.jpg
ribolov 3.jpg (66.4 KiB) Преглеждано 3109 пъти
фен клуб-скобар
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Re: Реката...

Мнение от sashoart »

:drinkers:
Прикачени файлове
ribolov-1 copy.jpg
ribolov-1 copy.jpg (117.66 KiB) Преглеждано 3090 пъти
ribolov-2.jpg
ribolov-2.jpg (131.36 KiB) Преглеждано 3090 пъти
ribolov 0.jpg
ribolov 0.jpg (85.03 KiB) Преглеждано 3090 пъти
фен клуб-скобар
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Страхотно, бях свалил гарда, ма успя да ме мотивираш на ново.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
lusox_iv
новобранец
новобранец

Мнение от lusox_iv »

Колега,определено ми допадна разказа ти,поздравления за което.Тая година аз с реките съм скаран,но такива репортажи ми напомнят,колко много изпускам :(
......ииии....дай да го видим тоз монтаж,че ме зайнтригува.
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

:prayer: :prayer: :prayer:
  • Изображение
TT България 2011
Аватар
SaSho-Sensas
фен клуб-скобар

Мнение от SaSho-Sensas »

Браво колега супер риболов си спретнал,като имаме предвид каква мъка е навсякъде 8) 8)
SENSAS TEAM-the best fishing team
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

Браво бе Сашо :D :prayer: . Значи най-сетне си поправи грешките и несполуките от миналите излети. Чудесен излет си направил, браво. Надявам се скоро да направим един съвместен излет и да ме спасиш от дългото капо. :(
varadinov1
фен клуб-скобар

Мнение от varadinov1 »

Евала :drinkers:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Това му е най-хубавото-има достатъчно характерни елементи в този риболов,ще го помниш цял живот и ще се наслаждаваш много пъти на спомена.Браво и карай все така! :drinkers:
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Браво колега , много силен риболов представен с много съдържателен и качествен репортаж :!:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Страхотни скобари.
Риболова е хоби.Наслука :)
iliaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliaka »

Поздравления!
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

:smt023 Хубави риби...!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Като гледам прекрасно си си изкарал колега,евала за добрата слука ! :prayer: :prayer: :prayer:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

ПОздравления :!: :!: Много хубав репортаж :!:
Когато риболова е слаб, в играта влиза майсторската лига :D
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”