Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

GSM оператори и договори
Модератор: dantho.mihov
-
- сериозен играч
GSM оператори и договори
Някой наясно ли е как стоят нещата в момента с договорите към GSM операторите? Дали се преподписват автоматично за същия срок за който е сключен или не. Някои казват, че вече има закон, който отменя автоматичното преподписване при изтичане на срока на договора и става безсрочен, други казват, че няма такова нещо, трети казват, че зависи какъв ти е договора и кога е сключен. Аз пък друго не мога да разбера...от извесно време само ми звънят на телефона от Глобул и ме викат да преподписвам договора защото скоро ми изтича договора, иначе ми викат, че щял да се поднови автоматично за същия срок....е след като ще ми се поднови за кво им е толко зор да ми звънят всяка седмица да ходя да го преподпиша отново????

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: GSM оператори и договори
Ами те за това ти звънят щото вече ако не преподпишеш нема как да ти го подновят за същото време освен ако нямаш такава клауза в договора . В случаят варианта с минаването на безсрочен е налице от известно време и важи за всички . Друг е въпроса че има куп вратички как по принцип си минаваш на безсрочен ама да го прекратиш ти трябва два месеца предизвестие
Тва от другите любимци на КЗП , М-Тел . Абе всеки си се оправя некси от как отпадна варианта ако не преподпишеш автоматично пак толкоз 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- сериозен играч
Не съм много сигурен, ама май имам такава клауза в договора за автоматично подновяване след като ми изтече(трябва да го изровя договора, че не се сещам къде съм го сложил) и въпреки, че имам такава клауза пак ми звънят и ме тормозят постоянно. Какви са вратичките за минаване на безсрочен договор?

- Антон Тонев
- сериозен играч
Абе да ви кажа и аз съм пред дилема.Мисля че с тая нова услуга на "BOB", ще има някакво раздвижване на всички кожодери/оператори/На мен ако вземат така да ми звънят както на колегата, предполагам че ще почна и аз да ги изнудвам.В смисъл , че според ме това е добър план.Аз имам максимум по 80-100 минути разговори на месец,и този план ми се вижда изгоден.Но предполагам и другите оператори ще забъркат някоя манджа- я с зеле, я с картофи
.

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
-
- ще става разбирач
Антон Тонев написа:Абе да ви кажа и аз съм пред дилема.Мисля че с тая нова услуга на "BOB", ще има някакво раздвижване на всички кожодери/оператори/На мен ако вземат така да ми звънят както на колегата, предполагам че ще почна и аз да ги изнудвам.В смисъл , че според ме това е добър план.Аз имам максимум по 80-100 минути разговори на месец,и този план ми се вижда изгоден.Но предполагам и другите оператори ще забъркат някоя манджа- я с зеле, я с картофи.
Месечна такса 0 лв.
Цена на минута разговор към всички мрежи в страната 0,12 лв.
Цена на SMS към всички мрежи в страната 0,12 лв.
Цена на MMS към всички мрежи в страната 0,48 лв.
Цена на MMS към всички международни мрежи 0,78 лв.
Цена на MB мобилен интернет 0,49 лв.
Цена на минута разговор към чуждестранни мрежи зона I - фиксирани мрежи в европейските страни и всички мрежи в Израел, Канада, САЩ и Япония 0,49 лв.
Цена на минута разговор към чуждестранни мрежи зона II - мобилни мрежи в
европейски страни 0,99 лв.
Цена на минута разговор към чуждестранни мрежи зона III - всички останали страни
1,49 лв.
Цена на минута разговор към чуждестранни мрежи зона IV - самолетни и корабни
сателитни мрежи 7,19 лв.
До тук горе-долу добре, можеш да си правиш сметката.
Но много ме притесняват долните цени!
На пръв поглед е много изгодно, но оператора те товари с безбожни цени за други услуги!!!!Цена на стартов пакет 14,90 лв.
Обаждане към сътрудник на тел.123 0,49 лв./обаждане
Деактивация на Гласова поща 3,90 лв.
Смяна на потребител 12,00 лв.
Обединяване/разделяне на абонаменти 6,00 лв.
Eднократна подробна месечна справка за минал период до 12 месеца – доставка на адрес 4,90 лв.
Eднократна подробна месечна справка за минал период до 12 месеца – на електронен адрес 0,60 лв.
Смяна на SIM карта в случай на кражба, загуба, механично увреждане или блокиране с PUK код 9,90 лв.
Свързване след временно спиране заради неплатени фактури 0,60 лв.
Предоставяне на PUK код 2,40 лв.
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
-
- сериозен играч
Днес ми се случи много странна случка....върва в центъра и някъв мангал ме спира и почва да ме пита...абе ти имаш ли договор към някой оператор??? Аз му викам имам да, от 5-6 години съм към глобул. Тоя ми вика айде да отидем в офиса на глобул щото искам да си взема телефон на изплащане някъв ефтин, ама не съм абонат и няма как да го взема на изплащане, аз взимам телефона, а за теб остава картата и ти броя вднага кеш 400лв. Извади 400 стотака и почна да ми ги бута в ръцете, аз се оцъклих, но му отказах, така и не можах да разбера каква е уловката, ако телефона е евтин и картата си остава в мен???

- Антон Тонев
- сериозен играч
На пръв поглед е много изгодно, но оператора те товари с безбожни цени за други услуги!!!![/quote]Цена на стартов пакет 14,90 лв.
Обаждане към сътрудник на тел.123 0,49 лв./обаждане
Деактивация на Гласова поща 3,90 лв.
Смяна на потребител 12,00 лв.
Обединяване/разделяне на абонаменти 6,00 лв.
Eднократна подробна месечна справка за минал период до 12 месеца – доставка на адрес 4,90 лв.
Eднократна подробна месечна справка за минал период до 12 месеца – на електронен адрес 0,60 лв.
Смяна на SIM карта в случай на кражба, загуба, механично увреждане или блокиране с PUK код 9,90 лв.
Свързване след временно спиране заради неплатени фактури 0,60 лв.
Предоставяне на PUK код 2,40 лв.
Прав си че няма безплатни к..ви

Как обичам да си блажа със сланина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Не се знае, каква карта ще остане в теб!LynyrdSkynyrd написа:... и картата си остава в мен???
А вече си подписал договор.
Взимаш парите и си ги слагаш в портфейла ... и в този момент става смяна на притежателя муLynyrdSkynyrd написа:... така и не можах да разбера каква е уловката...

По тази схема преди години гръцките мангали молеха пристигащи сръбски туристи да им купуват часовници от витрината на магазина, понеже давали само по един брой, а на мангала му трябват два, за кума и младоженеца

На платено не одим !
Колеги понеже работя за един от телекомите ще ви разясня накратко как стоят нещата. Мтел и Глобул преподписват автоматично всички договори на настоящите си абонати които са сключени преди април 2011 г. Виваком не преподписват договорите си и дори предлагат оферти които са с абонаментен план ,но без срочни договори т.е. имаш договор ,но можеш да го прекъснеш по всяко едно време с 30 дневно предизвестие .При другите ако МИНИМУМ 30 дена преди изтичането на крайната дата по договор не заявиш отказ от него ти го преподписват ,а оправданието им е ,че го правят понеже е сключен с такива условия в него. Ако имате други въпроси съм готов да помогна с каквото мога.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- krokibg
- учете се от него

П.П А как е покритието на този нов оператор,някои на ясно ли е с това,да казва за какво става въпрос ?!?!?!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Ако говориш за БОБ имай в предвид ,че това е услуга предлагана от Мтел и рано или късно ще се омиришат нещата 

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
А как стоят условията при ползване на Интернет услугите при Виваком? Тоест,какви са правилата при слючване на едногодишен договор и след неговото изтичане,как става отказване от услугата-със или без предизвестие? Автоматичното подновяване,ако не си заявил в едномесечен срок,че се отказваш от услугата,договорът как се продължава-в безсрочен,като по всяко време можеш да се откажеш ,или пак задължително в едногодишен,като при отказ се заплаща неустойка?martineti написа:......Ако имате други въпроси съм готов да помогна с каквото мога.
Благодаря!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Може да се спре по всяко едно време с 30 дневно предизвестие ,като по пътя на логиката ако не е изтекъл заплащаш таксите до края на договора ,а ако е изтекъл или изтича си го спираш без никакви проблеми. След изтичането на договорите във Виваком те се продължават ,НО БЕЗ ОПРЕДЕЛЕН СРОК т.е. по всяко едно време можеш да предизвестиш прекратяването му. При Виваком няма автоматично подновяване. Дори за интернета има и безсрочни договори ,но са с по-висока цена.Телескоп написа: А как стоят условията при ползване на Интернет услугите при Виваком? Тоест,какви са правилата при слючване на едногодишен договор и след неговото изтичане,как става отказване от услугата-със или без предизвестие? Автоматичното подновяване,ако не си заявил в едномесечен срок,че се отказваш от услугата,договорът как се продължава-в безсрочен,като по всяко време можеш да се откажеш ,или пак задължително в едногодишен,като при отказ се заплаща неустойка?
Благодаря!
-
- сериозен играч
Колега, на мен от офис на глобул ми казаха, че ако искам да си прекратя договора, трябва да отида 1-2 седмици преди да ми изтече....явно норочно, сигурно тогава вече ще е късно?!? Каква молба се подава за спиране на договора в свободен текст или си има образец и като се подаде изисква ли се входящ номер или нещо друго? Също какво трябва да направя за да мина на предплатена тарифа и да си запазя номера?Ако ми ставаше безсрочен договора нямаше да го прекратявам, но с тези срочни не ме кефи. А, и друго което ми каза кифлата от офиса е, че ако преподпиша двугодишен договор след като изтече ставал безсрочен, а за едногодишните това не важало....