Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- bokser
- ще става разбирач
Re: Инфо за р. Струма!
Помпата е под пречиствателната станция. На бензиностанцията в дясно по асвалта и си там, или под моста на Айдаровското дере.prodigy666 написа:колега от няколко дена се чудя къде да ида и аз .. :Х знам че на железница вече има много скобар .. на покровник рибата изчезна казваха някаде на баражите при някаква помпа горе долу знам каде е ма там 1000 % няма по голям скобар от 500 гр .. някои ако може да каже за монца и раиона ще е суперpojara28 написа:никой ли не ходи по реката да каже какво, къде, на какво или Всиччки сте на риболов и няма време за писане.

- prodigy666
- разбира нещата
колегата каза от кум бистрака аз сам бил там просто не си спомях как се стига все пак там се начих да ловя риба като малакbokser написа:Помпата е под пречиствателната станция. На бензиностанцията в дясно по асвалта и си там, или под моста на Айдаровското дере.prodigy666 написа:колега от няколко дена се чудя къде да ида и аз .. :Х знам че на железница вече има много скобар .. на покровник рибата изчезна казваха някаде на баражите при някаква помпа горе долу знам каде е ма там 1000 % няма по голям скобар от 500 гр .. някои ако може да каже за монца и раиона ще е суперpojara28 написа:никой ли не ходи по реката да каже какво, къде, на какво или Всиччки сте на риболов и няма време за писане.

- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
От Монца до Симитли - пълна скръб... поне времето беше прилично 

инфо от днес на Мурсалево 1 човек...на Монца 0 на Железница ги пробвахме в края на вира нищо после над моста имаше скобари ама не се хранеха имаше бая народ сичко освен 2ма колеги праскаше на 3ки....и въпросните колеги имаха 2 скобара след това на Бело поле тук таме имаше колеги от към риба слабо мах по 1-2 скобара....
Аз в петък се капотирах на Бело поле. За цял ден не ми пипна нито веднъж. Пробвах на боло и на фидер, но капо. Тройкаджиите се появиха и те капо, даже са измислили нов метод на риболов на мрени през зимата/или поне беше нов за мен/ с една дървена пръчка и вързана тройка на края гадовете бодат под камъните по края на реката и закачали заспали мрени в зимен сън. Хубавото е, че мрена не видяха. Обадих се на ИАРА и ми казаха, че им било далече и нямали бензин да дойдат. Като им предложих 20лв. за бензин - се засмяха и затвориха. По калпав риболовен ден не съм имал до сега.
Няма инфо за Струмa без автора на темата Venci 72.
Къде изчезна този, човек 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- prodigy666
- разбира нещата
колега положението е повече от трагично за тоя сезон и температурата падна и риба се събра ама пак си правим капочино като идем на реката то каква река е тва е вадаnaskobo написа:Няма инфо за Струмa без автора на темата Venci 72.Къде изчезна този, човек

Аз в петък на Бело поле не видях никаква твар във водата. Единствено доста колеги, косачи, два корморана и една видра. Вярно, че си направих експеримента да застана срещу бетонения възел /далеч от тълпата/, но се разходих до колегите и не видях никакъв живарник във водата. Какво става не знам.
скобар има и то доста но реката е малка и бистра, ако ги намериш си искат фин такъм последния път ги лових на 18ка 511 010 повод, а днес не ги и лових
но нищо и утре е ден

скобара е риба проклета

- prodigy666
- разбира нещата
колега има ли смисъл да се пробва на троха и леб за захранка или само на бел ?pojara28 написа:скобар има и то доста но реката е малка и бистра, ако ги намериш си искат фин такъм последния път ги лових на 18ка 511 010 повод, а днес не ги и ловихно нищо и утре е ден
Ами аз тръгнах от 4 гр. плувка основно 0,16, повод 0,10 и кука 14 - нищо. Минах на 3 гр. повод 0,10 и кука 0,16 - нищо. Приключих с плувка 2 гр., повод 0,08 и кука 18 - нищоprodigy666 написа:колега има ли смисъл да се пробва на троха и леб за захранка или само на бел ?pojara28 написа:скобар има и то доста но реката е малка и бистра, ако ги намериш си искат фин такъм последния път ги лових на 18ка 511 010 повод, а днес не ги и ловихно нищо и утре е ден

- prodigy666
- разбира нещата
Инфо от Железница - реката свръх малка даже и август месец не беше така ... над моста нищо под моста казаха колегите 1 риба видях 3 да скочат и толкоз ... за Покровник леко мътна река никаква риба никакви скоци ... монца нито 1 рибар .. аа и вира дето е под кафето на е 79 при железница пак така 1 човек 0 риби .... видях 1 на вилната зона на железница но бях далеч на пътя .. ебе докато не завали 3-4 дена без да спира и после да се оправи реката не хода вечеmiro253 написа:Ами аз тръгнах от 4 гр. плувка основно 0,16, повод 0,10 и кука 14 - нищо. Минах на 3 гр. повод 0,10 и кука 0,16 - нищо. Приключих с плувка 2 гр., повод 0,08 и кука 18 - нищоprodigy666 написа:колега има ли смисъл да се пробва на троха и леб за захранка или само на бел ?pojara28 написа:скобар има и то доста но реката е малка и бистра, ако ги намериш си искат фин такъм последния път ги лових на 18ка 511 010 повод, а днес не ги и ловихно нищо и утре е ден
. За стръв бял червей, кус-кус, предната вечер ми се откачи ръката да бъркам вода с брашно, троха от обикновен хляб, френски/сръбски хляб. За захранка: Пакет Трапер река, глина, трохи бял червей ами кой беше казал, че "Скобара е риба проклета"
.Явно грешката ми беше, че малко обикалях по реката. Втората ми грешка беше, че си носих въдиците, а не бухалки и черен чорап с две дупки да спретна едно гимнастическо съчетание на тройкаджиите дето срещнах. Не, че ще помогне, но щеше да ми олекне.

Добре си се старал, но като неще-неще. И мен ми изтекоха очите по едни тупалки, колкото ръката ми под един мост, но ядец...Ако по спешност не завали и реката не вдигне нивото, бракониерите и кормораните ще видят сметката на рибата..miro253 написа:[Ами аз тръгнах от 4 гр.. .....

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
лошото е,че и аз имам такова опасение за жалостИ не се радвайте на изобилието под/ около мостовете- имам опасение, че това е всичката риба по реката

Малко ви завиждам, че поне сте видели риби
. Аз гледах, гледах от моста, но имаше само вода. По едно време в едни водорасли около реката ми се видя умрял скобар, но за голям негов късмет се оказа бутилка от мляко.
Просто скобара не го ли отървем от ток, бомби, мрежи, тройки, парашути и какви ли не глупости измислят вече ще изчезне по Струма. Нали ви казах - вече търсят и спящи мрени под камъните около брега, но тези никой не ги закача, щото както казах вече "Няма бензин". Дано има някакъв ефект от петицията на "Стари видри". Аз вече се подписах.