GSM оператори и договори

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Re: GSM оператори и договори

Мнение от Антон Тонев »

LynyrdSkynyrd написа:Колега, на мен от офис на глобул ми казаха, че ако искам да си прекратя договора, трябва да отида 1-2 седмици преди да ми изтече....явно норочно, сигурно тогава вече ще е късно?!? Каква молба се подава за спиране на договора в свободен текст или си има образец и като се подаде изисква ли се входящ номер или нещо друго? Също какво трябва да направя за да мина на предплатена тарифа и да си запазя номера?Ако ми ставаше безсрочен договора нямаше да го прекратявам, но с тези срочни не ме кефи. А, и друго което ми каза кифлата от офиса е, че ако преподпиша двугодишен договор след като изтече ставал безсрочен, а за едногодишните това не важало....
Два месеца брат, два месеца.Отидеш ли 1-2 седмици по рано - гризкаш дръвчето :D.Аз сега съм на GLOBUL и плащам за четири карти.От март месец ще станат само две, понеже шерифа си лафи с родата с тия пусти 1500 мин.Незнам дали постъпвам правилно, но ще отрежа двете карти.Щи мина на прословутия "BOB", пък да видим дали пак ще
:smt005
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

LynyrdSkynyrd написа:Колега, на мен от офис на глобул ми казаха, че ако искам да си прекратя договора, трябва да отида 1-2 седмици преди да ми изтече....явно норочно, сигурно тогава вече ще е късно?!? Каква молба се подава за спиране на договора в свободен текст или си има образец и като се подаде изисква ли се входящ номер или нещо друго? Също какво трябва да направя за да мина на предплатена тарифа и да си запазя номера?Ако ми ставаше безсрочен договора нямаше да го прекратявам, но с тези срочни не ме кефи. А, и друго което ми каза кифлата от офиса е, че ако преподпиша двугодишен договор след като изтече ставал безсрочен, а за едногодишните това не важало....
Общо взето навсякъде дрънкат глупости с цел хващане на таргета :lol: отиваш ПОНЕ МЕСЕЦ по-рано и си подаваш молба за прехвъляне на номера към предплатена карта или направо при друг оператор да разгледаш офертите и да си пренесеш номера. Както вече споменах Виваком имат безсрочни договори с месечен абонамент и безплатни минути навсякъде. Служителите в офиса на Глобул /Германос/ нямат право да ти откажат прехвърлянето на картата от абонаментен план към предплатен. Най-много да заплатиш частична такса за оставащото време до края на договора което е по-малкото зло имайки се в предвид ,че влезнеш ли в последният месец от него си изгорял с нов срочен такъв. Просто клаузите на оператора са такива и са доста добре правно изпипани ,че и копче не можеш да кажеш.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Антон Тонев написа:Щи мина на прословутия "BOB", пък да видим дали пак ще
С тоя БОБ да не усереш положението все пак е Мтелска услуга :lol:
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

martineti написа:
Антон Тонев написа:Щи мина на прословутия "BOB", пък да видим дали пак ще
С тоя БОБ да не усереш положението все пак е Мтелска услуга :lol:
Ами ако Гърците, забъркат и те някоя музикална манджа ше си седа на дупето много ясно :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

martineti написа: Общо взето навсякъде дрънкат глупости с цел хващане на таргета :lol:
Това нещо трябва да ви светва винаги когато сте при мобилен оператор,или техен партньор,или банка,или магазин за техника и куп други места където човекът който седи с/у теб е стимулиран от бонуси които излизат директно от твоя джоб!Аз също продавах телефони известно време и е точно така по тези места "консултантът" ти казва точно толкова колкото той иска ти да знаеш и те води към сделка изгодна за него.Допълнителна предпазливост никога не е излишна,проверявай казаното от няколко места и т.н.
Моят съвет е върви по-рано доколкото знам и два месеца по-рано да отидеш не е проблем(да ме поправят колегите ако греша) въпреки,че най-вероятно ще ти бъде представено като проблем!И не пропускай да попиташ и проучиш за "допълнителното потвърждение" след предизвестието щото май се искало такова и ако го няма...абе сещаш се :wink:
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

Точно това ми е мисълта....подавам си молба да мина на предплатена, но какво ми гарантира, че тази молба няма да отиде в коша и с нищо не мога да докажа, че съм я подал?
Изображение Изображение
kameti
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kameti »

LynyrdSkynyrd написа:Точно това ми е мисълта....подавам си молба да мина на предплатена, но какво ми гарантира, че тази молба няма да отиде в коша и с нищо не мога да докажа, че съм я подал?
нарича се входящ номер....дата, подпис и печат :lol:
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Задължително всеки един подписан документ е в 2 екземпляра. Един за търговеца един за теб като клиент ,а относно проблема просто ,че не може по-рано заявяваш ,че ще заплатиш неустойките по договора и преди всичко настояваш да стане на твоето.
Колегата който твърди ,че търговците казват само това което искат ти да знаеш е прав до известна степен, но има и такива който са открити и директни и не заобикалят малките подробности. Аз лично държа клиента да си знае всичко за да няма после скандали и разправии. Все пак този клиент като остане доволен после ще ме потърси отново и така вместо един разочарован клиент ще имам повече доволни :)
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

martineti написа:Колеги понеже работя за един от телекомите ще ви разясня накратко как стоят нещата. Мтел и Глобул преподписват автоматично всички договори на настоящите си абонати които са сключени преди април 2011 г. Виваком не преподписват договорите си и дори предлагат оферти които са с абонаментен план ,но без срочни договори т.е. имаш договор ,но можеш да го прекъснеш по всяко едно време с 30 дневно предизвестие .При другите ако МИНИМУМ 30 дена преди изтичането на крайната дата по договор не заявиш отказ от него ти го преподписват ,а оправданието им е ,че го правят понеже е сключен с такива условия в него. Ако имате други въпроси съм готов да помогна с каквото мога.
Виж това ,колега :!:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=52741
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”