Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Струма около Благоевград?
Модератор: sapuna
Струма около Благоевград?
Следващия weekend ще ходя до Благоевград и ще имам време да отскоча до Струма- някой колега може ли да ми даде инфо за някакво местенце до кадето може да се стигне с такси или пеша или и с двете едновременно:)
P.S:а и неможах да немеря из форума как точно се лови на троха ако някои накратко може да сподели!Благодаря предварително!
P.S:а и неможах да немеря из форума как точно се лови на троха ако някои накратко може да сподели!Благодаря предварително!

струма/блгрд
рамирез, има влак до село Железница, или хвани такси от Благоевград на запад, на 3-4 км е реката.хваща се черна мряна, таранка(каракуда),КЕФАЛ.троха,бял,торен, кле4ка(ручеиник).
ПИШИ НА КИРИЛИЦА
ПИШИ НА КИРИЛИЦА
Re: 555
в риболова на троха единственото специфицно е трохата.. купи си специален хляб от риболовен магазин режеш филийка около сантиметър топиш я за 5-10 секунди във водата и я увиваш за 10 мин във влажна кърпа късаш троха прегъваш на две или на четири и я бодваш на куката забелязъл съм че на бялата част от хляба кълве повече... Монтажа е обикновен на леко ползвам повод 0.14 около 30-40см куките са от 10 до 16 всеки си определя сам виждал съм хода да морят скобари и с 18ка което направо не е за вярване... Плувка от един до три грама използвам различни модели избора е твой... въдицата също става каквато имаш аз ползвам един директен 7м и една 3.80 с макара зависи от мястото и дали ще имам сили за директия щото е китайски и тежи колкото мен
Риболова на троха увлекателен и ще ти хареса пожелавам ти наслука!!!

- maver13
- вече хвърля и на тежко
Колега, ако не ти се дават пари за готова захранка, макар, че българските са на цена около2 лева, опитай с обикновена галета, смляна на по-едро
Сложи вътре ванилия на прах, малко глина, пъсък или къртичина. Добави и малко бял червей, ако имаш възможност
Целта е да се получат стегнати топки, които да стигат цели до дъното, за да не ги отнася водата. Особено при риболов на троха съм имал голям успех като захранвам само с галета и глина

aide nasluka
-
- вече хвърля и на тежко
Само не я прави на топки, а на по-плоски "стиски" за да не ги влачи течението и едър речен пясък съм слагал малко и съшо става!maver13 написа:Колега, ако не ти се дават пари за готова захранка, макар, че българските са на цена около2 лева, опитай с обикновена галета, смляна на по-едроСложи вътре ванилия на прах, малко глина, пъсък или къртичина. Добави и малко бял червей, ако имаш възможност
![]()
Целта е да се получат стегнати топки, които да стигат цели до дъното, за да не ги отнася водата. Особено при риболов на троха съм имал голям успех като захранвам само с галета и глина
![]()

Иначе колегата е прав, Промикс-река работи добре и е двойка за кило.
Love & Ribolov
не ми е за цената на захранките от магазините или белите червеи, по скоро исках да ми кажете някаква изпитана рецепта за захранка за река ( както и направихте за което ви Благодаря много )Според мен да си рибар не значи да отидеш до магазина да си купиш стръв захранки ,подхранки и бегом на язовира или на реката- очарованието на цялата ситуация според мен е в това да направих сам захранка , да си правиш сам изкуствени мухи, един колега тук видях че си прави сам воблери! за това говоря просто искам да се науча:)