XXXL Feeder ... ???

Модератор: Paublo_Eskobar

martineti
сериозен играч
сериозен играч

Re: XXXL Feeder ... ???

Мнение от martineti »

Колега аз за Дунава ползвам това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8258 Вече няколко риболова му направих и съм възхитен от него. Ползвам 100гр кошница и мятам без проблем, с най-дебелият връх показва дори кълванетата на попчетата. Тук можеш да видиш как се претставя http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=53853 На мястото на което лових е доста дълбоко и с бързо течение.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
fiverov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fiverov »

lfc_boy написа:Защо 4.20м?

1.Евентуално по лесно се замята на по голяма дистанция(тук очаквам мнение на колега ползавал и двете дължини с подобни акции). 2. По лесно се отлепя хранилката от дъното, за да не влиза в праговете.

Ще ловя основно риби до кило-две.
Колега тенесиста, какво имаш предвид като казваш няма да работи фидер с такава акция за от брега? Няма да отчитам кълването ли?

Не зная как бих заметнал хранилка с обща тежест 160-170гр. с фидер пръчка до 150 гр. Минимума за мен е 180гр.

butnik, да някакъв линк с този фидер.
Мисля си ,че с хранилка 100-110 гр (това като максимум ,) с храната вътре ти е 150 .наистина 180 гр акция ти е по-добре , но като ти е 420 см това ти компенсира от акцията, така че можеш спокойно да мяташ 160-170 гр хранилки .Имам един приятел :lol: който със хеви 120 гр мята 160гр на 100 метра.
Поради тази причина ти препоръчвам и по голямата дължина .Би трябвало да ти са ясни тия неща
1. по голям кастинг
2. по - добър контрол на рибата при вадене
3.можеш да си позволиш повече грамове хранилки

Въпреки всичко ,ако теб ти харесва 390 ,независимо от това колко мнение ще прочетеш ,че 420 е по-добрия вариант ,ти ще си вземеш 390 .Нали така ?!

По- важното в случая наистина е да избереш качествена пръчка ,която съответно ще ти е малко по-скъпа ,но по-качествена.
успех !!
пазете чисто ,не е толкова трудно
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Днес държах в ръце ето този:
http://www.angel-discount24.de/cormoran ... -5221.html

Очакванията ми бяха по негативни,но всъщност се оказа доста приятна за работа въдица.Не е много тежка.Много добро изпълнение.Доста широки водачи на три крачета.
След мненията ви започвам да клоня към акция до 180гр. и дължина 4.20м.
Above us only sky
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

lfc_boy написа:Днес държах в ръце ето този:
Очакванията ми бяха по негативни,но всъщност се оказа доста приятна за работа въдица.Не е много тежка.Много добро изпълнение.Доста широки водачи на три крачета.
:smt023 Аз лично не виждам смисъл от по-голяма акция (мое мнение).
Колега, я сподели с какъв строй е сопата, която и държал?
Преди няколко дена се заиграх с на един колега фидера - пълен параболик, но не ми допадна. Свикнал съм на по-твърди сопи, какво да се прави :)
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Пич избора си е твой но не виждам логиката ти да ловиш риби до 2 кила с extra heavy feeder Вземи си фидер с акция МАКС 150 гр. слагай хранилки до 70 гр. и тва ти е играта Пак ти казвам тежките хранилки от порядъка 100 - 120 гр са главно за рибилов от лодка. Ако смяташ че като застапориш хранилка 120гр. на 70 -80я метър при силно течение ще имаш повече кълванета според мен се заблуждаваш
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

bachoivo написа: Колега, я сподели с какъв строй е сопата, която и държал?
Преди няколко дена се заиграх с на един колега фидера - пълен параболик, но не ми допадна. Свикнал съм на по-твърди сопи, какво да се прави :)
Не съм специалист, но според мен е нещо между средно твърда и много твърда :lol:
Абе добре е, точно като за нашта река :D Не и направих тест както си трябва с кордата през водачите :oops:

Тенисисте, мен тва ми беше идеята, да задържам на 70м примерно, дори и не в много силното течение.Нали до сега съм ползвал най-много 70 гр. хранилки и нищо не става.Ведна га ме отнася и задържането става под ъгъл около 50градуса :x и по близо до брега.Не че и там не кълве,но понякога рибките си стоят по навътре.Особено мрените.

Сигурно си прав. Аз на такава дистанция не съм ловил досега на фидер.А ти си го правил и знаеш какъв е резултата. Ето такива мнения са полезни при избор на такъми каквито не ползвал човек. :drinkers:
Above us only sky
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Дано направиш правилния избор колега. Лично за мен колкото по мека е въдицата толкова по-голям кеф ти носи тя и можеш да си позволиш по малки по-малки куки и по тънки влакна което ще се компенсира от нежната акция на пръчката която ще убира резките удари на речните диваци.
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

lfc_boy написа:Здравейте колеги фидеристи!!! :D Та молбата ми е за малко споделяне на опит с екстра хеви фидер въдица.
Как мислите, дали ще успявам да замятам на еднаква дължина с 3.90м. както със 4.20м?
Очаквам мнения от колеги ползвали фидер пръчки със сходни параметри. :wink:
Доста от колегите пропуснаха да прочетат какво точно е написал колегата, хора с опит!

За такива екстремни ситуации може би ще помогнат такъв тип хранилки!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Мда, тези хранилки ги бях забравил. :oops: Благодаря ти Калине , че ми напомни.Тук в Русе не ги продават,но като гледам може да се тунинговат и стандартни кошници.Телта е мека и се наглася така,че като се опре в дъното хранилката да се забие телта.След засичане, телта се изправя и се вади без проблеми.Трябва да се пробва.

Сега ловя с фидер до 90гр. акция на 3.60м , строй полупараболик и тегло 190 гр. Кефа е на макс с риби дори и по 300гр.Но всеки път като замятам внимавам да не го напъвам много.А когато има прагове е мъка.
Above us only sky
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

lfc_boy написа:Тук в Русе не ги продават,но като гледам може да се тунинговат и стандартни кошници.Телта е мека и се наглася така,че като се опре в дъното хранилката да се забие телта.След засичане, телта се изправя и се вади без проблеми.Трябва да се пробва.
В България едва ли ги има някъде :wink:
Понеже аз сам си правя хранилките в последно време имам и такива но с много по-скромен грамаж ( 30 гр.) до сега не съм ги ползвал!
ivo_barns
новобранец
новобранец

Мнение от ivo_barns »

lfc_boy написа:Днес държах в ръце ето този:

тая сопа съм я харесал още от пролетта когато имах възможност и аз да я подържа в ръце обаче до закопуването й по обясними причини не се стигна,наистина една добра фидер пръчка с отличен дизайн.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Бях я забравил тази тема.

Ето ви един пример за големи риби, много силно течение и фидер с акция около 120 грама и дължина 3,60.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Изображение
Тук също е МНОГО бързо течение и е доста дълбоко!
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

На снимките ловим с 50-60 грамови хранилки с 30 грамово олово вътре пълнени с царевица. Реката е Вардар и мястото е доста бързо с чукани

Така де.
За мен дължина от 4,20 е напълно излишна за река и едри риби. Поне за мен.
Отделно акция над 200 грама също не ми се връзва. Тогава отиваме и на 0,30 мм влакно в противен случай няма да работи въдицата в пълния си капацитет. Дебелото влакно го носи повече и така

70 метра задържане в силно течение на Дунав айде няма нужда :lol: :lol: :lol:
на дъначките ловя с плоско олово 120 грама, пружина с тяжест вътре и качамак на нея, и повод с кука. Демек къмто 250 грама и пак не мога да заържа много навътре.
За сом мятаме по 250-270 грамови олова-грапи и пак не могат да се задържат мнопго навътре, то затова ползвам буй де :D

Обобщение за мен акция над 150 грама е излишна. дължина над 3,90 също.
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Честита нова година колеги фидеристи!!! :drinkers: Пожелавам ви отлично здраве , много трептящи върхове и доста риби на куката! :lol: :lol:

След доста клатене и сравняване на фидери писах на дядовците Мраз и Коледа. Резултата беше 2 бр. Единия Cormoran Speciland 3.90м. action 50-150гр. тегло на ел. везна 295гр. , а другия Еврохолд HI-Tech с оплетка на 4.20м. акция хеви, но неуточнена, тегло на ел. везна 340гр.Предполагам е същата акция като на брат му Еврохолд Blue crystal heavy feeder. Държал съм ги и двата модела на Еврохолд , но не намирам някаква разлика по строй и тегло.Ако някой има един от двата може да сподели с какви тежести го е товарил и как се държи.
Искам да благодаря на колегите, изказали своето мнение при избора на фидер за Дунава.Това беше и целта на темата.Сега като чета какви намерения имах ,а до къде стигнах с избора си. :shock: :lol:
Сега да му мислят дунавските рибоци какво ги очаква в скоро време :D
В крайна сметка съм вече с 3 фидера. Единият остава безработен и си търси нов стопанин. :D Ако някой се интересува от супер чувствителен фидер с тегло 190гр., акция 90 гр. дължина 3.60м.,направен от HMC високомодулен матиран карбон,fuji макародържач и водачи,предназначен за риболов основно на затворени водоеми и не големи реки,може да му съдействам :D Grauvell competition carp feeder. Плюс това фидерчето е нучено да лови риби и пазено като истинско бижу.Строя му е полупараболичен и позволява работа с по-тънки влакна. Удоволствието е супер дори и с риби като бабушки.
Above us only sky
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”