Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболова около Русе

Мнение от tenesista_ »

Колега аз по тия буни съм израстнал. Преди години ловяхме само на чепарета с по 6 куки с по 1 въдица щото нямаше време за 2ра :D . Поминалата година бяхме набарали скобарите и едри платики до 1.500 кг но тая година пуснаха мрежи и даваше слабо там....
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Точно 2009 ми беше последния "съзнателен" риболов на Дунава. Тогава в края на ноември ги бях набарал скобарите.С лодката на две котви под четвърта буна.Пусках точно под лодката за скобарите,а платика се обади като хвърлих към брега.Най голямата ми (личен рекорд) Тава закова двата килограма.Оръжието беше фидер,а манджата ефтинджос на "Nessa" за 2,50лв пакета. Интересното беше,че имаше САМО ЕДИН колега на брега,който ловеше на чепаре и хвърляше точно зад лодката ми ( само веднъж се оплетохме),той вадеше само косат!
tenesista_ написа: .... но тая година пуснаха мрежи и даваше слабо там....
Май ще трябва да си направя един тармък да разузная мястото.Не ме кефи мисълта,че два дена ще връзвам куки и на първото хвърляне ще си заминат,особено като знам колко време вече ми отнема връзването на №13-14 :evil: Както казах само да няма ледоход.Самолетния ми билет е с фиксирани дати,а следващата отпуска сигурно ще е 2013година :rolleyes: :evil:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Колега този човек му викат академика лови само с тапи голям образ е :D
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Ако имаш планове да ходиш там недей! Рибата не е групирана там !!!
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Добра вечер...
Днес минах за една проверка през Мартен. Ситуацията:
Изображение
Народ много, риби почти никакви, изключая някоя инцидентна мрянка. Идеята ми беше само да огледам, ама тъй като фидера ми беше в колата и имах малко захранка от мин. седмица и айде и аз с мъжете :) Помятах около час. Резултата бе:
Изображение

Водата продължава да пада, температурата също....
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

tenesista_ написа:Ако имаш планове да ходиш там недей! Рибата не е групирана там !!!
Е,аз ще се върна в БГ чак на 10 януари! А онзи тип беше същия- "академика".Ползва калъчаджийски плувки с ваглерово закрепване. Не знам къде ще е групирана тогава рибата,ама от 12 март не съм ходил за риба :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Ходи ми се,че две не виждам!
лягам си star
събуждам се super star

Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

9 месеца? Аз зимата едва 3 месеца издържам, а ти 9 месеца. Представям си колко много ти се ходи :D
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Whassup написа:9 месеца?... Представям си колко много ти се ходи :D
Ужасно много! :(
Поради куп причини не мога да ходя на риба тук в Бавария.
1. Работата ми е такава,че давам само нощни смени и на 9-10 дена почивам 1.Като съм свободен спя като заклан цял ден.Работя в
Винаги прясно.jpg
Винаги прясно.jpg (13.82 KiB) Преглеждано 1319 пъти

В момента (15.45 часа) си пия сутрешото кафе......
2. Както е известно,за да си риболовец ти трябва билет.Тук се кара курс и после изпит.Както при шофьорските курсове, теглиш листовка и отговаряш,общо са около 2000+ въпросите,на всичкото отгоре са на НЕМСКИ :lol: (а аз все още съм на ВИ с немския).И накрая трябва и да се плати курса~450€ (питах в един рибарски магазин)
3. По непотвърдени данни,(щот на румънците много не им вярвам) на едно от езерата,с които е осеян Мюнхен,можело с моя БГ билет :shock: да ловя! Трябвало да го преведа и да оставя копие при "управата на езерото"-така всеки уикенд срещу такса от 20€ можело да се риболува.Като методи на риболов,видове риба и разрешено за задържане количество не можа да ми обясни човекът.
4. ............................

Някой може да си помисли-"Чак пък толкоз,не може ли тайно с едно телескопче...."
НЕ МОЖЕ!!! И аз съм имал такива еротично-еретични сънища!Но само сънища!!!

Хората са го решили как да бъде и го спазват! А тук има всякакви контролни органи.За всичко! Може би за това имат тези неща:
P1000111 - Копие.JPG
P1000111 - Копие.JPG (222.38 KiB) Преглеждано 1319 пъти
129 - Копие.jpg
129 - Копие.jpg (234.98 KiB) Преглеждано 1319 пъти
Жена ми храни лебедите и всички други патоци,а аз рибоците.
лягам си star
събуждам се super star

Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Добър ден, колеги
Някой да има успехи по Реката последната седмица?
Утре мисля да се помъча, ама още се чудя при това ниво дали си заслужава? :smt017
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

утре като го пробваме ще кажа за поредното капо, да вземе да изсъхне дано и да си приберем тежестите поне.
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Здравейте!

Никой ли не дирил скобарите и морунажа по Янтра ?Дунав е ясен,но на Янтра би трябвало да се обаждат риби.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Преди 2-3 седмици ходих там и реката бе много ниска, вероятно морунажите са се покрили на други места. Иначе преди около месец се обаждаше морунаж, бабушка и платика на плувка по Янтра доволно :) Но нивото на Дунава е много ниско, съответно и на Янтрата ще е така. Според мен няма смисъл на това ниво.
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Венци ® написа:Здравейте!

Никой ли не дирил скобарите и морунажа по Янтра ?Дунав е ясен,но на Янтра би трябвало да се обаждат риби.
За Янтра имам инфо от колега, ходил преди 3-4 дена. Нивото ниско, водата бистра. С болото все пак е направил сносен риболов в района на Стърмен - средни кефали и морунажи и няколко каракуди по половинка...
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

За Стара Речка чувам добри отзиви . Излизали едри кефали и скобари среден калибър.
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Днес прескочих до Лом-а за два часа. Резултата: два средни кефала(плуват си обратно)
Изображение
Един се откачи преди да влезе в кепа(брега е около метър и нещо висок) и няколко празни кълванета, докато набарам точния монтаж, дължина на повода и кука.
Оръжието е фидер, 40гр кошница, повод 35санта и кука 12 фуна. На два бели и един червен.
Върти ми се из главата да ги пробвам с болото(5-так New hunter). Идеално ще мога да изтичам с 3гр плувка покрай клонаците и треволяка на отсрещния бряг......Next time :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”