Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Със спининг по Дунава - фоторазкази
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази
Павка, добре че си ти, за да видя риба от Дунава.
К'ва е дълбочината в оня район?

К'ва е дълбочината в оня район?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Аз в петък ходих да уча баща ми ,дадох му старата си пръчка и един спинер и след няколко замятания направи сефтето,маломерно но сефте и то бяла,а аз тази година нямам такава.

Естественно рибката я пратихме да расте!

После бодна и едно маломерно расперче,но не го снимах ,че беше само педя
.Добро начало като се има напредвид ,че е само на 78 години и дава заявка ,че догодина ще лови повече от мен.Ако я кара така може и да познае.Все пак много му хареса и сигурно ще се раздели с плувкарството
И аз се разписах с едно расперче!

Вече започвам подготовка за "Синия Дунав оупън"

Естественно рибката я пратихме да расте!

После бодна и едно маломерно расперче,но не го снимах ,че беше само педя

И аз се разписах с едно расперче!

Вече започвам подготовка за "Синия Дунав оупън"
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
-
- вече хвърля и на тежко
Никога не е късно да станеш рибар ,ама пък е за винаги .Браво за слуката. 

- mitko ribara
- ще става разбирач

Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
- sasho_cross
- новобранец
Някой,Нещо,Някъде????Или само
???

Малко кадри от последния месец...
30 ОКТОМВРИ
Спининг турнир "Синия Дунав". Реших да заложа изключително на джигови примамки. Лових в най-силно пресирания участък - вдясно от лодките пред шатрата.

Сериозната дълбочина 4-6 м и течение налагаха употребата на глави над 20 гр. и максимална концентрация. Посях доста примамки, но успях да уловя три рибки.
Първо извадих една бяла рибка 35 см.

Малко по-късно - сомче 50 см.

След това имах и шанса да хвана много добра щука /около четворка/. Удари на голяма дълбочина, вдигнах я, но течението я изтласка към бързея пред румънските колеги. Задържах я на място и се изтеглих към нея. Беше добре пробита отляво в горната челюст с офсетна оунър 5/0. В един момент зъблата отвори широко уста, тръсна глава и се откачи...
7 НОЕМВРИ
Сутрунта проверих как е положението и успях да уловя една около нормата. За жалост времето между 7 и 9 часа е много кратко за риболов...

9 НОЕМВРИ
За два дни "отворен прозорец" - само една рибка. И по-зле ще става...

23 НОЕМВРИ
Незапомнено от над половин век нивото на Реката при Русе падна до - 17 см /минус 17 см/. Бистра и студена вода /6.5 градуса/. Тежка лепнеща мъгла при температури около нулата. Безветрие.
По обяд реших да пробвам няколко перспективни дупки близо до Русе и успях да измъкна с джиг от дълбока яма една прилична щука - 72 см, 2.820 кг

Вероятно една от последните дунавски риби на спининг за тази година...
30 ОКТОМВРИ
Спининг турнир "Синия Дунав". Реших да заложа изключително на джигови примамки. Лових в най-силно пресирания участък - вдясно от лодките пред шатрата.

Сериозната дълбочина 4-6 м и течение налагаха употребата на глави над 20 гр. и максимална концентрация. Посях доста примамки, но успях да уловя три рибки.
Първо извадих една бяла рибка 35 см.

Малко по-късно - сомче 50 см.

След това имах и шанса да хвана много добра щука /около четворка/. Удари на голяма дълбочина, вдигнах я, но течението я изтласка към бързея пред румънските колеги. Задържах я на място и се изтеглих към нея. Беше добре пробита отляво в горната челюст с офсетна оунър 5/0. В един момент зъблата отвори широко уста, тръсна глава и се откачи...
7 НОЕМВРИ
Сутрунта проверих как е положението и успях да уловя една около нормата. За жалост времето между 7 и 9 часа е много кратко за риболов...

9 НОЕМВРИ
За два дни "отворен прозорец" - само една рибка. И по-зле ще става...

23 НОЕМВРИ
Незапомнено от над половин век нивото на Реката при Русе падна до - 17 см /минус 17 см/. Бистра и студена вода /6.5 градуса/. Тежка лепнеща мъгла при температури около нулата. Безветрие.
По обяд реших да пробвам няколко перспективни дупки близо до Русе и успях да измъкна с джиг от дълбока яма една прилична щука - 72 см, 2.820 кг

Вероятно една от последните дунавски риби на спининг за тази година...

-
- научил се да хвърля
"Вероятно една от последните дунавски риби на спининг за тази година...
"
Което не пречи да се опитва, ако и заради туризма...

Което не пречи да се опитва, ако и заради туризма...
Браво колега признавам те ,който търси намира. На слука.
-
- вече хвърля и на тежко
Разбираш му на Дунавския хишник, завиждам ти благородно. 

НЕДЕЛЯ - 18 ДЕКЕМВРИ 2011
Покачването на нивото донесе рибки и в нашия участък.
Днес е вече 30 см над нулата, а 6-те градуса на водата държат хищниците активни. Нестабилно налягане около 1020 mb. Преди обед духаше силен северен вятър, постепенно се укроти и към 15:30 имаше кратък, но ясно изразен заход на бели риби.
Lamiglas X86MTS, Exist 3000, Saltiga Surf 15 lb, 20 gr "габровка", двойник Cannelle 2/0, туистер Action Plastics. Дълбочина 6-8 м, каменист грунт, течение 6-8 км/ч

52 см, 1,100 кг

70 см, 3.100 кг

Третият удар беше на по-дребна рибка. Поведох я десетина метра и се откачи.

Поздрави на всички колеги с пожелания за Весела Коледа
Покачването на нивото донесе рибки и в нашия участък.

Lamiglas X86MTS, Exist 3000, Saltiga Surf 15 lb, 20 gr "габровка", двойник Cannelle 2/0, туистер Action Plastics. Дълбочина 6-8 м, каменист грунт, течение 6-8 км/ч

52 см, 1,100 кг

70 см, 3.100 кг

Третият удар беше на по-дребна рибка. Поведох я десетина метра и се откачи.

Поздрави на всички колеги с пожелания за Весела Коледа

- stefan4etoo
- сериозен играч
Ейййй за тебе спирка няма
.Страшен си,направо нямам думи

Павка ти наистина ме кефиш.Само така ,сажалявам ,че сам много далече,Дунаве Дунаве
страхотни риби ти влизат.браво..като тръгна за Русе,непременно ще пиша...със сигурност да погледам,освен да риболовствам! 

фен клуб-скобар
Големец,да си жив и здрав 

ПЕТЪК - 30 ДЕКЕМВРИ 2011 г.
След последното ми излизане на Реката работата ме награби предколедно и не остана време да отида за риба. Едва днес в 14:00 реших, че съм се наработил за годината. Обърнах табелата и потеглих с мръсна газ към Дунава. Пътят до набелязаното място беше доста разкалян от валежите, но не се виждаха пресни следи, което ми даде надежда, че може да се получи риболов. Налягането падаше към 1012 mb, слънчево и почти тихо време, ниво около 150 см и температура над 4 градуса. Въобще... звездите се подреждаха.
Така и стана. От 15:00 до 16:30 извадих 6 /шест/ бели рибки, една добра се заклещи на прага и се откачи.
Първата - 43 см

Втората - 36 см

Третата 64 см, 2.350 кг

Четвъртата - 52 см

Петата - 44 см

Шестата - 46 см

Днес лових с новата си още по-къса сопичка Shimano COMPRE CPS70MB2 - 7 ft, 3/16-5/8 oz която вадеше рибите от 10 м дълбочина като коркови тапи и в която с удоволствие открих присътвието на G LOOMIS като визия и харизма, въпреки символичната и цена /купих я нова за 1хх.- левчета/.
За протокола, макарката е Aegis 2506, влакно Saltiga Surf 18 lb без никакви поводи и тути-фрути...

Поздрави на всички Колеги и пожелания за весело посрещане на Новата Година.
Искрено се надявам Светът да не свърши през 2012-та, та да хванем още много риби и през 2013-та...
След последното ми излизане на Реката работата ме награби предколедно и не остана време да отида за риба. Едва днес в 14:00 реших, че съм се наработил за годината. Обърнах табелата и потеглих с мръсна газ към Дунава. Пътят до набелязаното място беше доста разкалян от валежите, но не се виждаха пресни следи, което ми даде надежда, че може да се получи риболов. Налягането падаше към 1012 mb, слънчево и почти тихо време, ниво около 150 см и температура над 4 градуса. Въобще... звездите се подреждаха.

Първата - 43 см

Втората - 36 см

Третата 64 см, 2.350 кг

Четвъртата - 52 см

Петата - 44 см

Шестата - 46 см

Днес лових с новата си още по-къса сопичка Shimano COMPRE CPS70MB2 - 7 ft, 3/16-5/8 oz която вадеше рибите от 10 м дълбочина като коркови тапи и в която с удоволствие открих присътвието на G LOOMIS като визия и харизма, въпреки символичната и цена /купих я нова за 1хх.- левчета/.

За протокола, макарката е Aegis 2506, влакно Saltiga Surf 18 lb без никакви поводи и тути-фрути...

Поздрави на всички Колеги и пожелания за весело посрещане на Новата Година.

Искрено се надявам Светът да не свърши през 2012-та, та да хванем още много риби и през 2013-та...