Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Питане за пръчка на Formax
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Питане за пръчка на Formax
Дали е по-добра от аналогичния Серт? Защото е на същата цена? Поне по снимките от този сайт Серта ми се вижда по-добре изработен.
Не вярвай на снимки. Имам спининг Мичъл, в който ще се влюбиш като го гледаш на снимка, но на живо нещата не са толкова розови. Малко е като жените - с грим и без гримsuntsu написа:Дали е по-добра от аналогичния Серт? Защото е на същата цена? Поне по снимките от този сайт Серта ми се вижда по-добре изработен.

няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Съгласен, ама тук е обратното. Серта го имам на живо, а този Formax ми изглежда кофти на снимка. Не че няма кофти снимки на готини мацки, ама си е рядкост.
Аз пък имам Формакс-а
. Добра е изработката. Само последната част на дръжката не е съвсем изпипана, но това може да е само на моята пръчка. На снимките нищо им няма. Просто лаковото покритие е по-особено и затова изглежда някак странно.

няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
-
- научил се да хвърля
Колега за мене дръжката не е подходяща. А иначе пръчките са като жените - вземаш пробваш, вземаш пробваш....... и така до като се "ожениш" за някоя/и/. Хубавото в случая е, че се допуска "многоженство"! Ако ти е на сърцето и по джоба не се колебай! Поздрави!
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
имам и серта и формаксаsuntsu написа:Дали е по-добра от аналогичния Серт? Защото е на същата цена? Поне по снимките от този сайт Серта ми се вижда по-добре изработен.
серта е ок но има един голям недостатък - несъразмерно дълга дръжка
освен това при по големите размери серта става доста по груб
формакса има доста по къса дръжка и оттам по голяма работна дължина
ако сравняваме размер 2,70 формакса определено е по елегантната въдица
иначе и на двете изработката е сходна - задоволителна (не е перфектна но няма и кой знае какви дразнещи недостатъци)
не знам колко е чуплив формакса - моя след два риболова все още е жив

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- eroucma
- разбира нещата
А колега баш_майстора ти коя от двете пръчки на formax ще ми препоръчаш да си взема, говорим за размер 2.70 

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Колегата е със Страйкър на 2,70 и повярвай щом той е доволен взимай Страйкъра и не му мисли. 

Когато водата ти стигне до устата – горе главата!
Аз се обадих, когато колегата започна да говори за 2.40. Аз се бях засилил за Серт на 2.70, но като пипнах 2.40, веднага си промених мнението. Специално при Серта, разликата между 2.40 и 2.70 е огромна. 2.70 наистина стои груб.
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
eroucma ти пръчка за 50 лева ли избираш или булка
серта става в малките размери - 1,50 1,80 до 2,10
оттам нагоре формакса е за предпочитане (всичко това разбира се при избор сведен само до тези две въдици)

оттам нагоре формакса е за предпочитане (всичко това разбира се при избор сведен само до тези две въдици)

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- eroucma
- разбира нещата
Не колега ти не ме разбра- коя от двете пръчки на Formax ми препоръчваш - дали да е Striker 30 gr. 2.70 или Vantage Spin 20 gr.?баш_майстора написа:eroucma ти пръчка за 50 лева ли избираш или булка![]()
![]()
![]()

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не мога да коментирам нещо което не съм виждал
става дума за Vantage Spin 20
става дума за Vantage Spin 20
- smoky
- научил се да хвърля
Колеги, извинявам се че изравям тази стара тема, но тъй като питането ми е конкретно за въпросния модел спининг Formax Striker. Та питането ми е коя дължина на пръчката 2.40 или 2.70 м, ще се балансира най-добре с макара от размер 2000 с тегло 300 гр? Благодаря предварително! 

- eroucma
- разбира нещата
Колега аз моя съм го балансирал с една Tica - Cambria LD2000, която му идва с една идея по лека, но не се забелязва. Тиката я дават 244 гр така че предполагам с твоята 300 грамова макара няма да е зле.

- smoky
- научил се да хвърля
Аз повече клоня към 2.70, тъй като ловя предимно по язовири и по-рядко на река, но незнам дали ще се балансира добре с макарата, а нямам много време да обикалям с макарата по магазини и да пробвам как ще е баланса.