Питане за пръчка на Formax

Модератори: Павел Иванов, sestrata

suntsu
новобранец
новобранец

Re: Питане за пръчка на Formax

Мнение от suntsu »

Дали е по-добра от аналогичния Серт? Защото е на същата цена? Поне по снимките от този сайт Серта ми се вижда по-добре изработен.
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

suntsu написа:Дали е по-добра от аналогичния Серт? Защото е на същата цена? Поне по снимките от този сайт Серта ми се вижда по-добре изработен.
Не вярвай на снимки. Имам спининг Мичъл, в който ще се влюбиш като го гледаш на снимка, но на живо нещата не са толкова розови. Малко е като жените - с грим и без грим :) Пък и нещата не опират само до изработка.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

Съгласен, ама тук е обратното. Серта го имам на живо, а този Formax ми изглежда кофти на снимка. Не че няма кофти снимки на готини мацки, ама си е рядкост.
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Аз пък имам Формакс-а :). Добра е изработката. Само последната част на дръжката не е съвсем изпипана, но това може да е само на моята пръчка. На снимките нищо им няма. Просто лаковото покритие е по-особено и затова изглежда някак странно.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
milen_ilchev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen_ilchev »

Колега за мене дръжката не е подходяща. А иначе пръчките са като жените - вземаш пробваш, вземаш пробваш....... и така до като се "ожениш" за някоя/и/. Хубавото в случая е, че се допуска "многоженство"! Ако ти е на сърцето и по джоба не се колебай! Поздрави!
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

suntsu написа:Дали е по-добра от аналогичния Серт? Защото е на същата цена? Поне по снимките от този сайт Серта ми се вижда по-добре изработен.
имам и серта и формакса
серта е ок но има един голям недостатък - несъразмерно дълга дръжка
освен това при по големите размери серта става доста по груб
формакса има доста по къса дръжка и оттам по голяма работна дължина
ако сравняваме размер 2,70 формакса определено е по елегантната въдица
иначе и на двете изработката е сходна - задоволителна (не е перфектна но няма и кой знае какви дразнещи недостатъци)
не знам колко е чуплив формакса - моя след два риболова все още е жив :mrgreen: че даже и две щучки извади :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

А колега баш_майстора ти коя от двете пръчки на formax ще ми препоръчаш да си взема, говорим за размер 2.70 :?:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
VDP
новобранец
новобранец

Мнение от VDP »

Колегата е със Страйкър на 2,70 и повярвай щом той е доволен взимай Страйкъра и не му мисли. :)
Когато водата ти стигне до устата – горе главата!
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

Аз се обадих, когато колегата започна да говори за 2.40. Аз се бях засилил за Серт на 2.70, но като пипнах 2.40, веднага си промених мнението. Специално при Серта, разликата между 2.40 и 2.70 е огромна. 2.70 наистина стои груб.
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

eroucma ти пръчка за 50 лева ли избираш или булка :lol: :lol: :lol:
серта става в малките размери - 1,50 1,80 до 2,10
оттам нагоре формакса е за предпочитане (всичко това разбира се при избор сведен само до тези две въдици) :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

баш_майстора написа:eroucma ти пръчка за 50 лева ли избираш или булка :lol: :lol: :lol:
серта става в малките размери - 1,50 1,80 до 2,10
оттам нагоре формакса е за предпочитане (всичко това разбира се при избор сведен само до тези две въдици) :wink:
Не колега ти не ме разбра- коя от двете пръчки на Formax ми препоръчваш - дали да е Striker 30 gr. 2.70 или Vantage Spin 20 gr.?
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

не мога да коментирам нещо което не съм виждал
става дума за Vantage Spin 20
Аватар
smoky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от smoky »

Колеги, извинявам се че изравям тази стара тема, но тъй като питането ми е конкретно за въпросния модел спининг Formax Striker. Та питането ми е коя дължина на пръчката 2.40 или 2.70 м, ще се балансира най-добре с макара от размер 2000 с тегло 300 гр? Благодаря предварително! :roll:
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Колега аз моя съм го балансирал с една Tica - Cambria LD2000, която му идва с една идея по лека, но не се забелязва. Тиката я дават 244 гр така че предполагам с твоята 300 грамова макара няма да е зле.
Изображение Изображение
Аватар
smoky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от smoky »

Аз повече клоня към 2.70, тъй като ловя предимно по язовири и по-рядко на река, но незнам дали ще се балансира добре с макарата, а нямам много време да обикалям с макарата по магазини и да пробвам как ще е баланса.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”