Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Мнение за джиг въдица
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Мнение за джиг въдица
Здравейте колеги, тъй като сега е сезона за този риболов си търся качествена въдица до около 150 лв. за риболов на джиг на костур и сулка. Стандартно ползвам глави от порядъка на 6-15 гр. и туистери, шадове 5-11 см. Въдицата ще употребявам само на затворени водоеми.
Спрял съм се на няколко варианта:
http://www.voblershop.com/1925/Аксесоари/
http://www.voblershop.com/1926/Аксесоари/ (подобна на фидер със сменящи се върхове???)
http://captainhook.bg/index.php?page=sh ... &Itemid=53
Моля, за вашите мнения или съвети... и да е от БГ
http://www.voblershop.com/1926/Аксесоари/ (подобна на фидер със сменящи се върхове???)
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Re: Мнение за джиг въдица
Ще ти предложа ако има къде да видиш ето тая въдица
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6680
Ползвам я от много време и смея да твърдя че за парите си е едно много добро решение ,става дума за модела на 2,40 с тест 5-25 .....по ирония на съдбата я бях взел за друго в периода когато още бях твърде неориентиран към спининговия риболов,единствения и недостатък за мен е дължината иначе въдицата е супер фаст ,лека и не мори ръката при целодневен излет където пък дължината става в плюс ,защото знаеш как по дълга въдица требе да се балансира с по тежка макара и така....
Успех в покупката !!!
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6680
Ползвам я от много време и смея да твърдя че за парите си е едно много добро решение ,става дума за модела на 2,40 с тест 5-25 .....по ирония на съдбата я бях взел за друго в периода когато още бях твърде неориентиран към спининговия риболов,единствения и недостатък за мен е дължината иначе въдицата е супер фаст ,лека и не мори ръката при целодневен излет където пък дължината става в плюс ,защото знаеш как по дълга въдица требе да се балансира с по тежка макара и така....
Успех в покупката !!!
Ходя по каменяци и меткам изкуственяци
Колега, извинявам се, че на въпроса- с въпрос:Carboflex-а ,който си закупихте не е ли подходящ? Това, че е "перфектна щукарка" е ясно. Ама си мисля, че и за джиг би трябвало да е страхотна. Зимата се лови от 15м. нагоре-съответно с глави по-тежки от 15г. Въдицата е точно в този диапазон. За по-леките примамки мисля, че имахте Lazer cobalt..., който пък е перфектен за тях.
Ако паметта не ме лъже имахте счупен Триумф и с гаранцията не се получи. Няма ли възможност за доставка на счупената част да речем на половин цена от тази на въдицата.
Триумфа съм го държал в магазина и мисля, че е добър(лек е). Е, Авида е много по-,ама...
На Радо Shakespeare Trion-а съм го държал и то точно неговия. Видя ми се корав със занижена акция, подходящ е за джиг.Пък и е на промоция.
На слука!
Ако паметта не ме лъже имахте счупен Триумф и с гаранцията не се получи. Няма ли възможност за доставка на счупената част да речем на половин цена от тази на въдицата.
Триумфа съм го държал в магазина и мисля, че е добър(лек е). Е, Авида е много по-,ама...
На Радо Shakespeare Trion-а съм го държал и то точно неговия. Видя ми се корав със занижена акция, подходящ е за джиг.Пък и е на промоция.
На слука!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Пичове , мисля че бъркате целенасоченият джиг с универсалният спининг със средно тежки примамки
Виждам че Vid е достатъчно наясно с това какво търси , чел е , информирал се е и просто му трябва едно мнение от човек ловил с поне два от посочените от него три модела за да визуализира крайният продукт който ще го зарадва в скоро време . За съжаление това няма да съм аз защото даже не съм и държал в ръка нито една от трите гегички . Да се надявам от тук натам мненията да са по питането щото инак се явяват излишни акомеразбирате 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Aми то при условие че тея Дракончета май доскоро ги нямаше на нашия пазар следва че едвали ще има човек който да помогне на колегата с някакво инфо ,от там и темата става излишна и требе колегата да скочи на некоя пръчка от посочените ако се е ограничил само с тея трите и после да пише отзиви 

-
- вече хвърля и на тежко
Колега, все си мисля че ти трябват 2 въдици, а пък и като гледам примерите дето си дал нямат едно с едно еднакви. Поне определи дължина, тест... тегло ако щеш. Може за тия парета да излезе нещо интересно 2-ра мотика, ако имаш търпение де.Vid написа:Здравейте колеги, тъй като сега е сезона за този риболов си търся качествена въдица до около 150 лв. за риболов на джиг на костур и сулка. Стандартно ползвам глави от порядъка на 6-15 гр. и туистери, шадове 5-11 см. Въдицата ще употребявам само на затворени водоеми.
- Павел Иванов
То това е че човек не знае кой с какво и колко време е ловил преди то да се появи в БГoverkill написа:Aми то ...

Павел Иванов
Павел Иванов
Павел Иванов написа:Може пък да има късмет.......overkill написа:Aми то ...
А дано да има кой да каже нещо за тея въдици , че едната пръчица ми хвана окото

Ми освен пак аз да кажа за драгоните, че по една случайност voblershop са ми комшии, та всяко свободно време си го прекарвам при тях...Първо да кажа, че Милениум серията е бюджетна серия и няма много общи неща с Guide Select-a, а за по-високите класове да не говорим, НО...За цената си е много пипната пръчка с много удобна дръжка, SIC водачи и зверски здрава бланка! Моделът Sensitive Zander е много впечатляващ с възможността да избираш между три връхчета с различна акция (въпреки че са в един цвят, върховете са с различна твърдост, при клатене се усеща ясно). Такова нещо досега на спининг пръчка не бях виждал. Връхчето е много фино и от плътно фибро стъкло, което го прави забележително чувствително и идеално за лек джиг. Действа на принципа на кевока за зимния риболов - регистрира и най-леките помръдвания на линията и освен това се вижда лесно с електриковия си цвят. Понеже ми стана интересно как работи пръчката, прекарах влакно през нея и следях върха как се справя с различни тежести...За мен работи повече от добре. Другото интересно е какво се случва, ако закачите риба...Връхчето просто се изправя по влакното и цялата тежест и удари на рибата се поемат от бланката, така че без значение колко голям хищник ще хванете, със сигурност ще се преборите с него. Специално този модел имам чувство, че може преспокойно да се справя и при риболов на сом. Лошото само е, че се предлага само в дължина 2.70 и за лодка едва ли би бил удобен, но за от бряг за бяла риба или костур е просто без забележки. Пак казвам, на мен лично много ми хареса, но това си е лично мнение, не искам да заблуждавам някой...
Между другото - който го интересува, може да звънне в voblershop и да поиска да му изпратят която иска пръчка по куриер да я разгледа. Хората са сериозни и много разбрани и не мисля, че ще откажат такова нещо...Ако ви хареса пръчката, плащате и взимате, ако не, куриера си им я връща и готово...Виждал съм да правят такива неща, така че съм почти сигурен, че проблем на тази тема няма да има...
Между другото - който го интересува, може да звънне в voblershop и да поиска да му изпратят която иска пръчка по куриер да я разгледа. Хората са сериозни и много разбрани и не мисля, че ще откажат такова нещо...Ако ви хареса пръчката, плащате и взимате, ако не, куриера си им я връща и готово...Виждал съм да правят такива неща, така че съм почти сигурен, че проблем на тази тема няма да има...
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, виждам че си изчел форума, затова да доуточня. Ловя само от брега и засега успешно като ползвам глави до 15 гр. Карбофлекса определено не е подходящ за джиг, Лазера с който ловя и сега е много добър, но имам доста откачени риби, т.е. мисля че върха е твърде мек поради което е трудно при засечка куката да се забие добре (може и да се дължи на риболовните ми умения). Това се отнася за по-големите риби, а малките бодливци си ги вадя без проблем. Освен това ми се иска нещо ново, няма да се пенсионирам с тази пръчка....stas написа:Колега, извинявам се, че на въпроса- с въпрос:Carboflex-а ,който си закупихте не е ли подходящ? Това, че е "перфектна щукарка" е ясно. Ама си мисля, че и за джиг би трябвало да е страхотна. Зимата се лови от 15м. нагоре-съответно с глави по-тежки от 15г. Въдицата е точно в този диапазон. За по-леките примамки мисля, че имахте Lazer cobalt..., който пък е перфектен за тях.
На слука!
Един въпрос към valdy: На какво се дължи значителната разлика в теглото между двете, което е смущаващо - по късата въдица с по малък тест тежи доста повече от другатаvaldy написа:За цената си е много пипната пръчка с много удобна дръжка, SIC водачи и зверски здрава бланка! Моделът Sensitive Zander е много впечатляващ с възможността да избираш между три връхчета с различна акция (въпреки че са в един цвят, върховете са с различна твърдост, при клатене се усеща ясно). Такова нещо досега на спининг пръчка не бях виждал. Връхчето е много фино и от плътно фибро стъкло, което го прави забележително чувствително и идеално за лек джиг.
HD Power Jig -дължина 2.55, акция 5-25, тегло 208 гр.
HD Sensitive Zander- дължина 2.70 акция 14-35, тегло 185 гр.
Тези връхчета при замятане дали няма да излитат? Освен това, колкото повече снадки, толкова по слаба чувствителност на бланката, ясно е че визуално ще се виждат добре.
Би ли споделил къде точно им се намира магазина в Пловдив за да може човек да ги види и тръсне.
Сенека
Сенека
Да ти кажа - не знам! Може да е печатна грешка. Ама сега гледах в официалния сайт - грамажите са точно, както са ги дали от voblershop. Но поисках двете пръчки и ги премерих на електронно кантарче - 275 гр е Sensitive Zandera, 210 гр е Power Jig. Да уточня, че са мерени с калъфите направо, че не ми се занимаваше да ги вадя, което означава, че теглото на Sensitiva е заедно с трите върха и тубусчето за тях. По въпроса за връхчетата - със сигурност няма да излитат, конусът е направен много точно и връхчето влиза стабилно и сигурно в гнездото, като после се вади с усилие, та си мисля, че проблеми няма да има.
Относно магазин - нямат, просто сме комшии по местоживеене, та по една случайност успявам да видя и пипна някои неща, които ме интересуват.
Относно магазин - нямат, просто сме комшии по местоживеене, та по една случайност успявам да видя и пипна някои неща, които ме интересуват.
- Vid
- кандидат преподавател
Благодаря за инфото...valdy написа:Да ти кажа - не знам! Може да е печатна грешка. Ама сега гледах в официалния сайт - грамажите са точно, както са ги дали от voblershop. Но поисках двете пръчки и ги премерих на електронно кантарче - 275 гр е Sensitive Zandera, 210 гр е Power Jig.
Сенека
Сенека
Здравеи колега имам Драгон Експрес от няколко седмици и доста риболови навартях имам тази на 240 см акция 3-15 и мога да ти кажа че много ми допадна, много добре усеща примамката а финият врх усеща и наи финото калване.Поздрави
- danev69
- сериозен играч
Здравей,колега Vid. Миналата седмица държах в ръцете си и тръсках цялата серия
Dragon Millenium. Всичките пръчки са невероятно добри за цената си. В реални условия не съм ги ползвал и не мога да ти дам точно мнение. Пръчките са много стегнати и бързи ,като Св. Кроа. Държах и тръсках и по-скъпата серия http://www.voblershop.com/1889/Dragon.Guide.Select/. На мен лично пръчките ми харесаха много, а пък и цената им е повече от добра. Аз също смятам да взимам пръчка за джиг от брега и се спрях на тази ; DRG25-02-245 Hornet 2.45 3-18 154 2 262лв.. На тръскане пръчката е много здрава, стегната и чувствителна/сравнявам я с Авида,който имам/. Специално тази пръчка се балансира с макра 265гр/лично го проверих/. Аз ще я купувам в началото на другия месец,ако не бързаш да купуваш ще може да я пробваш на живо на Гарваново. Поздрави.
Dragon Millenium. Всичките пръчки са невероятно добри за цената си. В реални условия не съм ги ползвал и не мога да ти дам точно мнение. Пръчките са много стегнати и бързи ,като Св. Кроа. Държах и тръсках и по-скъпата серия http://www.voblershop.com/1889/Dragon.Guide.Select/. На мен лично пръчките ми харесаха много, а пък и цената им е повече от добра. Аз също смятам да взимам пръчка за джиг от брега и се спрях на тази ; DRG25-02-245 Hornet 2.45 3-18 154 2 262лв.. На тръскане пръчката е много здрава, стегната и чувствителна/сравнявам я с Авида,който имам/. Специално тази пръчка се балансира с макра 265гр/лично го проверих/. Аз ще я купувам в началото на другия месец,ако не бързаш да купуваш ще може да я пробваш на живо на Гарваново. Поздрави.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Павел Иванов
Е как да няматvaldy написа:...Относно магазин - нямат, ...

Павел Иванов
Павел Иванов