Мнение за джиг въдица

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение за джиг въдица

Мнение от Vid »

Здравейте колеги, тъй като сега е сезона за този риболов си търся качествена въдица до около 150 лв. за риболов на джиг на костур и сулка. Стандартно ползвам глави от порядъка на 6-15 гр. и туистери, шадове 5-11 см. Въдицата ще употребявам само на затворени водоеми.
Спрял съм се на няколко варианта:
http://www.voblershop.com/1925/Аксесоари/
http://www.voblershop.com/1926/Аксесоари/ (подобна на фидер със сменящи се върхове???)
http://captainhook.bg/index.php?page=sh ... &Itemid=53

Моля, за вашите мнения или съвети... и да е от БГ
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
overkill
новобранец
новобранец

Re: Мнение за джиг въдица

Мнение от overkill »

Ще ти предложа ако има къде да видиш ето тая въдица

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6680

Ползвам я от много време и смея да твърдя че за парите си е едно много добро решение ,става дума за модела на 2,40 с тест 5-25 .....по ирония на съдбата я бях взел за друго в периода когато още бях твърде неориентиран към спининговия риболов,единствения и недостатък за мен е дължината иначе въдицата е супер фаст ,лека и не мори ръката при целодневен излет където пък дължината става в плюс ,защото знаеш как по дълга въдица требе да се балансира с по тежка макара и така....

Успех в покупката !!!
Ходя по каменяци и меткам изкуственяци
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Колега, извинявам се, че на въпроса- с въпрос:Carboflex-а ,който си закупихте не е ли подходящ? Това, че е "перфектна щукарка" е ясно. Ама си мисля, че и за джиг би трябвало да е страхотна. Зимата се лови от 15м. нагоре-съответно с глави по-тежки от 15г. Въдицата е точно в този диапазон. За по-леките примамки мисля, че имахте Lazer cobalt..., който пък е перфектен за тях.
Ако паметта не ме лъже имахте счупен Триумф и с гаранцията не се получи. Няма ли възможност за доставка на счупената част да речем на половин цена от тази на въдицата.
Триумфа съм го държал в магазина и мисля, че е добър(лек е). Е, Авида е много по-,ама...
На Радо Shakespeare Trion-а съм го държал и то точно неговия. Видя ми се корав със занижена акция, подходящ е за джиг.Пък и е на промоция.
На слука!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Пичове , мисля че бъркате целенасоченият джиг с универсалният спининг със средно тежки примамки :wink: Виждам че Vid е достатъчно наясно с това какво търси , чел е , информирал се е и просто му трябва едно мнение от човек ловил с поне два от посочените от него три модела за да визуализира крайният продукт който ще го зарадва в скоро време . За съжаление това няма да съм аз защото даже не съм и държал в ръка нито една от трите гегички . Да се надявам от тук натам мненията да са по питането щото инак се явяват излишни акомеразбирате :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
overkill
новобранец
новобранец

Мнение от overkill »

Aми то при условие че тея Дракончета май доскоро ги нямаше на нашия пазар следва че едвали ще има човек който да помогне на колегата с някакво инфо ,от там и темата става излишна и требе колегата да скочи на некоя пръчка от посочените ако се е ограничил само с тея трите и после да пише отзиви :D
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

Vid написа:Здравейте колеги, тъй като сега е сезона за този риболов си търся качествена въдица до около 150 лв. за риболов на джиг на костур и сулка. Стандартно ползвам глави от порядъка на 6-15 гр. и туистери, шадове 5-11 см. Въдицата ще употребявам само на затворени водоеми.
Спрял съм се на няколко варианта:
http://www.voblershop.com/1925/Аксесоари/
http://www.voblershop.com/1926/Аксесоари/ (подобна на фидер със сменящи се върхове???)
http://captainhook.bg/index.php?page=sh ... &Itemid=53

Моля, за вашите мнения или съвети... и да е от БГ
Колега, все си мисля че ти трябват 2 въдици, а пък и като гледам примерите дето си дал нямат едно с едно еднакви. Поне определи дължина, тест... тегло ако щеш. Може за тия парета да излезе нещо интересно 2-ра мотика, ако имаш търпение де.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

overkill написа:Aми то ...
То това е че човек не знае кой с какво и колко време е ловил преди то да се появи в БГ :wink: Може пък да има късмет да попадне именно на такъв човек инак ще трябва сам да си ги съпоставя поне на сухо .

Павел Иванов
Аватар
overkill
новобранец
новобранец

Мнение от overkill »

Павел Иванов написа:
overkill написа:Aми то ...
Може пък да има късмет.......

А дано да има кой да каже нещо за тея въдици , че едната пръчица ми хвана окото :)
valdy
новобранец
новобранец

Мнение от valdy »

Ми освен пак аз да кажа за драгоните, че по една случайност voblershop са ми комшии, та всяко свободно време си го прекарвам при тях...Първо да кажа, че Милениум серията е бюджетна серия и няма много общи неща с Guide Select-a, а за по-високите класове да не говорим, НО...За цената си е много пипната пръчка с много удобна дръжка, SIC водачи и зверски здрава бланка! Моделът Sensitive Zander е много впечатляващ с възможността да избираш между три връхчета с различна акция (въпреки че са в един цвят, върховете са с различна твърдост, при клатене се усеща ясно). Такова нещо досега на спининг пръчка не бях виждал. Връхчето е много фино и от плътно фибро стъкло, което го прави забележително чувствително и идеално за лек джиг. Действа на принципа на кевока за зимния риболов - регистрира и най-леките помръдвания на линията и освен това се вижда лесно с електриковия си цвят. Понеже ми стана интересно как работи пръчката, прекарах влакно през нея и следях върха как се справя с различни тежести...За мен работи повече от добре. Другото интересно е какво се случва, ако закачите риба...Връхчето просто се изправя по влакното и цялата тежест и удари на рибата се поемат от бланката, така че без значение колко голям хищник ще хванете, със сигурност ще се преборите с него. Специално този модел имам чувство, че може преспокойно да се справя и при риболов на сом. Лошото само е, че се предлага само в дължина 2.70 и за лодка едва ли би бил удобен, но за от бряг за бяла риба или костур е просто без забележки. Пак казвам, на мен лично много ми хареса, но това си е лично мнение, не искам да заблуждавам някой...

Между другото - който го интересува, може да звънне в voblershop и да поиска да му изпратят която иска пръчка по куриер да я разгледа. Хората са сериозни и много разбрани и не мисля, че ще откажат такова нещо...Ако ви хареса пръчката, плащате и взимате, ако не, куриера си им я връща и готово...Виждал съм да правят такива неща, така че съм почти сигурен, че проблем на тази тема няма да има...
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

stas написа:Колега, извинявам се, че на въпроса- с въпрос:Carboflex-а ,който си закупихте не е ли подходящ? Това, че е "перфектна щукарка" е ясно. Ама си мисля, че и за джиг би трябвало да е страхотна. Зимата се лови от 15м. нагоре-съответно с глави по-тежки от 15г. Въдицата е точно в този диапазон. За по-леките примамки мисля, че имахте Lazer cobalt..., който пък е перфектен за тях.
Ако паметта не ме лъже имахте счупен Триумф и с гаранцията не се получи. Няма ли възможност за доставка на счупената част да речем на половин цена от тази на въдицата.
Триумфа съм го държал в магазина и мисля, че е добър(лек е). Е, Авида е много по-,ама...
На Радо Shakespeare Trion-а съм го държал и то точно неговия. Видя ми се корав със занижена акция, подходящ е за джиг.Пък и е на промоция.
На слука!
Колега, виждам че си изчел форума, затова да доуточня. Ловя само от брега и засега успешно като ползвам глави до 15 гр. Карбофлекса определено не е подходящ за джиг, Лазера с който ловя и сега е много добър, но имам доста откачени риби, т.е. мисля че върха е твърде мек поради което е трудно при засечка куката да се забие добре (може и да се дължи на риболовните ми умения). Това се отнася за по-големите риби, а малките бодливци си ги вадя без проблем. Освен това ми се иска нещо ново, няма да се пенсионирам с тази пръчка....
valdy написа:За цената си е много пипната пръчка с много удобна дръжка, SIC водачи и зверски здрава бланка! Моделът Sensitive Zander е много впечатляващ с възможността да избираш между три връхчета с различна акция (въпреки че са в един цвят, върховете са с различна твърдост, при клатене се усеща ясно). Такова нещо досега на спининг пръчка не бях виждал. Връхчето е много фино и от плътно фибро стъкло, което го прави забележително чувствително и идеално за лек джиг.
Един въпрос към valdy: На какво се дължи значителната разлика в теглото между двете, което е смущаващо - по късата въдица с по малък тест тежи доста повече от другата
HD Power Jig -дължина 2.55, акция 5-25, тегло 208 гр.
HD Sensitive Zander- дължина 2.70 акция 14-35, тегло 185 гр.
Тези връхчета при замятане дали няма да излитат? Освен това, колкото повече снадки, толкова по слаба чувствителност на бланката, ясно е че визуално ще се виждат добре.
Би ли споделил къде точно им се намира магазина в Пловдив за да може човек да ги види и тръсне.
Сенека
valdy
новобранец
новобранец

Мнение от valdy »

Да ти кажа - не знам! Може да е печатна грешка. Ама сега гледах в официалния сайт - грамажите са точно, както са ги дали от voblershop. Но поисках двете пръчки и ги премерих на електронно кантарче - 275 гр е Sensitive Zandera, 210 гр е Power Jig. Да уточня, че са мерени с калъфите направо, че не ми се занимаваше да ги вадя, което означава, че теглото на Sensitiva е заедно с трите върха и тубусчето за тях. По въпроса за връхчетата - със сигурност няма да излитат, конусът е направен много точно и връхчето влиза стабилно и сигурно в гнездото, като после се вади с усилие, та си мисля, че проблеми няма да има.

Относно магазин - нямат, просто сме комшии по местоживеене, та по една случайност успявам да видя и пипна някои неща, които ме интересуват.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

valdy написа:Да ти кажа - не знам! Може да е печатна грешка. Ама сега гледах в официалния сайт - грамажите са точно, както са ги дали от voblershop. Но поисках двете пръчки и ги премерих на електронно кантарче - 275 гр е Sensitive Zandera, 210 гр е Power Jig.
Благодаря за инфото...
Сенека
Kustur4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kustur4o »

Здравеи колега имам Драгон Експрес от няколко седмици и доста риболови навартях имам тази на 240 см акция 3-15 и мога да ти кажа че много ми допадна, много добре усеща примамката а финият врх усеща и наи финото калване.Поздрави
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Здравей,колега Vid. Миналата седмица държах в ръцете си и тръсках цялата серия
Dragon Millenium. Всичките пръчки са невероятно добри за цената си. В реални условия не съм ги ползвал и не мога да ти дам точно мнение. Пръчките са много стегнати и бързи ,като Св. Кроа. Държах и тръсках и по-скъпата серия http://www.voblershop.com/1889/Dragon.Guide.Select/. На мен лично пръчките ми харесаха много, а пък и цената им е повече от добра. Аз също смятам да взимам пръчка за джиг от брега и се спрях на тази ; DRG25-02-245 Hornet 2.45 3-18 154 2 262лв.. На тръскане пръчката е много здрава, стегната и чувствителна/сравнявам я с Авида,който имам/. Специално тази пръчка се балансира с макра 265гр/лично го проверих/. Аз ще я купувам в началото на другия месец,ако не бързаш да купуваш ще може да я пробваш на живо на Гарваново. Поздрави.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

valdy написа:...Относно магазин - нямат, ...
Е как да нямат :roll: Този тук не върши ли работа - Магазин "Риболовен свят" , гр.Пловдив , бул. "Христо Ботев" 148 , тел.: 032/ 63-59-78 ?

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”