Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

горски за 60 секунди
Модератор: bobopeli
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
горски за 60 секунди
здр. колеги..днес привечер реших да отида на лов за патици....мястото река искър..отидох 20 минути преди мръкване..настаних се и зачаках.По едно време гледам идва един микробус
със изгасени фарове,във почти сумрак как караше тоя човек въобще не знам..викам си тия не и е чиста работата,какво ще правят на тъмно-освен да бракониерстват..рекох си ще изчакам да проверя каква ще да я вършат тези момци..по едно време започнаха да свалят едни чували със мрежи/предполагам/и започнаха да се разбират къде да ги опъват....тука вече нервите не ми издържаха и отидох при тях..и ги питам...?.бракониери ли сте бре..? а те -ами ..не сме /а единия от тях -кво те интересува.../викам си добре..../...обадих се на иара одговорът и беше че нямат бензин.и така нататък..кръвното ми беше вече на макс..теглих и една майна с обещанието че билет за догодина няма да си вадя...та да ги видя от каде ще вземат заплати.....взех пушката и започнах як обстрел на въображаеми патици...натрапниците с тяхното нахалство даже взеха да ми се карат че и плаша рибата....
е са викам ви е..ах майката...и като се спуснах към тях да видите бързи смели сръчни...
как избягаха не е истина.....
така станах горски за 60 сек. ....до кога институцийте няма да си гледат работата...
защо трябва аз да се правя на бабаит за да прогонвам бракониерите..до кога колеги ще търпиме това безобразие....даите да се вдигнем всички и със протести и некупуване на билети догодина да и покажем че сме сила.......
със изгасени фарове,във почти сумрак как караше тоя човек въобще не знам..викам си тия не и е чиста работата,какво ще правят на тъмно-освен да бракониерстват..рекох си ще изчакам да проверя каква ще да я вършат тези момци..по едно време започнаха да свалят едни чували със мрежи/предполагам/и започнаха да се разбират къде да ги опъват....тука вече нервите не ми издържаха и отидох при тях..и ги питам...?.бракониери ли сте бре..? а те -ами ..не сме /а единия от тях -кво те интересува.../викам си добре..../...обадих се на иара одговорът и беше че нямат бензин.и така нататък..кръвното ми беше вече на макс..теглих и една майна с обещанието че билет за догодина няма да си вадя...та да ги видя от каде ще вземат заплати.....взех пушката и започнах як обстрел на въображаеми патици...натрапниците с тяхното нахалство даже взеха да ми се карат че и плаша рибата....
е са викам ви е..ах майката...и като се спуснах към тях да видите бързи смели сръчни...
как избягаха не е истина.....
така станах горски за 60 сек. ....до кога институцийте няма да си гледат работата...
защо трябва аз да се правя на бабаит за да прогонвам бракониерите..до кога колеги ще търпиме това безобразие....даите да се вдигнем всички и със протести и некупуване на билети догодина да и покажем че сме сила.......

-
- научил се да хвърля
Re: горски за 60 секунди
Колега,поздравявам те за смелостта и хладнокръвието. Мога да кажа,4е аз отскоро се запалих по риболова и тази година си извадих билет,като всички риболовци.Имам поне 30-40 излета досега и нито веднъж не са ме проверявали.Така че наистина нека не взимаме никакви билети повече.Безмислено е да пълним джобовете на пионки,които не си вършат работата !
- Patera
- вече хвърля и на тежко
Според мен трябвало е първо да се обадиш на ИАРА, току-виж дошли да си свършат работата. А иначе, добре си ги респектирал!
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
- М. Сталев
- разбира нещата
Да предложим на инициаторите на петицията против бракониерството ,ако няма резултат от предстоящите им срещи със високопоставените шефове на различните институции,това със не подновяването на билета да бъде направено като някаква крайна мярка,та най накрая ако може да се стреснат малко
))

- Fishing_Fan
- разбира нещата
Четеш ли въобще ??? Колегата ги е викнал,но реакцията им е антипатична !!!Patera написа:Според мен трябвало е първо да се обадиш на ИАРА, току-виж дошли да си свършат работата. А иначе, добре си ги респектирал!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз мислех да пускам подобна тема ама малко хора ще се навият,а ако ги оставиме 2-3 години без пари ще се замислятсе вдигнем всички и със протести и некупуване на билети догодина да и покажем че сме сила.......
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Те пари ще си взимат от бюджета и много им е на тва както за нас така и за фауната в реките така и за билетите ни.Dimitar_allianz написа:Аз мислех да пускам подобна тема ама малко хора ще се навият,а ако ги оставиме 2-3 години без пари ще се замислятсе вдигнем всички и със протести и некупуване на билети догодина да и покажем че сме сила.......
скобара е риба проклета

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Другия вариант да си купиме пушки и всеки бракониер да отнесе патрона ама така освен да станем булки на някои в софииския затвор нищо друго няма да постигнемpojara28 написа:Те пари ще си взимат от бюджета и много им е на тва както за нас така и за фауната в реките така и за билетите ни.Dimitar_allianz написа:Аз мислех да пускам подобна тема ама малко хора ще се навият,а ако ги оставиме 2-3 години без пари ще се замислятсе вдигнем всички и със протести и некупуване на билети догодина да и покажем че сме сила.......
Tell people there’s an invisible man in the sky who

- antivik
- кандидат преподавател
Това е то, пушката си е пушка
, ма в НАШАТА България е по-лесно да станеш бракониер и престъпник от колко`т да си изкараш едно разрешително и за прост пищов
. Пример - отивам да питам как стоят нещата, изрецитирват ми се нужните докименти, казва ми се - " нужна е здрава аргументация ", отговарям "САМОЗАЩИТА", "Не става" отговарят ми не било достатъчен аргумент
. Е те сега питам ако защитата на личния живот и сигурност не е аргумент, то кое е/сигур достатъчно финикийски знаци
/. Ако по същия начин гонеха и разни мрежари, токаджии "и вся остальная сволоч", реки и язовири щяха да бъкат от риба.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Ето точно такива подобни случаи трябва да се препращат на организаторите на петицията срещу бракониерите, та като отидат на срещи с "висшестоящите", да им ги треснат с една дебела папка по главата
...

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
аз пък си мисля да се направи рибарска партия..да влезем в парламента..и тогава може би ще се оправи положението..на всеки избори ще се съобразяват с нас..трябват им гласове..

- danev69
- сериозен играч

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
и това нема да помогне голега те си имат връзки там ПЛАТИЛИ СА СИ...до сега презаверявах билетите...моя и на ЖЕНАТА голяма спортистка НО тая година риби никъде....и ИАРА никъде.....МРЕЖИ навсякъде.....Така че след като ни изтекат билетите и ние ставаме БРАКОНИЕРИ... Никой не зарибява.....а всички си плащаме....ЗАЩО........Бракониерите и те да си правят пачките.....а ние само хващаме и пускаме.ribolovcho написа:аз пък си мисля да се направи рибарска партия..да влезем в парламента..и тогава може би ще се оправи положението..на всеки избори ще се съобразяват с нас..трябват им гласове..

Така едва ли ще променим нещо,безхаберието от страна на контролните органи е пълно,освен че се правят на слепи,че не виждат бракониeрите,то мрежи,генератори,косачи,бомби,отрови,не зарибяват ами като видят въдичар тичат да проверят билета.Не мога да разбера дали искат да покажат че вършат нещо,показни акции ли са,норматив ли имат?Аз съм си решил проблема като ходя на риба в Гърция.Тука скоро оправия няма да има.