Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Излет на Герман
Модератор: Paublo_Eskobar
Излет на Герман
Здравейте Колеги!
Искам да споделя с вас впечатленията си от един излет на платения на Герман. В петък 18.11 около 14ч бях на водоема. Собственика ни запозна с новите(спрямо миналата година) условия за риболов както следва: такса на пръчка 3лв, пъстървата(сивен) по 9лв/кг, и е забранено използването на блесни воблери и тройки.Риба имаше много и за половин час хванах 3. След това сложих кука номер 15 на която изпилих контрата и я разтворих леко. При което рибите се закачаха и ако куката не е дълбоко в гърлото след известно водене при отпускане от моя страна се откачаха сами. Това не се хареса на собственика и той застана наблизо като ни гледаше лошо. Около 16ч той не издържа и се развика на висок глас:”Айде махайте се!Очевидно на вас риба не ви трябва. Е такива нахалници като вас не бях виждал.То българина(а аз си мислех че и той е такъв, но явно е от някоя ‘по-висша’ категория смозабравили се български арендатори-бизнесмени) като му подадеш пръст ти налапва ръката до лакътя!”.Доста неудобно се почувствах от това и многото други епитети които каза по наш адрес и ни развали цялото удоволствие от риболова. Очевидното в случая е че клиента в БГ винаги получава лошо отношение в добавка на високите цени, независимо че спазва условията измислени от такива продавачи на риба.Платихме си улова – „само” 50лв и си тръгнахме огорчени и разочаровани. От сега нататък на подобни водоеми като Герман, седмиците и някои други които няма да цитирам хвърлящи демонстративно риба от лодка НЯМА ДА СТЪПЯ дори уклея в яз.Искър да свърши. Не съм противник на платения риболов но на първо място собствениците да вземат да се придържат към измислените от тях самите правила а не да третират клиентите си като бракониери. За добър платен рибарник смятам например този на Богров. Ловиш колкото можеш и връщаш рибата. Собственика дори е закупил дюшек за рибата и съответните антибиотици. Така хем се грижи шараните му да бъдат върнати в добро състояние във водата хем не натоварва клиентите си да мъкнат един тон оборудване. Бил съм свидетел когато види рибари незнаещи как се лови, отива при тях дава им стръв ароматизатор казва им какъв монтаж да ползват и това само за да са доволни клиентите а не да си тръгнат разочаровани. За мен целта на риболова не е да си купя риба по-важно е удоволствието от самия риболов. На всички пожелавам много успешни излети и на слука!
Искам да споделя с вас впечатленията си от един излет на платения на Герман. В петък 18.11 около 14ч бях на водоема. Собственика ни запозна с новите(спрямо миналата година) условия за риболов както следва: такса на пръчка 3лв, пъстървата(сивен) по 9лв/кг, и е забранено използването на блесни воблери и тройки.Риба имаше много и за половин час хванах 3. След това сложих кука номер 15 на която изпилих контрата и я разтворих леко. При което рибите се закачаха и ако куката не е дълбоко в гърлото след известно водене при отпускане от моя страна се откачаха сами. Това не се хареса на собственика и той застана наблизо като ни гледаше лошо. Около 16ч той не издържа и се развика на висок глас:”Айде махайте се!Очевидно на вас риба не ви трябва. Е такива нахалници като вас не бях виждал.То българина(а аз си мислех че и той е такъв, но явно е от някоя ‘по-висша’ категория смозабравили се български арендатори-бизнесмени) като му подадеш пръст ти налапва ръката до лакътя!”.Доста неудобно се почувствах от това и многото други епитети които каза по наш адрес и ни развали цялото удоволствие от риболова. Очевидното в случая е че клиента в БГ винаги получава лошо отношение в добавка на високите цени, независимо че спазва условията измислени от такива продавачи на риба.Платихме си улова – „само” 50лв и си тръгнахме огорчени и разочаровани. От сега нататък на подобни водоеми като Герман, седмиците и някои други които няма да цитирам хвърлящи демонстративно риба от лодка НЯМА ДА СТЪПЯ дори уклея в яз.Искър да свърши. Не съм противник на платения риболов но на първо място собствениците да вземат да се придържат към измислените от тях самите правила а не да третират клиентите си като бракониери. За добър платен рибарник смятам например този на Богров. Ловиш колкото можеш и връщаш рибата. Собственика дори е закупил дюшек за рибата и съответните антибиотици. Така хем се грижи шараните му да бъдат върнати в добро състояние във водата хем не натоварва клиентите си да мъкнат един тон оборудване. Бил съм свидетел когато види рибари незнаещи как се лови, отива при тях дава им стръв ароматизатор казва им какъв монтаж да ползват и това само за да са доволни клиентите а не да си тръгнат разочаровани. За мен целта на риболова не е да си купя риба по-важно е удоволствието от самия риболов. На всички пожелавам много успешни излети и на слука!
- indalo
- фен клуб-скобар
Re: Излет на Герман
Ми човече, ти сам си казвал че си шмекерувал. Защо клиента винаги да има право, даже и като иска да те бъцне.
Правилата са ловиш, плащаш. Все пак е пъстърва, няма как да я връщаш. Ако не ти изнася не посещаваш. Никой не те кара на сила.Са шарана е друга риба, а Богров е друг водоем и т.н. Не знам, това в БГ всичко ни е криворазбрано. Щом си клиент, всичко ти е позволено. Изкараш търговеца извън нерви, пък после те обиждал....

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега, направо ще ме разбиеш
Хитро си го измислил, българина е изобретателен по принцип
Аз миналата събота запуках американките на панчерево, за което си платих 70 кинта
Утре си мислих да ходя на Герман, защото на Панчака рибките са към половин кило американка, а чух че на Герман пъстървите са били 150-20 гр балканка, вярно ли е?

Рибата винаги е на другия бряг
- М. Сталев
- разбира нещата
До сега не съм посещавал такъв водоем където всичко което се хване да се плаща ,и един въпрос ми изниква във главата, До всеки риболовец пъдарин ли има ? 

до indalo
Колега не съм състезател но къде е "шмекеруването" в използването на кука за уклеи при това без контра. Много реномирани фирми (камасан 911 например) правят такива с цел да не се наранява рибата. Освен това на теб не ти ли се е случвало да ти се откачи пъстърва мислиш ли че рибата умира при положение че даже не е вадена от водата. Или може би предлагаш да взема да му платя всичката риба авансово на собственика че да си покрие загубите в случай че някоя боцната риба умре. Айде със здраве!
Между другото рибата е сивен, има и някоя американка от миналата година.
Между другото рибата е сивен, има и някоя американка от миналата година.
Re: до indalo
Meрси, ама колко грама е горе-долу една риба, защото на Панчака са толкова големи, че ловиш и плачешthefan написа: Между другото рибата е сивен, има и някоя американка от миналата година.

...." чух че на Герман пъстървите са били 150-20 гр балканка, вярно ли е?"
..На Герман има повече сивен...рядко американка и са от 300 до 400 гр/бр...миналата неделя хванахме 4 рибета и тежаха 1.460 кг...рибата е много чиста и вкусна..който не е съгласен с правилата на водоема, просто да не ходи там...на входа с големи букви на български са изписани, което е коректно спрямо клиентите...
..На Герман има повече сивен...рядко американка и са от 300 до 400 гр/бр...миналата неделя хванахме 4 рибета и тежаха 1.460 кг...рибата е много чиста и вкусна..който не е съгласен с правилата на водоема, просто да не ходи там...на входа с големи букви на български са изписани, което е коректно спрямо клиентите...
- indalo
- фен клуб-скобар
Добре де колега, мен не ме кефят такива гйолове и не ходя на тях. Извинявай ако съм те засегнал, но правилата там са такива. Ловиш и плащаш. Ходя на платено де се пуска рибата или за пъстърви там дет може да си взимаш примерно до 6 риби на една въдица. И знам ловя си рибките/евентуално/ и си тръгвам или си плащам 2ра въдица, та така. А за шмекеруването, не е ли така....
Макар и с малка кука без контра. Постигнал си целта си, но все пак е своего рода чийт.
п.п. Естествено имаш право да не те радва водоема и най- подходящия начин да го покажеш е да не ходиш там, както и аз .

п.п. Естествено имаш право да не те радва водоема и най- подходящия начин да го покажеш е да не ходиш там, както и аз .

Чудя се луд ли съм или не съм.
В крайна сметка тези гьолове са, за да си правим кефа. Верно че е доста скъпо, ама като се замисля колко пари давам за бензин, захранки и тем подобни глупости, като скачам до Струма - даже ми се вижда евтино. Проблема е че отиваш и започваш да скубеш като луд, миналата седмица 20 хамериканки на Панчерево за няколко часа, даже изпуснах още толкова сигурно. Имам предвид, че риболова свършва бързо и вече си нулирал
, за това се прибягва до подобни хитринки, с които не нараняваш рибата, а само джоба на арендатора, който и без това е достатъчно пълен. На водоемите на които си плащаш една пръчка и имаш право на 4-6 пъстърви на нея са толкова обезрибени, че вероятноста от капо е доста към 100% 

Прав си, прав, аз последно ходих на Требич - платено, ловиш и плащаш всичко, там пъстървите са 200-300гр и натръшках 25 бройки за нула време, платих ''скромна'' сума и си заминах и си ги хапнах като пич, ич не ми дремеше !Gad975 написа:В крайна сметка тези гьолове са, за да си правим кефа. Верно че е доста скъпо, ама като се замисля колко пари давам за бензин, захранки и тем подобни глупости, като скачам до Струма - даже ми се вижда евтино. Проблема е че отиваш и започваш да скубеш като луд, миналата седмица 20 хамериканки на Панчерево за няколко часа, даже изпуснах още толкова сигурно. Имам предвид, че риболова свършва бързо и вече си нулирал, за това се прибягва до подобни хитринки, с които не нараняваш рибата, а само джоба на арендатора, който и без това е достатъчно пълен. На водоемите на които си плащаш една пръчка и имаш право на 4-6 пъстърви на нея са толкова обезрибени, че вероятноста от капо е доста към 100%

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- новобранец
Питам се от доста време защо на платените гьолове рибата струва колкото в магазина, че и отгоре. Икономическата логика сочи, че собствениците на гьоловете закупуват рибата на цени по- ниски отколкото цените, на които купуват рибата рибарските магазини. В този ред на мисли може да искат да се плаща от риболовците на по- ниски цени( с малко,но от сърце). Тогава ще ти остане някакво удовлетворение, че да плащаш я , но е по- ефтина от магазина. "Сделката" ще изглежда по- приемлива и почтенна някак си.
))

Разходите на собственика по водоема не са никак малко, тия пари трябва да се избият от някъде, а и печалбата му е към 30%. И все пак........да не забравяме, че живееме в България, страната на картелните споразумения и безумните надценки, страната в която богатите крадат от бедните, за да дават на богатитеredhottrend написа:Питам се от доста време защо на платените гьолове рибата струва колкото в магазина, че и отгоре. Икономическата логика сочи, че собствениците на гьоловете закупуват рибата на цени по- ниски отколкото цените, на които купуват рибата рибарските магазини. В този ред на мисли може да искат да се плаща от риболовците на по- ниски цени( с малко,но от сърце). Тогава ще ти остане някакво удовлетворение, че да плащаш я , но е по- ефтина от магазина. "Сделката" ще изглежда по- приемлива и почтенна някак си.))

Германския гьол да го духа да им измре рибата от тения,ще ми каже аз какво ще правя.аре кере ботове.
- mitko ribara
- ще става разбирач