Отивам на яз.Въча

Модератор: Кърцата

xix
новобранец
новобранец

Отивам на яз.Въча

Мнение от xix »

Здравейте колеги,
Намислил съм на 23.07 да отида за една седмица някъде за риба. След много умуване и изчитане на всички български риболовни форуми последно се спрях на яз.Въча (имам лодка с моторче). Ако някой има прясна информация за там (ниво на водата, техники и тактики за риболов и какво и на какво дава ) нека сподели, пък аз като се върна надявам се да имам какво да ви разкажа и покажа от излета.
Предварително благодаря
saksi
фен клуб-скобар

555

Мнение от saksi »

Каква риба ,ще търсиш.
По принцип язовира не е много удобен за къмпингуване.
Едно от добрите решения е, да спреш с колата на Америката и оттам да прехвърлиш всичко с лодка на другия бряг, където има добри места.
Иначе предимно костур,ако захраниш добре...бабушка и платика.

Ако тролиш излизат ,бяла риба и сомчета по 4-5 кила ,много рядко по големи.
За мен, това не е най-удачния избор за едноседмична почивка
По добре на Доспат ,пак няма риба :cry: :lol: ,ама е по хладно и красиво.
Въча ,също е красив ,ама някак си по своему потискащо(страшен ) красив.
xix
новобранец
новобранец

Мнение от xix »

благодаря за отговора,
ходил съм на Въча за последните 5г. около 10 пъти и все за по една седмица. Местата ги знам и никога не съм бил капо там. Имам няколко сомчета по 5кг. както на тролинг така и на жив уклеи, белите ми са до 3кг. имам и една пъстърва 1.400кг. пак на уклей. Вярно е, че на Доспат е по-красиво и удобно но откъм разнообразие на видовете риба и шанса за успех Въча води поне с две дължини. Търся по прясна информация за Въча защото миналата година лятото като стигнахме на язовира се оказа, че е спаднал с ~20м. и на Михалково минаваше само една вада която можеше да се прескочи та се наложи да се връщаме на Пясъчник където риболова беше много тегав. Все пак утре като стигнеме до Въча ако нещо не ни хареса Доспат е резервния вариянт :arrow:
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”