Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Макара за дунава!!!
Модератор: sapuna
Макара за дунава!!!
Интересуваме какво ви е мнението за тази макара. Надеждна ли е за риболов по Дунава и същевременно и на едри шарани по язовирите? http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Winder-EU.
По точно въпросат ми е за модел Line Winder EU5000 4.5:1 0.65-100m 636g. 54лв.
По точно въпросат ми е за модел Line Winder EU5000 4.5:1 0.65-100m 636g. 54лв.
- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Макара за дунава!!!
Много скъпа в този сайт от Плевен ще ти ги взема по 37лв.
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... lick&page=Риболовна-макара-Line-Winder-EU EU 7000 -0.50mm-270m. цена поне в Плевен е 40лв. Доволен ще останеш...имам 2бр EU 7000 на два сезона вадих амур тази година 37кг.прекрасно се справи,2бр.EU 5000 на 5год. не са мръднали.Работя с тях по р.ДУНАВ,колко пъти сутрин съм ги намирал заляти от водата не са отваряни и смазвани-големи катъри,от две три год.на сам ми прави впечатление,че много риболовци по р.ДУНАВ са се доверили на тях.Излишно е да даваш много пари за други китайци -ВСИЧКО е произдедено в КИТАЙ.
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... lick&page=Риболовна-макара-Line-Winder-EU EU 7000 -0.50mm-270m. цена поне в Плевен е 40лв. Доволен ще останеш...имам 2бр EU 7000 на два сезона вадих амур тази година 37кг.прекрасно се справи,2бр.EU 5000 на 5год. не са мръднали.Работя с тях по р.ДУНАВ,колко пъти сутрин съм ги намирал заляти от водата не са отваряни и смазвани-големи катъри,от две три год.на сам ми прави впечатление,че много риболовци по р.ДУНАВ са се доверили на тях.Излишно е да даваш много пари за други китайци -ВСИЧКО е произдедено в КИТАЙ.
Благодаря за инфото точно това ме интересуваше понеже ще правя 2 въдици по коледа. А за Куката ли става въпрос където са по 37 лв.
- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ok и все пак ако някой знае друга по стабилна до тези пари да си каже, ако няма взимам от тея 2 броя. И тва лято ще сцепя сомовете и шараните 

Колега няма да останеш доволен от тези макари 100%.. първо въртят много ефтинджийски и не са балансирани и другото което е аванса им е отвратителен (приятели имаха такива и след извесно ползване започнаха да шумят) Според мен дай със по 10-20 лв повече и си купи по читава макара с която да си нямаш ядове и да ловиш със кеф
Аз за Дунава ползвам http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6404 и съм безкрайно доволен. Иначе за тези ЕУ съм чувал добри думи.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Ползвам Line Winder EU 2000 за риболов на спининг и плувка, втори сезон и макарата не е мръднала, само по ролката на бигела се образувал лек канал от плетеното влакно.Аванса е на ниво, не се регулира кой знае колко плавно, но за толкова пари толкова. Извадила е доста шарани 1-3 кг по платени локви, както и безчет щуки и един распер около 3 - те кила.Реди кордата сравнително добре , без някаква моя намеса, не ми е правила бради или други проблеми, също не съм я отварял и смазвал, а я е валял дъжд, само по - някой капка масло на ролката на бигела. Относно баланса - средна хубост, за риболов на дъно не мисля, че ще ти пречи по някакъв начин. Смятам че и големия й събрат няма да е по - лош. За тези пари мисля няма по - добър вариант, все пак след 1-2 сезона работа ще се е изплатила многократно и спокоино можеш да я пратиш в резерва или да я подариш на някой.
- MIR4EV
- ще става разбирач
колеги -малко несириозно е да твърдите че тея макари стават за дунава-много малък капацитет и немат нищо общо с карпаджийските макари
Размер 7000 е 0.50 - 190 м, не мисля че е малко. Тези макари наистина нямат нищо общо с карпаджийските макари, ама аз не виждам колегата да пита за такива. Макарите са големи и непретенциозни лебедки за всякакъв риболов на тежко, с оглед на това каква тяга има моята размер 2000 с предавателно число 5.0 : 1 , най - големия размер с предавателно число 4,5 : 1 едва ли ще има проблем с каквато и да било риба.MIR4EV написа:колеги -малко несириозно е да твърдите че тея макари стават за дунава-много малък капацитет и немат нищо общо с карпаджийските макари
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А каква е разликата между макара за Дунав и макара за Жребчево например? Между различните видове риболов разбирам да има разлика,но за различен водоем,различна макара някакси не върви......Аз лично ползвам едни и същи макари на всякъде.
Ами да ти кажа колега ,че 10 кг шаран от Дунав е в пъти по силен и борбен отколкото същият от Жребчево. Все пак дунавките риби се борят непрекъснато със силата на течението на реката.drebens написа:А каква е разликата между макара за Дунав и макара за Жребчево например? Между различните видове риболов разбирам да има разлика,но за различен водоем,различна макара някакси не върви......Аз лично ползвам едни и същи макари на всякъде.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Е и?Когато аванса работи какъв е проблема?Това значи ли че въдицата трябва да е от арматурно железо?
-
- новобранец
Изискването за по-силова макара идва не от друго- а от това, че тя трябва да докара до брега на 250-300 грама олово (необходимо за справяне с течението на някои места)! Колегата (shtilio) се е изразил достатъчно изчерпателно за останалото.
人 川
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Е то с всякаква макара можеш и паве да докараш до брега.Друг е въпроса че при много силно течение и бордюр да сложиш тоя е смисъла.Едва ли може да сравниш 300 грама олово с 20 килограмова риба.А и тежеста се вади с въдицата,макарата служи само да събира влакното.s_v_gergov написа:Изискването за по-силова макара идва не от друго- а от това, че тя трябва да докара до брега на 250-300 грама олово