Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
и аз се подписах,но си мисля,че пак нищо няма да стане - дано да греша.
пиша с малко закъснение поради независеща от мен причина последния ми излет на Струма бе горе долу сполучлив. Истината е че реката не е променила нито цвят нито дълбочината си. Риболов имаше макар и на не толкова големи риби като основно излизаше скобар стръв две червени пинки за дупето повод 012 кука камасан В611 -18 плувка 3гр. Мястото небезизвестното Бело поле.Разковничето в този момент на реката е тишина. Захранка никаква само пинки. Казвам всичко това като се надявам противно на приетото мястото да се посещава от повече риболовци, защото последния път беше 2 на 10 риболовци срещу драскачи на това място. Има доста приятни вирове а и ако прочетете по-нагоре в постовете ми ще видите и любимото ми място което държи доста риба а и позволява риболов на леко и фидер. Нафидер излизат прилични морунажи и кленове. За служителите на ИАРА/ако четат тук/ искам да кажа само че там си има постоянни абонати с мрежичка като един от най-честите е сниман и го има и по напред в постовете ми, а и той не бракониерства в 10.30 сутринта когато ме проверяват, а към 16.00 - 16.30. Човека си вилнее всеки ден там не му прилича на възрастта и побелялата коса да му давам съвети но когато ме види поне си прибира пособията и зачезва с червената си колица.
Но както и да е пак ще повторя по-доброто оръжие според мен на такава плитка и бистра вода е ТИШИНАТА, по добро дори от финните такъми.Скобара кълвеше основно на пълно изтичане.
утре пак там
Но както и да е пак ще повторя по-доброто оръжие според мен на такава плитка и бистра вода е ТИШИНАТА, по добро дори от финните такъми.Скобара кълвеше основно на пълно изтичане.
утре пак там
Последно промяна от pojara28 на Съб Ное 26, 2011 7:31 pm, променено общо 1 път.
скобара е риба проклета

- prodigy666
- разбира нещата
напълно споделя мнението ти за тишината .. попринцип гледам да ходя сам на реката и тва ми носи мн по голями успехи а не като сме 3-4 и все някои ще говори или пляска не всички умеят да пазят тишинаpojara28 написа:пиша с малко закъснение поради независеща от мен причина последния ми излет на Струма бе горе долу сполучлив. Истината е че реката не е променила нито цвят нито дълбочината си. Риболов имаше макар и на не толкова големи риби като основно излизаше скобар стръв две червени пинки за дупето повод 012 кука камасан В611 -18 плувка 3гр. Мястото небезизвестното Бело поле.Разковничето в този момент на реката е тишина. Захранка никаква само пинки. Казвам всичко това като се надявам противно на приетото мястото да се посещава от повече риболовци, защото последния път беше 2 на 10 риболовци срещу драскачи на това място. Има доста приятни вирове а и ако прочетете по-нагоре в постовете ми ще видите и любимото ми място което държи доста риба а и позволява риболов на леко и фидер. Нафидер излизат прилични морунажи и кленове. За служителите на ИАРА/ако четат тук/ искам да кажа само че там си има постоянни абонати с мрежичка като един от най-честите е сниман и го има и по напред в постовете ми, а и той не бракониерства в 10.30 сутринта когато ме проверяват, а към 16.00 - 16.30. Човека си вилнее всеки ден там не му прилича на възрастта и побелялата коса да му давам съвети но когато ме види поне си прибира пособията и зачезва с червената си колица.

иначе ти пак ми наби чивията за тва бело поле да му се невидело ахаха там мн не ми харесва но ..
- prodigy666
- разбира нещата
днес от кум 10 до 12 2 скобара и 1 хубав плескач на бело поле на около 60 метра от моста ловях на пинки риба има мн поне много скачаше от 15 тина голеги видях само 1 драснат скобар на троики с плуфка и 1 на бял ... не съм ползвал захранка само яко стреляне на бял .. в четвъртък съм там самоче от другата страна понеже там дето бях течението беше минимално даже въртеше водата и плуфката ходеше кум брега е 3 риби ама на 3-4 капота сам мн доволен ахах
а аиде и аз да кажа за такума ахах 0,14 основно повод 0.12 кука 16 e nee kamasan b 1000000000 ама пак са много добри куки ползвам 14ки от тях цяло лято и сам мн добри аиде наслука ... аа и друго колегата е прав тупите горски доидоха точно в 10 и 30 а до 10 имаше 2-3 драскача ехех пулни смешници обаче нз кво става и с тия драскачи рибата ври те немогат и немогат ахха дано все да са така де !!!

Има ли някакво прясно инфо за Невестино? Интересува ме нивото на водата, бистрота, сила на течението (бързо/бавно/средно). Около моста - отпред, отзад моста, ама да не е само отзад
Благодаря предварително.

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Нивото на реката е в застой и тече надоло,бистротата е добра,сила на течението нормално.Около моста ято корморани-отпред се лови на бел,отзад на червен, а отгоре на шарен!jagger1 написа:Има ли някакво прясно инфо за Невестино? Интересува ме нивото на водата, бистрота, сила на течението (бързо/бавно/средно). Около моста - отпред, отзад моста, ама да не е само отзадБлагодаря предварително.
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Вчера брадчеда е ходил под прага в Невестино и чак привечер е боднал 3 скобара, иначе реката бистра та бистра , малка , а течението там е добро. От колега разбрах, че и в парка привечер се лови по някой и друг скобар. Мнаго хора се навъртат около новия мост, но незнам дали има резултат. Аз ще се разходя в неделя и тогава мога да дам инфо.
Благодаря колега kdpav. Казваш - лови се на бял, червен, шарен. Излиза ли нещо? Питам, защото мислех да отскоча до там през съботно-неделната почивка, но се двоумя между друг водоем и там. Та има ли нещо (не говоря за гол след гол)? Поне една-две рибки (клен, мряна) излиза ли за един излет? А бе нещо да те предизвика, да усетиш поне една тръпка? Иначе, за релакса - то природата си го дава.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Това не е Искър,в Струма бяла мряна няма.Иначе можеш да хванеш през този сезон скобар,клен и морунаж!jagger1 написа:Благодаря колега kdpav. Казваш - лови се на бял, червен, шарен. Излиза ли нещо? Питам, защото мислех да отскоча до там през съботно-неделната почивка, но се двоумя между друг водоем и там. Та има ли нещо (не говоря за гол след гол)? Поне една-две рибки (клен, мряна) излиза ли за един излет? А бе нещо да те предизвика, да усетиш поне една тръпка? Иначе, за релакса - то природата си го дава.
Е, аз за бяла мряна не съм споменал
. Интересуваше ме не видовете, които са разпространени, а дали има някакво прясно инфо за активност (дори и слаба) на рибоците. Благодаря колега все пак за инфото. 

-
- новобранец
Колега.... скобари и кленове.... 

голяма красота голямо нещо 

Благодаря колежке.Flirtadjiika написа:Колега.... скобари и кленове....
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Вчера след обяд от 15ч. до мръкване на Невестино над долния праг хванах само един скобарна на който висеше закачена тройка. Пак беще пълно под горния праг но никой нищо, само един колега го видях да извади риба. Брат ми се премести по- нагоре но нищо, каза че някакъв колега е ловил на тройки и е хвавал 7-8 скобара. Под новия мост имаше колега но незнам дали е имало слука. На Пастух ври от риба има мното корморани и нама рибари да ги изгонят, ако се лови там сигурно ще почне да кълве и кормораните ще изчезнат. На слука!
Колега fishingman, благодаря ти за инфото. Прости ми забележката обаче, но за онзи тройкаджия със 7-8 скобара за които си написал, той не може да ни е колега. Сигурно по инерция си го написал "колега". Благодаря ти за инфото и много красиви и успешни излети по водоемите.