Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

абе колеги някой да е ходил наскоро на Бистра?
Модератор: sapuna
абе колеги някой да е ходил наскоро на Бистра?
искам да запитам излиза ли нешто,и на какво?благодаря предварително!
- rino712
- ще става разбирач
Дребна перка и рядко таранка,а на малка рибка костури-има и големи риби,шаран,амур и др. ,но за тях-поне според мен трябва поне 1седмица да си там и да храниш яко,но като цяло шаранските места отдавна са заети и се въртят познати!Ако е да си начешеш крастата с дребосък-става!Аз в събота ще съм там и ще дам инфо после!
- dimitar_
- сериозен играч
От началото на седмицата се каня да ви кажа , че Бистра , особено през почивните дни е "гъз до гъз" , причината е една , групите , които се прехвърлиха от Бели лом почнаха да вадят амури от порядъка на 4- ри до 12 кг . и шарани основно около 2 кила . Капак на всичко беше снимка в местната преса на сом около 44 кг . , хванат на попово прасе (иначе човека си е малко харпунджия , но ... ) , пък Рино вярно казва , че който иска може да си чеше "крастата" с бабушка , таранка или костур на рибенце , понякога излизат добри , а и с повече късмет може да се излъже и бяла риба , аз лично бяла тази година нямам , но видях как извадиха една на герим . Рибка може да се извади с рачило , има доволно ...
Между другото сега на Бели лом е спокойно и места има достатъчно , вярно че е много вероятно капото , но никога не се знае , местата са добре захранени и нищо чудно някой ден да има снимки ... !
На тебе Рино , късмет , аз тези почивни дни нямам възможност да ходя , но в понеделник почивам и тогава , ако нещо не ми обърка плановете , ще съм на Бистра .
Между другото сега на Бели лом е спокойно и места има достатъчно , вярно че е много вероятно капото , но никога не се знае , местата са добре захранени и нищо чудно някой ден да има снимки ... !
На тебе Рино , късмет , аз тези почивни дни нямам възможност да ходя , но в понеделник почивам и тогава , ако нещо не ми обърка плановете , ще съм на Бистра .
- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- dimitar_
- сериозен играч
Ами , обяснението е просто , днес ако си чел "Екип"-а , на последната страница има снимка на сом 50 кг . , хванат от същите "герои" , които бяха хванали 44 -килограмовия преди седмица . Меко казано това са хората , които предното лято драха амура на Бели лом , и определено са добри на мрежите и харпуните , та сега са на Бистра .
Това е причината местата на Бели лом да се поосвободят , и може спокойно да се хвърля където си избереш . Вярно водата пада , защото поливат , кълве предимно червенопера и таранка в дупките между пипера . На блесни , воблер и жива рибка излиза костур и бяла риба , но повечето е маломерна . Поне аз като ходя си хвърлям на суха царевица и каквото стане , в най - лошият случай си изпивам биричката на теферич и се прибирам отпочинал !
С билет е , и ИАРА-а проверяват редовно , ако нещо друго те интересува , питай ...
Това е причината местата на Бели лом да се поосвободят , и може спокойно да се хвърля където си избереш . Вярно водата пада , защото поливат , кълве предимно червенопера и таранка в дупките между пипера . На блесни , воблер и жива рибка излиза костур и бяла риба , но повечето е маломерна . Поне аз като ходя си хвърлям на суха царевица и каквото стане , в най - лошият случай си изпивам биричката на теферич и се прибирам отпочинал !
С билет е , и ИАРА-а проверяват редовно , ако нещо друго те интересува , питай ...
- dimitar_
- сериозен играч
Преди малко се върнах от Бистра , днес определено съм доволен , вчера имах само дваисетина костура на плувка и четири бабушки на кюспе , вярно доста едри около 300 гр. , но не търсех тях . Та днес смених местото и се изнесах до стената , докато си тръгна таранката кълвеше равномерно , дето се вика "празна" плочка нямах , най - едрите бяха около 800 гр. . Все пак съм доволен , най вече защото ми удари шаран , е , беше около 1.5 кг. и естествено го отървах , защото до последно си мислех , че е едра таранка , но не би ... .
Иначе е голяма жега , водата по края е като чай и рибата почва да обръща корем , та затова и аз благоразумно си събрах такъмите и се изнесох . След малко ще кача 2 - 3 снимки от Бистра . Иначе стигам до извода , че заради жегите рибата може да пипа нощем и рано сутрин , нощем е забранено за нас , но ... !
Иначе е голяма жега , водата по края е като чай и рибата почва да обръща корем , та затова и аз благоразумно си събрах такъмите и се изнесох . След малко ще кача 2 - 3 снимки от Бистра . Иначе стигам до извода , че заради жегите рибата може да пипа нощем и рано сутрин , нощем е забранено за нас , но ... !
- dimitar_
- сериозен играч
Поне вчера и днес места имаше , изключвам три или четири "бивака", които са си отдавна , но иначе има доста добри места из върбалаците , дори днес , за моя изненада освободиха едно място точно срещу стената , това е "бурун" с две върби от страната на Лозница , от откриването , чак сега го видях празно , но докога ... ?!
Така че , поне сега места има ... .
Така че , поне сега места има ... .
- dimitar_
- сериозен играч
В четвъртък пак бях на Бистра и да ви кажа съм доволен , защото покрай каракудите , този път извадих и шаран , е , не много голям , беше към кило и осемстотин , но самият факт , че си чух аванса е достатъчен . Ето и малко снимки:

Ето я стената ...

А това отсреща е местото което от откриването за малко беше освободено , но сега си е пак заето . То си е на Лознишкият ръкав ...

Това също е добро место , но само вечер и сутрин , защото виждате какво стадо крави има , но се сещате , че именно затова се върти шарана там ...

Ето и каракудите ...

Имаше и бял кон , но кой щеше да се върне на него ... ?!

Стара търговишка гвардия в очакване ...
Общо взето това беше на Бистра, сега смятам малко внимание да обърна на яз. Бели лом , и яз.. Пчелина . Пък понеже съм отпуска , на практика , какъвто акъл ми дойде сутринта ...
Ето я стената ...
А това отсреща е местото което от откриването за малко беше освободено , но сега си е пак заето . То си е на Лознишкият ръкав ...
Това също е добро место , но само вечер и сутрин , защото виждате какво стадо крави има , но се сещате , че именно затова се върти шарана там ...
Ето и каракудите ...
Имаше и бял кон , но кой щеше да се върне на него ... ?!
Стара търговишка гвардия в очакване ...
Общо взето това беше на Бистра, сега смятам малко внимание да обърна на яз. Бели лом , и яз.. Пчелина . Пък понеже съм отпуска , на практика , какъвто акъл ми дойде сутринта ...
Последно промяна от dimitar_ на Пон Юли 30, 2007 9:01 pm, променено общо 2 пъти.
днес се варнах от Бистра!
излетат беше добьр!приятелят ми хвана 1 таранка и доста добри костури,а аз само 5 таранки,но по 500гр. и то само за няколко часа!калве на торен-таранката! 

- dimitar_
- сериозен играч
Дидо , не знам на кое място си бил , но защо не пробва край стената , от снимките дето съм пуснал можеш да се ориентираш лесно . То е непосредствено до стената , има добра дълбочина за плувка , аз работих на кюспе , но почти същите каракуди излизаха и на директен телескоп . Днес и аз мислех да ходя там , но от сутринта времето в Разград е облачно , и не ми се рискуваше , защото до там пътя е все по черно , те и до сряда го дават дъжд , но ще видим .
Вече има и 60 кг. сом , хванат е от известни сомаджии , които от край време всяко лято отделят поне месец на Бистра . Това са братя , викат им "Герасимовците" , може и да си ги чувал .
Толкова от мен , ако нещо актуално разбера , ще кажа...
Вече има и 60 кг. сом , хванат е от известни сомаджии , които от край време всяко лято отделят поне месец на Бистра . Това са братя , викат им "Герасимовците" , може и да си ги чувал .
Толкова от мен , ако нещо актуално разбера , ще кажа...