Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Речен фидер за бяла мряна
Модератор: sapuna
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Речен фидер за бяла мряна
Здраво, колеги! Преди време гледах, как в ранната част на есента, едни рибари ловят на р. Искър бели мрени на фидер. Предаването май беше на Белополски. Та там един пич показа един доста успешен монтаж на фидер и много чувствителен. Някой ако се сеща какъв беше точно монтажа или пък ако знае речен фидер монтаж за бяла мряна, да сподели
Този във филма беше със сто грамова хранилка, а повода с куката беше на основното влакно, така че когато рибата клъвне не движи хранилката, а директно ми чука по върха.
Дайте идеи.....

Този във филма беше със сто грамова хранилка, а повода с куката беше на основното влакно, така че когато рибата клъвне не движи хранилката, а директно ми чука по върха.
Дайте идеи.....
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Речен фидер за бяла мряна
Главния герой беше Иво...а монтажа беше асиметричен, но мисля, че беше с флоуро карбон(ако не ме лъже паметта), защото е по-твърд и предпазва от оплитания...разбира се може да се прави и с нормален монофил...
те това е...

Много успешен монтаж, не само за мряна , а за доста видове риба...!
те това е...

Много успешен монтаж, не само за мряна , а за доста видове риба...!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
За бяла мряна бих препоръчал клупа където се движи хранилката (бил той симетричен или асиметричен) да не е по-дълъг от 10-тина см. или дори с неподвижна хранилка.
Успех!
Успех!

- Mr.Barry
- ще става разбирач
Колеги, ЗЛАТНИ СТЕ! Точно за този монтаж говорих. Благодаря ви много ако някой знае още нещо нека пише 

Така и не съм съвсем убеден, че този монтаж е по-добър от баналната фидер тръбичка..

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
На бялата мряна баш й дреме къв ти е монтажа, използвай най-простия монтаж с подвижна хранилката на основното, стопер,микро вирбел и повод с кука..

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Здравейте колеги, и аз съм на мнението на колегата naskodo.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Когато говорим за много мнителни риби, наплашени или нежелаещи да вземат стръвта, определено патерностера(тръбичката), вместо да помогне, ще влоши още повече положението, тогава този монтаж влиза в употреба...и повярвайте е изключително ефективен.баналната фидер тръбичка...
Разбира се, че ще го пробвам и то още следващия път:idea: Но си мисля, че тръбичката не би трябвало да се отличава от многото клечки и пръчки по дъното и когато не кълве, вероятно причината не е в нея. А и си мисля, че тя е най-ефективното средство срещу оплитане на повода с хранилката и основната линия. ..Но знае ли човекtamihal написа:Когато говорим за много мнителни риби,.....баналната фидер тръбичка...

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
В много бистра вода вижда и се плаши. За мен тия тръбички са абсолютно ненужни. Простотота е най ефективна по-скоро рибата би усетила съпротивлението.naskobo написа:Разбира се, че ще го пробвам и то още следващия път:idea: Но си мисля, че тръбичката не би трябвало да се отличава от многото клечки и пръчки по дъното и когато не кълве, вероятно причината не е в нея. А и си мисля, че тя е най-ефективното средство срещу оплитане на повода с хранилката и основната линия. ..Но знае ли човекtamihal написа:Когато говорим за много мнителни риби,.....баналната фидер тръбичка...
скобара е риба проклета

-
- научил се да хвърля
И за мен изчистения монтаж е най-добър и малко да кривна тази кука някой ползвал ли е за мряна и какви са впечатленията.
http://www.aquasport-n.com/pictures/pro ... 869552.jpg
http://www.aquasport-n.com/pictures/pro ... 869552.jpg
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
С такива куки съм ловил бели мрени в Испания с протеинови топчета.Добри са и здрави,трудно се износват.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- научил се да хвърля
Благодаря ти, понеже реших да си ги заприходя като гледах едно видео с бай Петър Дренан, като отидох в събота в магазина на акваспорт в Люлин София ми обясниха, че това са шаранджийски куки/ не че не стават/, а BARBEL било вид заточване на куката.Все пак си ги купих и според това което пише на тях са специализирани за мряна.Та така, не се доверявайте много, много на това което ви говорят в магазините, ето и видеото:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... LQW4#t=30s
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... LQW4#t=30s
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Подкрепям!
Е тва е куката за голямата мрена:

Е тва е куката за голямата мрена:

-
- научил се да хвърля
Тези не съм ги срещал по магазините, но ако намеря ще взема, че на DRENNAN в момента най-малките са 7-ци.