Пак на Чепинци....

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Пак на Чепинци....

Мнение от Кърцата »

Незнам за къде е темата ... дали за успешни , дали за неуспешни... ама вие ще си прецените...
изтипосах се там в 6 сутринта с идея да моря белите риби, ама не било писано. пълна апатия от страна на сулките. до два часа нямах нито един удар.
интересното стана на плувката.... идеята ми беше с директния да си ловя стръв (уклеичета, бабки, горчивки...) за целта го бях оборудвал с кука N:20, та да не им е трудно да я лапат... да ама не , дет са вика. натиска отдолу, аз засичам , телескопа се огъне яко и се откача, и така петнаисетина пъти. ама аз съм упорит , маам си с малката кука и си търся дребосък. по едно време обаче ми писна, а и ми стана интересно какво ме тормози (няколко от рибите успях да ги вдигна до повърхноста преди да се откачат и ми се видяха доста особени, едни такива кръгли???). сложих една дванайска и заметнах на торен червей. и опа... кълве , засичам и вадя.... ПЛАТИКА!!!!!!! около 300гр. бря такава риба тука нема, си викам.... замятам пак и след малко класическо кълване с повдигане. засичам и бам... пак ПЛАТИКА. половинка. хвана ме яд че още от сутринта не смених куката с по-голяма , а чаках да напече ама... около 11 ч. платиките явно се покриха и отстъпиха място на каракудите. и то какви... най-малката беше около 400гр. а най-голямата гонеше килото. голям кеф е да ги вадиш с камшик за уклей между тръстиките....
( тука му е мястото да вметна , че когато един колега сподели тук за рекордна платика от Чепинци, всички му се присмяха , а други , в това число и аз си помислиха че послъгва, за да не става калабалък на Челопечене. Извинявам се най-искрено на колегата :oops: :oops: )
Хранех с неква смес моя си рецепта и жито, но кълвеше само и единствено на торен. пробвах и на бял и на жито и на троха и на царевица ама нъцки. реакцията на захранката беше много очевадна. хвърлиш шепичка и почти веднага клъвне. а и червея требе да е пресен , ня втора употреба само се назлъндисва , почуква отдолу но не поема. изобщо трудна риба , ама то там е предизвикателството, да я излъжеш и после да си я пуснеш за следващия път. по обед много напече и реших да се махам . отделих си двете най-големи каракуди (нема толкова вкусно нещо като голяма препържена каракуда) и пуснах останалата риба за другата седмица.
на тръгване събрах и един чувал с боклуци от брега и си ги носих до маршутката в Чепинци в жегата. така че ходете спокойно - почистил съм ви можете да си освините пак. сори ама се ядосах . миналата седмица пак чистих и днес изобщо не личеше.
НАСЛУКА НА ВСИЧКИ
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Колега Кърцата,браво за добрия улов.Аз пръв го питах колегата с голямата платика дали е Чепинци или Челопечене,но го допусках защото са близо.Това е добро потвърждение че я има.Иначе от коя страна лови и чисти ,защото и аз чистих едно място ама няма фаида.Там положението е трагично.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: Пак на Чепинци....

Мнение от sapuna »

Кърцата написа:...(нема толкова вкусно нещо като голяма препържена каракуда)...
Ей тук си много прав!А иначе темата ти си е за успешни,че може и за "откривателски" риболов! :wink:
Браво Кърца!Ама не се поти в тази жега да носиш чувалчето бе братле!Няма сми!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Е те това е то, колега! Кефя се като чета за успешни излети, или както Сапуна е писал "откривателски излети"! Поклон за екоакцията, много ми се иска това да е заразно за всички колеги и да си почистват мизериите след тях.... Много слука и хубави мигове край любимите ни места!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Много добре братле все така и по често :wink:
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Ами тука смятам и аз да се извиня. След като такъв капацитет в чепинския риболов като Кърцата потвърждава, знчи платика си има това е радващо. Успехи Кърца и понеже и аз искам да се уверя сам в наличието на платики там, ще си взема и аз едно чувалче за боклуци :wink: :wink: Ако всеки събира по един чувал боклуци от водоема накрая ще ги победим простаците, щото те все пак не хвърлят по един чувал на излет :idea: :idea: :lol: :lol: :lol: :lol:
aide nasluka
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Аз обаче за това , че смятам , че платика в Чепинци няма ... а после се оказва , че все пак се е завъдила , не мисля да се извинявам на никого 8) Това е форум и в спора се ражда истината ! А за тая голямата платика + още седем още не съм много убеден , че са чепински... :evil: Дайте снимки на платики от там :P === ето извадки от FM форума :

kriki написа:
toko написа:Пак да кажа, че под снимката в сайта пише, че платиката е дунавска. Което не значи, че на Чепинци няма тави. Наслука maver13!

Ами не ми се щеше да го цитирам този сайт но от тук я видях тази снимка - всъщност нямам идея каква е истината за нея - поне така е написал човека:
http://forum.nariba.com/viewtopic8510.html

Иначе , както казах НА ЧЕПИНЦИ ИМА ПЛАТИКИ, колкото и да не им се вярва на някои. И ако не бях хванал и аз нямаше да повярвам ... др. е въпроса дали си струва целенасочено да се гонят.

Абе на кукичка № 20 през лятото , при тия жеги ...си е резонно да се лови платика на Чепинци :roll: .... ама по - добре на ченгел № 7 на Жребчево , на торен .... а ?

Кърца , вие с колегата Крики май ги утепахте тия платички на Чепинци :rock: ...и за нас нищо не остана :(
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Ей, някой да не е правил зарибителна акция, пък вие да му изловите платичките :wink: :D :D

Поздравления на Кърцата, че е уцелил ваксата ОТНОВО! При него празно няма :D :D :D
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

наблюдател написа:Ей, някой да не е правил зарибителна акция, пък вие да му изловите платичките :wink: :D :D

Е ако са по 3 кила лошо няма, а ако говорим сериозно аз от там платика не бих взел, поне докато се развъди яко. Пак казвам и аз не вярвах , но щом има това е супер!!!
aide nasluka
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

На мен ми звучи като успешен!!! Поздравления за находчивостта, харесвам мислещи риболовци! :smt023
А за почистването.. :prayer:
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

А сега Кърцата ако каже и къде са местата??? Нема да зимаме нито една риба и ще си носим чувал за боклуци :idea: :lol: :lol:

Може и на ЛС :wink: :wink: :wink:
aide nasluka
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

maver13 написа:А сега Кърцата ако каже и къде са местата??? Нема да зимаме нито една риба и ще си носим чувал за боклуци :idea: :lol: :lol:

Може и на ЛС :wink: :wink: :wink:
Що на ЛС???? кво да крия . аз понеже съм пешак и одя с маршутката , забивам все по брега откъм чепинци , по дигата. тръгвам по пътя и където видя свободно място се настанявам. преди беше трудно че мноо народ се моташе да плаши рибата ама сега в жегата няма мераклии и места много, а и рибата май е по-спокойна... и е около брега

Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Благодаря ти Кърца, за пореден път доказа,че си истински риболовец и приятел, макар и да не се познаваме лично. Зададох въпроса така, защото многократно ми се е случвало, като питам за места да ми отговарят на ЛС. Повечето съфоромци ме познават, и казват - " Ами аз на ЛС щото иначе ще стане панаир, ще прибират всека риба, ще превърнат местото на бунище итн. Нямя да коментирам, сигурно имат право :roll: Искам само да уверя всички заинересувани, че много скоро ще направя темятичен излет със снимков материял, за да може най-накрая да развенчаем мита за "Чепинските платики"

Благодаря ти още веднъж и стискайте палци :wink: :lol: :lol:
aide nasluka
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Кърцата, можеш ли да споделиш на тежко или на плувка ги ловиш белите риби? Аз вече трета седмица поред ходя и нямам нито един удар, въпреки перфектните каракудки, уклейки и кубинки за стръв. Единият такъм ми е с монтирана на края повод и подвижно олово. Другата ми е накрая оловото и куката на чепаре. Отделно хвърлям една въдица на плувка за костур. Забелязвам, че явно е много дълбок този водоем/може би до към 10-на метра/ и като извадя таранката умира. Незнам защо...
Единствено съпругата остава доволна от хубавия водоем и излетите под чадъра.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

сега в тая жега няма смисъл да ги търсиш хищниците. водата е много топла и те са се покрили в дълбокото. е може да има и изключения. лично аз оттогава не съм ходил, а и не смятам скоро. нека захлади малко па тогаз... сега за пъстърви из балканите , че е по- хладно там...

Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”