4500 балкански пъстърви - зарибяване

Модератори: bobopeli, sapuna

Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

4500 балкански пъстърви - зарибяване

Мнение от Бат Стан »

Така се случи, че последното зарибяване за годината се проведе в навечерието на рибарския празник Никулден. Зарибителите си бяхме пак същите от миналия път - клуб "Балканка", групата в състав "Тюлен, Проненков и приятели", и Петър - самостоятелна зарибителна единица. Както е по програма, сутринта рано се окозихме на Тошков чарк. температурата беше само минус 10-11 градуса според показанията на термометъра в колата на бат Димо Пича. Те ги рибките, още са си по ваните. Вече бяха поотраснали, имаше такива по 8-9 санта, дето се вика, и за пържене стават :D

Изображение

Стават ей такива, като тея балканки в басейна:

Изображение

Хехе, тука Павел Павилиона бръкна с пръст във водата и го ухапа една трофейна балканка към 3-4 кила, направи му резки на пръста. Като си вре гагата дето не трябва - хак да му е! Аз го подучих в интерес на истината, ама не предполагах, че ще го сръфа най-голямата риба. Късмет, само такива да му кълват!

Изображение

Стига толкова халосии, време е да взимаме чувалите. Десет чувала, по около 400-500 риби във всеки:

Изображение

Г-н Урумов, който е шеф на стопанството, каза че от тях ще станат ей такива големи. Това е типичната балканска пъстърва, която се въди в България, според неговите думи. Двата екземпляра са мъжкари:

Изображение

Товарим чувалите и газ! По план имаме среща на определено място с останалите зарибители. набелязани за зарибяване са седем реки и едно езеро. Нашата група сме с Кърцата и Лъчо, в другата са бат Димо, Павел Павалиона и Мариян Старлайта, третата са Тюлен, Пацо и приятели, а четвъртата е на Пешо, който идва с още едно момче. Чувалите се разпределят по колите и всеки хуква да пуска рибите на набелязаните реки. Ние зарибяваме три броя реки. Ето първата, рибките таман са се кротнали във водата:

Изображение

Разнасяме ги в кофи, за по-удобно:

Изображение

Това е втората река:

Изображение

Време е и за третата река (тука с Кърцата и Лъчо вече ни се бяха изкинали жилките, щото да разхвърляш три чувала балканки не е шега работа, ама пък кефът е голям:

Изображение

Приключихме по светло, седнахме да пием по едно-две, да полеем зарибяването както си му е редът. Пихме за здравето на рибките, притъмня. По едно време се сетих, че самостоятелната зарибителна единица Пешо, който хукна да зарибява някакво езеро високо в планината, не се е обадил да каже каква са я свършили. След това се сетих, че докато товарихме чувала в неговата кола, видях приготвена планинска екипировка - пикели и др., плюс брадвичка за разбиване на леда. После вдянах, че Пешо каза, че ще трамбоват поне 2 часа до езерото. Като направих сметка, направо порлудях. Звъннах му, слава богу, тъкмо били стигнали до колата. Рибите обаче до една живи заминали в езерото. Много се зарадвах и по тази причина подарих рекламна шапка на Пъстървово стопанство "Тошков чарк" на кварталния предводител на рибарите Байко Косатката. Ето го Байко с шапката, позира гордо:

Изображение

С това зарибяване тази година клуб "Балканка" е участвал в пускането на повече от 20 000 балкански пъстърви по реките в България. Надявам се догодина да успеем да пуснем още повече и балканките да оцелеят. Поздрави и наслука на всички!
paranorm
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: 4500 балкански пъстърви - зарибяване

Мнение от paranorm »

ГОЛЕМИ СТЕ
АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...
Изображение
НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

Браво!!! Кажете поне в кой край на България свършихте това добро дело? Родопите, Витоша...?
А тази типичната балканка не е ли малко по тъмна от нормалното....? Аз поне не съм виждал такава :shock:
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

evgeniboy написа:Браво!!! Кажете поне в кой край на България свършихте това добро дело? Родопите, Витоша...?
А тази типичната балканка не е ли малко по тъмна от нормалното....? Аз поне не съм виждал такава :shock:
Регионът няма значение, пуснати са там, където действително има нужда от зарибяване. Иначе балканките на снимката са мъжкари, затова имат по-тъмна окраска, тъй като сега е размножителният период. След това си я променят към по-светло.
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

:prayer:
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
stefstef
новобранец
новобранец

Мнение от stefstef »

Вие сте номер1.Поклон.
batzeto
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от batzeto »

Да сте живи и здрави!!!!!! Евала момчета.
Зависим от риболова !!!!!
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

Бат Стан написа:
evgeniboy написа:Браво!!! Кажете поне в кой край на България свършихте това добро дело? Родопите, Витоша...?
Регионът няма значение, пуснати са там, където действително има нужда от зарибяване. Иначе балканките на снимката са мъжкари, затова имат по-тъмна окраска, тъй като сега е размножителният период. След това си я променят към по-светло.
няма значение окраската,може да е от Пх-то на водата ,може да от тва ,че живеят във вани,но истината е ,че това е нашата балканка,точHо този подвид е..и да е внесена,не е внесена от Испания или Франция така,че това е тя!!Дргyят път и аз съм там,Кърцата (и репортажа!) ме "зариби" окончателно.
:drinkers:
п.с. а иначе еи ги кви стават ако се гледат с любов и им се козирyва достатъчно..е тая не е от зарибените,ама не значи ,че не могат да станат подобни...
Изображение
фен клуб-скобар
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Респект за акцията!!! Дано станат като тази от горната снимка!
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
k_kuk
новобранец
новобранец

Мнение от k_kuk »

БРАВО момци,велики сте...
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Браво :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

За бройката – не е сигурно колко риби бяха, защото са подарък и не сме ги броили. Според мен бяха по-малко – някъде около 3000 – разнородни, но някои - бая едрички. Някои бяха до 10-тина санта, а други буквално наполовина. А всичките са тазгодишни. Откъде такава голяма разлика в размера – не знам.

Иначе – и на мен ми беше интересно за тия големите – защо са толкова тъмни. Бях чувал, че си променят цвета през размножителния период, но нали не ги ловя докато се размножават – не съм ги виждал на живо.

Имах и „леки” възражения за въргалянето им по тревата, даже мислех да им кажа /в характерния си нравоучителен стил/ да прочетат едно-друго в тоя форум, ма си викам – я по-добре да си трая, а и без това вече ги бяха овъргаляли, та нищо не можеше да се направи. Поне тревата беше влажна – от скрежта.

По-важното – тия рибки са подарък от Тошков Чарк – за реките у нас, а всички, които купувахме риби от миналото зарибяване, само ги разнесохме. Огромни благодарности на ръководството и служителите на Тошков Чарк - за този жест. Дано и други производители на зарибителен материал, и на други видове риби, да вземат пример.
Аватар
BOBI MITREV
новобранец
новобранец

Мнение от BOBI MITREV »

Евала :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Бравооо велики сте :drinkers:
Риболова е хоби.Наслука :)
kometa3
новобранец
новобранец

Мнение от kometa3 »