Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Искрено те поздравявам колега за успешните ти риболови по Марица ! Имам едно малко въпросче, с какъв мач ловиш/марка-дължина-акция/, ей тъй от любопитство. Поздрави и наздраве! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Здравей колега.Ловя с тика уинър на 4.20.Акцията, мисля че е 5-25 гр.Лично на мен за Марица мача ми е по удобен от болото.Бях се навил да си вземам болонеза, но в крайна сметка се отказах.Ribko написа:Искрено те поздравявам колега за успешните ти риболови по Марица ! Имам едно малко въпросче, с какъв мач ловиш/марка-дължина-акция/, ей тъй от любопитство. Поздрави и наздраве!
Бързай бавно.
Здравейте, колеги.
Другата седмица мисля да ходя за риба на Марица в Пловдив (някъде между деветия километър и пешеходния) и моля за малко инфо, понеже не съм там и няма как да ида да проверя.
Събрала ли се е рибата на обичайните места? На каква стръв се лови. Каква захранка да си взема и колко. Как е нивото на водата събота и неделя, колебае ли се много?
Благодаря ви предварително.
Другата седмица мисля да ходя за риба на Марица в Пловдив (някъде между деветия километър и пешеходния) и моля за малко инфо, понеже не съм там и няма как да ида да проверя.
Събрала ли се е рибата на обичайните места? На каква стръв се лови. Каква захранка да си взема и колко. Как е нивото на водата събота и неделя, колебае ли се много?
Благодаря ви предварително.
-
- сериозен играч
Нивото е много ниско.Не си заслужава да ходиш.Изчакай малко да се дигне водата.Но ако все пак искаш може да пробваш и да пишеш как си се представил.Инфото което имам е от колеги във форума,които са обиколили Марица и притоците и.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Най-после и на мен да ми се усмихне щастието на Марица.И тази година Свети Николай не ме забрави и след поредица от неуспешни излети днес най-накрая имах слука.Ударът беше надвечер около 16 часа.Мястото е все същото - любимия 9км.Рибата претеглена в къщи е 3,5кг.Пипа много предпазливо и не последва ли на момента засечка веднага изплюва.Останалото е видно от снимките.

Риболовец,а не рибар съм аз!!
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
По притоците в момента и разкатават фамилията на рибата тройкаджиите.dobrin_dinev написа:Нивото е много ниско.Не си заслужава да ходиш.Изчакай малко да се дигне водата.Но ако все пак искаш може да пробваш и да пишеш как си се представил.Инфото което имам е от колеги във форума,които са обиколили Марица и притоците и.
Бързай бавно.
- danev69
- сериозен играч
katri написа:Най-после и на мен да ми се усмихне щастието на Марица.И тази година Свети Николай не ме забрави

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Браво колега за улова-Воблера "БАРБУС" ме разби не бях виждал такъв.
-
- ще става разбирач
Даммм,браво колега!
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Браво за улова! А, с риск да прозвуча малко садистично, какво се криеше в този подут търбух? Сигурно се е готвела за зимата и си я раздразнил с лесна плячка покрай устата й 

- te4osoma
- разбира нещата
Най вероятно хайвер.Поздрави за рибатаShag написа:Браво за улова! А, с риск да прозвуча малко садистично, какво се криеше в този подут търбух? Сигурно се е готвела за зимата и си я раздразнил с лесна плячка покрай устата й

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Вчера на връх Празника се разходих до Марица да видя какво е положението.Харесах едно место почти в центъра на града.Компания ми правеше приятел /също член на форума/,който имаше да черпи.Носех само фидер,малко бял и жълъдов.Храната/останала от предишен риболов/Мило Каведано и добавени малко трохи,които принципно са излишни за тази подхранка,че си има достатъчно.Монтаж тип ПРОСТ-хранилка,свободно монтирана на линията,вирбел,повод/0.12/Между хранилката и вирбела две перли-една гумена и една тип гердан
.Отпивайки от новата бира на.......Rezerva следяхме в очакване да трепне върха на фидера.И.......опъване без никакви предварителни почуквания:

след малко последва втори:

След 30 минутна пауза отново,този път с яко потрепване на върха:

и пак ново потрепване:

Рибите не са в обща снимка,че се връщаха там откъдето бяха дошли.Въпреки ниското ниво на водата Свети Никола допринесе приятни емоции в приятна компания.Фидера отново доказа ,че е добър избор при липсата на активност от страна на рибите у колеги ловящи в близост на плувка.

след малко последва втори:

След 30 минутна пауза отново,този път с яко потрепване на върха:

и пак ново потрепване:

Рибите не са в обща снимка,че се връщаха там откъдето бяха дошли.Въпреки ниското ниво на водата Свети Никола допринесе приятни емоции в приятна компания.Фидера отново доказа ,че е добър избор при липсата на активност от страна на рибите у колеги ловящи в близост на плувка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- сериозен играч
Поздравления за слуката!Отлични попадения! 

- Local
- учете се от него
И аз днес се разходих по един от притоците на Маричка, малко се намокрих, ама сух г*з риба не яде 

Клавиатура риба не лови!!!