Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Е това не беше ми се случвало
- evilduck
- научил се да хвърля
Е това не беше ми се случвало
След края на почивните дни и мощната преса която имаше по водоемите, предизвикана от прекрасното време с пролетни температури,реших и аз да използвам последният хубав ден според прогнозите и да затворя годината.Речено сторено, към девет часа бях на язовира
а времето ау идеално:

и като се има предвид резултатите ми през миналата седмица

заложих пак на цикади и силикони.

Между 9и10.30 имах само леки почуквания и задържания и едно малко костурче(там риба не може да се връща, поради голямата дълбочина на костура стомаха излиза през устата.)вече бях взел да се обезсърчавам когато последва мощен удар тоягата се сгъна на обръч и аванса запя,поведох я около 2 метра и...се откачи.След 15 минути нещата се повториха и вече мислех как да обухам пръчката в транеца на лодката когато последва трети удар и след кратка борба на повърхността лъсна една таранка около 600гр
И така до края на излета в лодката имаше 4 таранки ,4 костурчета и около 20 удара с повеждания и откачане като на куките имаше люспи.Според мен таранката не атакува цикадата за да я яде а за да я прогони от района които обитава,защото всички бяха закачени отдолу около устата.Както и да е,излета го слагам при успешните независимо от многото нерви и псувни заради гелетата.
ето и рибетата:

а времето ау идеално:

и като се има предвид резултатите ми през миналата седмица

заложих пак на цикади и силикони.

Между 9и10.30 имах само леки почуквания и задържания и едно малко костурче(там риба не може да се връща, поради голямата дълбочина на костура стомаха излиза през устата.)вече бях взел да се обезсърчавам когато последва мощен удар тоягата се сгъна на обръч и аванса запя,поведох я около 2 метра и...се откачи.След 15 минути нещата се повториха и вече мислех как да обухам пръчката в транеца на лодката когато последва трети удар и след кратка борба на повърхността лъсна една таранка около 600гр

И така до края на излета в лодката имаше 4 таранки ,4 костурчета и около 20 удара с повеждания и откачане като на куките имаше люспи.Според мен таранката не атакува цикадата за да я яде а за да я прогони от района които обитава,защото всички бяха закачени отдолу около устата.Както и да е,излета го слагам при успешните независимо от многото нерви и псувни заради гелетата.
ето и рибетата:

-
- фен клуб-скобар
Re: Е това не беше ми се случвало
ех хубави баяти таранки 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- pezz
- вече хвърля и на тежко
Добър излет колега.Браво.
Само ако може да ми обясниш,какво значи,че риба не може да се пуска.На каква дълбочина го лови?Питам защото в събота хванах една малка бяла риба на около 15 м.дълбочина,обаче с много изпъкнали очи.Дали това не е от разликата в налягането?
Само ако може да ми обясниш,какво значи,че риба не може да се пуска.На каква дълбочина го лови?Питам защото в събота хванах една малка бяла риба на около 15 м.дълбочина,обаче с много изпъкнали очи.Дали това не е от разликата в налягането?
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Здрасти колега,поздрави за хубавиа излет.Там където си ловил е около 11м,ако не бъркам водоема.На бялата и костура и няма нищо,ако я бухнеш по от високо във водата.Прибира и се мехура после.
- Vid
- кандидат преподавател
Мисля, че малките екземпляри са по издръжливи, но ако на костур или по скоро на бяла и излезе мехура през устата е безпредметно да се връща обратно. Това се случва при дълбочини над 10-12 м. и се дължи на разликата в налягането, а може би и донякъде в бързината на вадене към повърхността...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
Това е яз.Бели Лом снимките са точно от втория залив след бунгалата.Мястото е много дашно дори и от брега.Там няма 11 метра,но има рязка смяна на дълбочината.Иначе браво за риболова.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Хубав баят таран 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- evilduck
- научил се да хвърля
Атанасов ако не си разбрал,нарочно не казвам кое е мястото и кои е язовира,пак добре че никулден е днес и риба няма да се търси после,иначе гоуем си разкри ме.Дълбочината е точно между 10.5 и 11.5 метра,като пускаш извадена риба не може да се потопи,много кофти работа.atanas atanasov написа:Това е яз.Бели Лом снимките са точно от втория залив след бунгалата.Мястото е много дашно дори и от брега.Там няма 11 метра,но има рязка смяна на дълбочината.Иначе браво за риболова.
-
- вече хвърля и на тежко
Браво колега ,добри тарани. 

БингоVid написа:... в бързината на вадене към повърхността...

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Просто другия път я вади доста по-бавно - с мисъл ,че после ще я пускаш и ще останеш изненадан от резултатаevilduck написа:atanas atanasov написа:Дълбочината е точно между 10.5 и 11.5 метра,като пускаш извадена риба не може да се потопи,много кофти работа.

Поздрави за добрата слука
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!