Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

shimano макари
Модератор: sapuna
shimano макари
Искам да попитам, някои знае ли какво значат буквите след името на модела FA,FD,FC . Благодаря предварително
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: shimano макари
F означава ,че макарата е с преден аванс (front)
A - първи модел от серията
B - по-нов модел от А
C- по-нов модел от B
в най-общи линии е това
A - първи модел от серията
B - по-нов модел от А
C- по-нов модел от B
в най-общи линии е това

имам катана и аливио - пълни боклуци.никога повече няма да взема от тази марка.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много пъти из форума е коментирано ,че Шимано под 200 лева /да не кажа 200 долара/ за спининг не си заслужава ....имал съм катана 4000 и мога да кажа ,че е перфектна за дъно макаричка 

ако времената за риболов бяха като преди 10-15 г. с удоволствие бих дал и 2000 долара, но тези цени са меко казано безумие и леко психично отклонение.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Малко допълнение към написаното от czd :
About the product number of Shimano Spinning reels.
C 3000 HG
C "C" means "Compact size body".
C3000 has 2500 size body with 3000 size spool..
Size of Body
S Shallow Spool
PG Power Gear(Low Gear)
HG Hight Gear
DH Double Handle
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- кандидат преподавател
Какво общо имат предишните времена с кефа от риболовните излети,които поради ред причини правим в днешните не толкова рибни времена?Нямам Шимано макари,имам над 30 други Не Шимано макари /поне 15 от тях са по-скъпи всяка една от Шиманата с означения FA,FB,FC и т.н. и съм много щастлив от излетите си-кефя се безкрай,а нали това е най-важното в любителския риболов ?
- Павел Иванов
http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... ts_id=1767 , като гледам това и ти завиждам от гледна точка на това как си събрал едно петнайсетина Дайва Стийз , Зий Бас , Ван Щайл , Акурат и пр. 

Павел Иванов
Павел Иванов
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Като споменахме ван щаал
това нещо дали може да се врътне на живо някъде в България
http://www.ebay.co.uk/itm/Van-Staal-VM1 ... 4aadc3410f

http://www.ebay.co.uk/itm/Van-Staal-VM1 ... 4aadc3410f
в миналите времена имаше риба и кефа беше на мах, а сега не мога да се сетя къде се кефиш.
- ivelin_1976
- разбира нещата
Ти си намерил от тази марка какво да вземеш, каквато цената такова и качествотоtokaitopd написа:имам катана и аливио - пълни боклуци.никога повече няма да взема от тази марка.

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

прав си колега но като купуваш BMW или VW купуваш качество, независимо от модела, така си мислех за съжаление и за шиманото, но уви.затова мангалите на марица слагат на мачове тибенки от 17-20 лв. и правят кефала спрял с 13-ка кукичка.мангал ли е задължително 13 -ка кукичка.
- te4osoma
- разбира нещата
Kефа колега не идва само от броя на кълванетата и хванатите риби ,ами и от качествения такъм и добрата компания...tokaitopd написа:в миналите времена имаше риба и кефа беше на мах, а сега не мога да се сетя къде се кефиш.

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- Павел Иванов
Имал съм късмета да "пипна" няколко Ван Щайла но от моделите VS и VSB . Като казвам "пипна" то си е точно така , бърничкане , въртене на сухо , без да съм ги пробвал как се държат при риболов . Най-малкото това не са макари за риболова който на мен ми харесва . Инак са много здрави макарета , собствениците им са много доволни от тях . Вадят дънери и мрежи без да се замислят особено когато са оборудвани с подходящите гега и линия . Инак самите макари са големи , доста големи , шумни , доста шумни , създават впечатление за мощ като при малко багерче . Ако някога не дай си Боже кривна по пътя на свръх тежкият спининг то Ван Щайл и ЗийБасс са макарите на които бих се спрял . За съжаление в български магазин няма как да се намерят поне на този етап .czd написа:...това нещо дали може да се врътне на живо някъде в България...
Павел Иванов
Павел Иванов
колега te4osoma кефа е само и единствено от риболова, защото е спорт.не можеш да идеш на баня и да правиш банички.за такъмите много може да се спори- не всеки има възможност да си купи " качествени " такъми.и на това безрибие ставате смешни с тези скъпи стоки.а компанията може да е само във вреда на риболова ( ядене като невидели, пиене като за последно, викове и т.н.) това ако е удоволствие ....и забравих да добавя за другото удоволствие - жените.наслука на всички.
Последно промяна от tokaitopd на Сря Дек 07, 2011 11:14 am, променено общо 1 път.