Въпрос за УИП

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

pitarpan_80
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Въпрос за УИП

Мнение от pitarpan_80 »

Привет на всички
тъй като още не може да се каже че съм Уипар, поради простата причина, че все още не съм си виждал УИП-а, който закупих от колега от форума да не говорим за някаква проба на вода Моля да ме извините за следният въпрос, който ме вълнува и на който не можах да намеря отговор в темите от форума.
Уипа е на МИДИ /Carbon Live 3G Whip/Pole/ 7+1м. та въпроса ми е :
,,,,възможно ли е ползването на работна линия от 5 метра и пове4е, тъй като обикновено ловя на такава дълбочина и дори 6м.,,,,,
Тази дълбочина я постигам без проблем с директната 8, но някак си се запалих по риболова на УИП, тъй като наблюдавах един колега как им разказа играта на рибите във ветровитото време, пак другите си гризяха ноктите и го гледаха.
От два дни чета усилено за риболов с УИП или къса щека, но се озадачих че един колега сподели в темата си, че с УИП работи на дълбочини от 2 до 2,5 метра, което ми се струва малко.
Не искам никого да дразня с някакви глупави въпроси, но просто искам да си изясня за мен.
Предварително благодаря.
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Въпрос за УИП

Мнение от steven1969_bg »

Здравей колега.Не само е възможно ами и много добре си работи.А и този уип е добър,имам го и много често си зарязвам щеката за да пердаша с него.Успех и наслука!
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
Аватар
andrean_dimitrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от andrean_dimitrov »

Разбира се ,че можеш.До 7м. дълбочина можеш да ловиш спокойно.Просто няма да разглобяваш,и задължително кеп с дълга дръжка.
Рибата не говори,защото энае всичко!!!
pitarpan_80
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pitarpan_80 »

ок благодаря
това ми трябваше да чуя, че беше ме налегнало някакво съмнение.
Поздрави на всички.
hypperion
новобранец
новобранец

Мнение от hypperion »

pitarpan_80 написа:Уипа е на МИДИ /Carbon Live 3G Whip/Pole/ 7+1м. та въпроса ми е :
,,,,възможно ли е ползването на работна линия от 5 метра и пове4е, тъй като обикновено ловя на такава дълбочина и дори 6м.,,,,,
Поздравления за избора, колега! Качествена въдица от която ще останеш много доволен!
Относно дълбочината, колегите са ти казали, че няма проблем - ще се наложи леко подмятане поради дължината на линията, но това не е абсолютно никакъв проблем ако дълбочината се измери прецизно и разстоянието от върха на уипа до плувката не е повече от 40 санта (условно).
pitarpan_80
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pitarpan_80 »

Колеги за да продължа с темата ,,, моето коледно изразходване на финансови средства"" платформата в тази обява как ви се струва :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=56048
В момента се продават и други две платформи във форума
ако можете дайте ми предложения, 4е сега е момента да заприходя и едно такова чудо да ми ходи на УИПчето :D .
поздрави
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Лично на мен ми харесва платформата,която продава колегата Свилен Савков ако не бъркам имената/цитирам по памет/.Монтанско проиведение,което е здраво и доказало се.Разрови из продажбите.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

А може и да пишеш ЛС на Тото 57. Той прави разни вариани, като има и по лайт. Моя стол е негово производство и съм доволен. Ето ти линк да видиш едни от последните му неща.
http://toto57.snimka.bg/fishing/super-kompakt-2.550745
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
pitarpan_80
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pitarpan_80 »

определено ще му драсна на колегата, направо се изумих от снимките, само да видим с цените как стоят нещата.
поздрави
дори се замислих за и това :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=55974
лошото е че не разбирам от платформи но с ваша помощ ще влезна в час
pitarpan_80
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pitarpan_80 »

Платформата на колегата ,,свилен" утре пътува към мен, :D
и сега следва въпроса откъде да взема прика4ни за нея. пуснал съм тема в купува но никой няма ни6то в килера май. Разгледах ,,видракса и други риболовни онлайн магазини, но 6те из4акм до напролет, може не6то да изко4и в нета на сносна цена.
поздрави на вси4ки.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”