Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Макара за дунава!!!
Модератор: sapuna
Re: Макара за дунава!!!
Да, има го и този момент.И на дунава е така долу горе.Прави се голям мах с въдицата назад и нагоре за да се отлепи оловото от дъното или прага и следва яко обиране с макарата като върха е високо вдигнат за да държи оловото над дъното.
Абе идотска работа си е това дунав , ейй...

Above us only sky
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами за това съм съгласен,да,различен си е риболова там.Аз съм опитвал там но за по един ден и то само на плувка.Крайно време е да му обърна по голямо внимание.Но специално за такъмите мисля да си ползвам това което имам,няма да си купувам нови.lfc_boy написа: Абе идотска работа си е това дунав , ейй...

- mitko ribara
- ще става разбирач
Аз за Дунава ползвам стъклопластови пръчки 2.40,2.70,3.00 м. с голями макари влакно 0.40 и ми се струват слабички.Течението е много гадно и по дъното имамного закачки.
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ми те китайците измислиха макари СПЕЦИАЛНО за Дунав!Именуваха ги Danube - много големи,много здрави и много евтини!
Последните две години чета само митове и легенди и се уверявам,че нямаш ли стъклопласт на 2,70 и макара без лагери - на Голямата река не стъпвай!!!
Последните две години чета само митове и легенди и се уверявам,че нямаш ли стъклопласт на 2,70 и макара без лагери - на Голямата река не стъпвай!!!

-
- научил се да хвърля
С това оборудване лятото на РЕКАТА направо се измъчихме.

- mitko ribara
- ще става разбирач
Батко тежък е стъклопласта ама ние не ги държим в ръце аз с шаранджииското на Дунава не стъпвам само стъклопласт и яки макари!sapuna написа:Ми те китайците измислиха макари СПЕЦИАЛНО за Дунав!Именуваха ги Danube - много големи,много здрави и много евтини!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз спирам.Но със сигурност ако ходя на дунава няма да си сменям оборудването.Още повече на стъклопласт.
-
- научил се да хвърля
Мисля, че митът за тежкото оборудване за риболов по Дунав е почти разбит от днешното ниво на развитие на шаранджийството и съвременните технологии вложени в него.Снимката от горния ми пост е от лятото на Дунав, там бях 20 дни, пръчките с които ловихме с колегата са чисто шаранджийски 3,9 метра, 3.5 либри, макари 3бр.- VEGA TD8000,3бр- SHIMANO ULTEGRA 5500, няколко CORMORANA, влакна от 0.33 до 0.37 като аз ловях без шоклидер, колегата с шок или плетено около 15метра, олово 110-130гр. сейфти монтаж на косъм с по 4-5 царевички на косъма.Колегите които дойдоха няколко дена след нас бяха с тази така наречена тежка артилерия стиклопластови пръчки ,,яки макари" влакна от 0.50 нагоре олово 200гр и нагоре влашки мотажи, абе дунавски фолклор. Раположихме въдиците един карбон, един стъклопласт и така докато свършат.Какво се случи, всички удари бяха на монтажите на косъм като колегите се принудиха да сменят монтажите на стъклопластите. Извадените рибки само амури 1бр.-25кг. 2бр.-18кг 4бр.-14кг. няколко между 8-12кг.,а ,,солетите" се представиха повече от добре. Ето и някое фото:
[img]ttp://media.snimka.bg/9123/024500730.jpg?r=0
[img]ttp://media.snimka.bg/9123/024500850.jpg?r=[/img]
За мен както казват в предаването Ловци на митове -митът е разбит.

[img]ttp://media.snimka.bg/9123/024500730.jpg?r=0

[img]ttp://media.snimka.bg/9123/024500850.jpg?r=[/img]

За мен както казват в предаването Ловци на митове -митът е разбит.
- mitko ribara
- ще става разбирач
А може ли да споделиш каде се продават тез макарета или да ми пратиш линк на някои саит??.Ще съм ти благодаренsapuna написа:Ми те китайците измислиха макари СПЕЦИАЛНО за Дунав!Именуваха ги Danube - много големи,много здрави и много евтини!
Много си печен ...шЪ знаеш !!!!На ПЛАЖА всички плуваме -дано си ме разбралvladi gtv написа:Мисля, че митът за тежкото оборудване за риболов по Дунав е почти разбит от днешното ниво на развитие на шаранджийството и съвременните технологии вложени в него. ....................За мен както казват в предаването Ловци на митове -митът е разбит.

п.п колегата попита за МАКАРА до Х пари!!!!!
[quote="vladi gtv"]"Мисля, че митът за тежкото оборудване за риболов по Дунав е почти разбит от днешното ниво на развитие на шаранджийството и съвременните технологии вложени в него.Снимката от горния ми пост е от лятото на Дунав, там бях 20 дни, пръчките с които ловихме с колегата са чисто шаранджийски 3,9 метра, 3.5 либри, макари 3бр.- VEGA TD8000,3бр- SHIMANO ULTEGRA 5500, няколко CORMORANA. "
Колега я прочети 1виа пост. Абсолютно съм съгласен с твоето мнение но нямам финасовата възможност. Примерно ако заприходя 4 Ultegri нали трябва да се празня на всяко хварляне.
Колега я прочети 1виа пост. Абсолютно съм съгласен с твоето мнение но нямам финасовата възможност. Примерно ако заприходя 4 Ultegri нали трябва да се празня на всяко хварляне.
-
- научил се да хвърля
Колега, тамата като цяло получи развитие и ако си я прочел цялата би трябвало да си забелязал, че се пише и за други неща не само за МАКАРАТА до X пари.Bokata77 написа:
Много си печен ...шЪ знаеш !!!!На ПЛАЖА всички плуваме -дано си ме разбралУНИКАЛЕН си с твоѝте изводи!!!!!!
п.п колегата попита за МАКАРА до Х пари!!!!!
Относно ПЛАЖА/който ми е само няколко дни в годината/ гледам да съм максимално подготвен тъй като ако отида на РЕКАТА с половин тавичка мамалига и две плочки кюспе наистина ще плажувам, не това е целта ако ме разбираш.
Клега, показах и изброих оборудването за да се види че на ДУНАВА риби могат да се ловят и с фини такъми и не са нужни колци, лебетки, сезали и тежести кат за котви.dgeto написа:vladi gtv написа:"Мисля, че митът за тежкото оборудване за риболов по Дунав е почти разбит от днешното ниво на развитие на шаранджийството и съвременните технологии вложени в него.Снимката от горния ми пост е от лятото на Дунав, там бях 20 дни, пръчките с които ловихме с колегата са чисто шаранджийски 3,9 метра, 3.5 либри, макари 3бр.- VEGA TD8000,3бр- SHIMANO ULTEGRA 5500, няколко CORMORANA. "
напълно съм съгласен с колегата,защото имам EU 5000 и EU 7000 и съм много доволенРумен Александров написа:Много скъпа в този сайт от Плевен ще ти ги взема по 37лв.
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... lick&page=Риболовна-макара-Line-Winder-EU EU 7000 -0.50mm-270m. цена поне в Плевен е 40лв. Доволен ще останеш...имам 2бр EU 7000 на два сезона вадих амур тази година 37кг.прекрасно се справи,2бр.EU 5000 на 5год. не са мръднали.Работя с тях по р.ДУНАВ,колко пъти сутрин съм ги намирал заляти от водата не са отваряни и смазвани-големи катъри,от две три год.на сам ми прави впечатление,че много риболовци по р.ДУНАВ са се доверили на тях.Излишно е да даваш много пари за други китайци -ВСИЧКО е произдедено в КИТАЙ.
-
- новобранец
Имам 3 бр. 5000 и им навивам по 200 метра 0,50.Страхотни са.shtilio написа:Размер 7000 е 0.50 - 190 м, не мисля че е малко. Тези макари наистина нямат нищо общо с карпаджийските макари, ама аз не виждам колегата да пита за такива. Макарите са големи и непретенциозни лебедки за всякакъв риболов на тежко, с оглед на това каква тяга има моята размер 2000 с предавателно число 5.0 : 1 , най - големия размер с предавателно число 4,5 : 1 едва ли ще има проблем с каквато и да било риба.MIR4EV написа:колеги -малко несириозно е да твърдите че тея макари стават за дунава-много малък капацитет и немат нищо общо с карпаджийските макари
На 5000 и дават 190м. 0,50 а не на 7000.
EU 5000-0.40/290м. 0.50/190м. 0.65/100м.VNNaidenov написа:Имам 3 бр. 5000 и им навивам по 200 метра 0,50.Страхотни са.shtilio написа:Размер 7000 е 0.50 - 190 м, не мисля че е малко. Тези макари наистина нямат нищо общо с карпаджийските макари, ама аз не виждам колегата да пита за такива. Макарите са големи и непретенциозни лебедки за всякакъв риболов на тежко, с оглед на това каква тяга има моята размер 2000 с предавателно число 5.0 : 1 , най - големия размер с предавателно число 4,5 : 1 едва ли ще има проблем с каквато и да било риба.MIR4EV написа:колеги -малко несириозно е да твърдите че тея макари стават за дунава-много малък капацитет и немат нищо общо с карпаджийските макари
На 5000 и дават 190м. 0,50 а не на 7000.
EU 7000-0.50/270м. 0.65/180м. 0.85/100м.
това е истината