Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За сом в река
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Забелязал сам,че пиавиците са различни видове.Едните са по светли и на тялото си имат надлъжни чертички,другите са тъмни,едноцветни и по голями.Вапроса ми е ,защо на първия вид никога не сам имал успех колкото и дни да ги даржа във водата?А втория вид ги намирам доста по рядко,но улова с тях е почти гарантиран 

niki.sredich написа:Забелязал сам,че пиавиците са различни видове.Едните са по светли и на тялото си имат надлъжни чертички,другите са тъмни,едноцветни и по голями.Вапроса ми е ,защо на първия вид никога не сам имал успех колкото и дни да ги даржа във водата?А втория вид ги намирам доста по рядко,но улова с тях е почти гарантиран

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
-
- новобранец
Re: За сом в река
аз имам наблиудения под водата и ще ви кажа някои неща. влизам често и досаждам на мустачкови под подмолите с фотоапарат,понякога и фенер.обикновено в рзмножителния период са по двоики,а и после така ловуват.но когато лежат и релаксират съм виждал по три четри сома наведнъж,но групите са горе долу еднакви кила с много малки разлики.а лиупилата от малките са всички заедно ,виждал съм по 15-се 16-се на куп.когато се хранят малчуганите гонят заедно на мен повече ми прилича на игра.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Даи снимки,да се насладим и ние на тези групички от мустакатковциmarko1 написа:аз имам наблиудения под водата и ще ви кажа някои неща. влизам често и досаждам на мустачкови под подмолите с фотоапарат,понякога и фенер.обикновено в рзмножителния период са по двоики,а и после така ловуват.но когато лежат и релаксират съм виждал по три четри сома наведнъж,но групите са горе долу еднакви кила с много малки разлики.а лиупилата от малките са всички заедно ,виждал съм по 15-се 16-се на куп.когато се хранят малчуганите гонят заедно на мен повече ми прилича на игра.

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- Батко Емо
- разбира нещата
Няма да е лошо!marko1 написа:аз имам наблиудения под водата и ще ви кажа някои неща. влизам често и досаждам на мустачкови под подмолите с фотоапарат,понякога и фенер.обикновено в рзмножителния период са по двоики,а и после така ловуват.но когато лежат и релаксират съм виждал по три четри сома наведнъж,но групите са горе долу еднакви кила с много малки разлики.а лиупилата от малките са всички заедно ,виждал съм по 15-се 16-се на куп.когато се хранят малчуганите гонят заедно на мен повече ми прилича на игра.

-
- разбира нещата
Прав си колега,обикновено когато се улови един сом с някаква големина,почти винаги има и други с тези размери.А що се отнася до бебетата уловя ли едно,зная че има и още и се махам от мястото на което съм го уловил.marko1 написа:но когато лежат и релаксират съм виждал по три четри сома наведнъж,но групите са горе долу еднакви кила с много малки разлики.а лиупилата от малките са всички заедно ,виждал съм по 15-се 16-се на куп.когато се хранят малчуганите гонят заедно.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
- krokibg
- учете се от него
Re:
gocho_83 написа:Kroki как го намираш този дървояд и как изглеждаблагодаря предварително
![]()
Има загнили дървета и като почнеш да цепиш от тях парче по-парче,виждаш ги как са направили дупки и си кльопат дървото и вървяг напред.Гледай дървото да е влажно и гнило та да се кърти лесно.Сапунчето ти е показал какво представлява и събирай само белите на цвят и по млади,които са деликатеса за сом,шаран,кефал и т.н но говоря само за Марица.Нямам наблюдения за други реки,мокор да знам че щом има дървета около реката,рибата си е свикнала да ги яде !!!
П.П Има го и в корените на дърветата,които също са изгнили и се заравя там.Има ларви и на други разни бръмбари та най добре е за да не се бърка човек,да си го търси само в изгнилите дървета за да е сигурно че е дървояд.Той си е там целогодишно и няма как да го объркаш след като го изваждаш от каналчето което е прокопал при яденето на дървото и оставя трици след себе си.Дано да ти е станало ясно за какво говоря !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- nikaro
- ще става разбирач
Липсва ми Марица
Спомням си преди 2-3години една вечер бях сам долу до с.Злато поле
бях намятал пръчките и чаках.От 17:00 до към 21:30 нямах пипане.В един момент от никаде
дойде една буря-светкавици,гърмене,трещене.Реката направо оживя от всякъде около мен се
чуваха плясъци и то сериозни-все едно човек скача във водата.На въдиците гол след гол,не
можех да смогна.Предимно дребни с изключение на един 3,5 и един 8 кг.(има го в галерията ми)
И всичко това беше около час докато траеше бурята после пак спря.Бях започнал да събирам и
като светех с прожектора осветих острова срещу мен в тоя момент точно където светнах подгони
един,по това което се показа над водата мисля,че беше над 30кг,а рибките,които гонеше скачаха
на 40-50см.над водата.Невероятна гледка
Останах още около час и от
време на време осветявах водата до острова отсреща.Вдигнаха се още 2сома и подгониха по същия
начин реагираха на светлината.Направо останах изумен!Голяма тръпка ми е Марица.Кроки следващия
път като си идвам към Димитровград със сигурност ще ти се обадя.Дано да имаш време де спретнем
един излет и да
по една ракия.

бях намятал пръчките и чаках.От 17:00 до към 21:30 нямах пипане.В един момент от никаде
дойде една буря-светкавици,гърмене,трещене.Реката направо оживя от всякъде около мен се
чуваха плясъци и то сериозни-все едно човек скача във водата.На въдиците гол след гол,не
можех да смогна.Предимно дребни с изключение на един 3,5 и един 8 кг.(има го в галерията ми)
И всичко това беше около час докато траеше бурята после пак спря.Бях започнал да събирам и
като светех с прожектора осветих острова срещу мен в тоя момент точно където светнах подгони
един,по това което се показа над водата мисля,че беше над 30кг,а рибките,които гонеше скачаха
на 40-50см.над водата.Невероятна гледка

време на време осветявах водата до острова отсреща.Вдигнаха се още 2сома и подгониха по същия
начин реагираха на светлината.Направо останах изумен!Голяма тръпка ми е Марица.Кроки следващия
път като си идвам към Димитровград със сигурност ще ти се обадя.Дано да имаш време де спретнем
един излет и да