Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
- jasonsmith
- разбира нещата
Re: Искър - всичко за и по реката
аз нямам нищо напротив да си прибираш уловената риба, но мисля че много добре знаеш колко е нормата, а ти си я прескочил има няма 3-4-5 пъти.. и чак се хвалиш с това..batemilko написа:jasonsmith, причината да няма риба по реките е съвсем друга.Има си институции,които би трябвало да си вършат работата,но не го правят.Така ,че причината да няма риба не съм нито аз,нито колегите,които постъпват като мен и си прибират улова.
Само да те питам така като мислиш че причината не е в прибирането на уловената риба, можеш ли да кажеш колко хора около теб са хванали по толкова риба където сте били??
Давам пример: 15 човека ако са хванали по 10 кг риба = 150 кг. Нали се сещаш ако хората са 20-30-50, както обикновено се случва където дава риба, и ако умножим кг Х дните които "ДАВА", какво се получава- че спокойно няколко тона риба се излавят на въдица за отрицателно време. А после твърдим че не сме ние причината...
колега не си прав относно нормата.. какво ще кажеш на тези който ловят по няколко амура и шарани по 20+ кг ... навремето все едно се е връщала рибата като я уловиш..
Е стига бе ебаси, трябва да се спазват правилата в тоя животNITro`bE написа:колега не си прав относно нормата.. какво ще кажеш на тези който ловят по няколко амура и шарани по 20+ кг ... навремето все едно се е връщала рибата като я уловиш..

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
тогава сметни колко билети се вадят и колко пари се прибират и колко риба ще изловим ние с въдиците и колко ще изловят онези смрадове с мрежите бомбите тока и кфо ли не ... кой знае кфо е станало че човека е взел някое друго рибе в повече... той оня с тока знаеш ли как ги пуска обратно
Ми давай и ние да хващаме тока и да ги почваме тогава? Това, че бракониерите не спазват закона, не значи, че и ние не трябва да го правиме, защото така и ние се превръщаме в такива. Надявам се като поотраснеш да го осъзнаеш....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
всичко си е до човека...
аз пък преди 10-тина дена направих излет на Писарово сутринта захраних със захранка червей всичко се получаваше добре докато не се появиха местните със тройки ... дарачеха ми пред плувката
просто неиздържах ако имах пистолет щях да ги гръмна.. звъня на Иара дойдоха проверяващи и кфо им направиха... викат ми на мен мм господине в закона не е забранено риболова с 3-ка кука
тези месари казаха че ловяли щука... при протичане на проверката местните ме гледаха на кръв .. събрах си набързо циганията и да ме няма защото и бой сигурно щях да ям.... Е за кфо си говорим колега.. ПРОСТО НЯМАМЕ ДЪРЖАВА

-
- новобранец
Абе имаме нямаме държава не е тук мястото да се обсъжда. Обреченисме да роболовстваме в България, така че споделете актуална информация лови ли се някъде на въдица с единична кука около Роман и Кунино. Преди месец ходих три пъти под чешмата и голям неуспех беше. За тия три пъти отидоха 150лв(пътувам от далеч). Нашето хоби не най-хубавото и трябва не да разчитаме на държавата да ни го защитава, а сами да го правим.
Разбира се,че мога да ти кажа колко човека около мен ловяха - нито един,защото просто бяхме аз и бащата.Това място все още не са го "надушили".За останалото наистина си прав и примерът ти е уместен.jasonsmith написа:аз нямам нищо напротив да си прибираш уловената риба, но мисля че много добре знаеш колко е нормата, а ти си я прескочил има няма 3-4-5 пъти.. и чак се хвалиш с това..batemilko написа:jasonsmith, причината да няма риба по реките е съвсем друга.Има си институции,които би трябвало да си вършат работата,но не го правят.Така ,че причината да няма риба не съм нито аз,нито колегите,които постъпват като мен и си прибират улова.
Само да те питам така като мислиш че причината не е в прибирането на уловената риба, можеш ли да кажеш колко хора около теб са хванали по толкова риба където сте били??
Давам пример: 15 човека ако са хванали по 10 кг риба = 150 кг. Нали се сещаш ако хората са 20-30-50, както обикновено се случва където дава риба, и ако умножим кг Х дните които "ДАВА", какво се получава- че спокойно няколко тона риба се излавят на въдица за отрицателно време. А после твърдим че не сме ние причината...
Такааа....седя са и си размишлявам, за местата, надушването, простотията по общоизвестните такива,влагането на средства за транспорт, стръв и т.н. и реших следното:
ПЛАЩАМ ЗА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТА,КОИТО ДЪРЖАТ РИБА В ДАДЕН МОМЕНТ
Схемата съм я измислил, ако имате идеи на ЛС
ПЛАЩАМ ЗА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТА,КОИТО ДЪРЖАТ РИБА В ДАДЕН МОМЕНТ

- jasonsmith
- разбира нещата
Е сега вече става интересно! Като се замисля, май е добра идея.topsoft написа: ПЛАЩАМ ЗА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТА,КОИТО ДЪРЖАТ РИБА В ДАДЕН МОМЕНТ
- jasonsmith
- разбира нещата
нивото е перфектно, леко мътна, рибата все така неще.. ако не бяха местните пияници, със сигурност излета от вчера щях да го пиша в графа "успешен", но заради тях...NITro`bE написа:колеги дайте някакво инфо ? поне за нивото

- Стефан Георгиев
- новобранец
Днес бях на ореховица префалена работа 3 рибета с голям зор и панаир колкото искаш слабо беше и при другите колеги около мен.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги къде е по - добре да се иде покрай мездра на бента на с.Крета или покрай с. Брусен
или по принцип къде е по - добре студените месеци. По бентовете на застоялата вода или на друго място където си е течаща водата
или по принцип къде е по - добре студените месеци. По бентовете на застоялата вода или на друго място където си е течаща водата
В събота бяхме с един приятел под моста на с.Ореховица, много слабо, ама много. Той хвана един приличен скобар, аз-нищо
. Имаше най-малко 30-40 човека, и всичките да са хванали общо най-много 10 риби. Това е инфото от мен.