Искър - всичко за и по реката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Re: Искър - всичко за и по реката

Мнение от jasonsmith »

batemilko написа:jasonsmith, причината да няма риба по реките е съвсем друга.Има си институции,които би трябвало да си вършат работата,но не го правят.Така ,че причината да няма риба не съм нито аз,нито колегите,които постъпват като мен и си прибират улова.
аз нямам нищо напротив да си прибираш уловената риба, но мисля че много добре знаеш колко е нормата, а ти си я прескочил има няма 3-4-5 пъти.. и чак се хвалиш с това..
Само да те питам така като мислиш че причината не е в прибирането на уловената риба, можеш ли да кажеш колко хора около теб са хванали по толкова риба където сте били??
Давам пример: 15 човека ако са хванали по 10 кг риба = 150 кг. Нали се сещаш ако хората са 20-30-50, както обикновено се случва където дава риба, и ако умножим кг Х дните които "ДАВА", какво се получава- че спокойно няколко тона риба се излавят на въдица за отрицателно време. А после твърдим че не сме ние причината...
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

колега не си прав относно нормата.. какво ще кажеш на тези който ловят по няколко амура и шарани по 20+ кг ... навремето все едно се е връщала рибата като я уловиш..
  • Изображение
TT България 2011
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

NITro`bE написа:колега не си прав относно нормата.. какво ще кажеш на тези който ловят по няколко амура и шарани по 20+ кг ... навремето все едно се е връщала рибата като я уловиш..
Е стига бе ебаси, трябва да се спазват правилата в тоя живот
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

тогава сметни колко билети се вадят и колко пари се прибират и колко риба ще изловим ние с въдиците и колко ще изловят онези смрадове с мрежите бомбите тока и кфо ли не ... кой знае кфо е станало че човека е взел някое друго рибе в повече... той оня с тока знаеш ли как ги пуска обратно
  • Изображение
TT България 2011
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Ми давай и ние да хващаме тока и да ги почваме тогава? Това, че бракониерите не спазват закона, не значи, че и ние не трябва да го правиме, защото така и ние се превръщаме в такива. Надявам се като поотраснеш да го осъзнаеш....
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

всичко си е до човека... :wink: аз пък преди 10-тина дена направих излет на Писарово сутринта захраних със захранка червей всичко се получаваше добре докато не се появиха местните със тройки ... дарачеха ми пред плувката :axe: просто неиздържах ако имах пистолет щях да ги гръмна.. звъня на Иара дойдоха проверяващи и кфо им направиха... викат ми на мен мм господине в закона не е забранено риболова с 3-ка кука :shock: тези месари казаха че ловяли щука... при протичане на проверката местните ме гледаха на кръв .. събрах си набързо циганията и да ме няма защото и бой сигурно щях да ям.... Е за кфо си говорим колега.. ПРОСТО НЯМАМЕ ДЪРЖАВА
  • Изображение
TT България 2011
pakkoribara
новобранец
новобранец

Мнение от pakkoribara »

Абе имаме нямаме държава не е тук мястото да се обсъжда. Обреченисме да роболовстваме в България, така че споделете актуална информация лови ли се някъде на въдица с единична кука около Роман и Кунино. Преди месец ходих три пъти под чешмата и голям неуспех беше. За тия три пъти отидоха 150лв(пътувам от далеч). Нашето хоби не най-хубавото и трябва не да разчитаме на държавата да ни го защитава, а сами да го правим.
Аватар
batemilko
новобранец
новобранец

Мнение от batemilko »

jasonsmith написа:
batemilko написа:jasonsmith, причината да няма риба по реките е съвсем друга.Има си институции,които би трябвало да си вършат работата,но не го правят.Така ,че причината да няма риба не съм нито аз,нито колегите,които постъпват като мен и си прибират улова.
аз нямам нищо напротив да си прибираш уловената риба, но мисля че много добре знаеш колко е нормата, а ти си я прескочил има няма 3-4-5 пъти.. и чак се хвалиш с това..
Само да те питам така като мислиш че причината не е в прибирането на уловената риба, можеш ли да кажеш колко хора около теб са хванали по толкова риба където сте били??
Давам пример: 15 човека ако са хванали по 10 кг риба = 150 кг. Нали се сещаш ако хората са 20-30-50, както обикновено се случва където дава риба, и ако умножим кг Х дните които "ДАВА", какво се получава- че спокойно няколко тона риба се излавят на въдица за отрицателно време. А после твърдим че не сме ние причината...
Разбира се,че мога да ти кажа колко човека около мен ловяха - нито един,защото просто бяхме аз и бащата.Това място все още не са го "надушили".За останалото наистина си прав и примерът ти е уместен.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Такааа....седя са и си размишлявам, за местата, надушването, простотията по общоизвестните такива,влагането на средства за транспорт, стръв и т.н. и реших следното:

ПЛАЩАМ ЗА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТА,КОИТО ДЪРЖАТ РИБА В ДАДЕН МОМЕНТ

Схемата съм я измислил, ако имате идеи на ЛС
Изображение

Изображение
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

topsoft написа: ПЛАЩАМ ЗА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТА,КОИТО ДЪРЖАТ РИБА В ДАДЕН МОМЕНТ

Схемата съм я измислил, ако имате идеи на ЛС
Е сега вече става интересно! Като се замисля, май е добра идея.
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

колеги дайте някакво инфо ? поне за нивото :D
  • Изображение
TT България 2011
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

NITro`bE написа:колеги дайте някакво инфо ? поне за нивото :D
нивото е перфектно, леко мътна, рибата все така неще.. ако не бяха местните пияници, със сигурност излета от вчера щях да го пиша в графа "успешен", но заради тях... :axe:
Аватар
Стефан Георгиев
новобранец
новобранец

Мнение от Стефан Георгиев »

Днес бях на ореховица префалена работа 3 рибета с голям зор и панаир колкото искаш слабо беше и при другите колеги около мен.
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от niki23 »

Колеги къде е по - добре да се иде покрай мездра на бента на с.Крета или покрай с. Брусен

или по принцип къде е по - добре студените месеци. По бентовете на застоялата вода или на друго място където си е течаща водата
krasi74
новобранец
новобранец

Мнение от krasi74 »

В събота бяхме с един приятел под моста на с.Ореховица, много слабо, ама много. Той хвана един приличен скобар, аз-нищо :D . Имаше най-малко 30-40 човека, и всичките да са хванали общо най-много 10 риби. Това е инфото от мен.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”