МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
botur
фен клуб-скобар

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от botur »

браво колега,направо си им разбил муцките :lol:
поздравления
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Aаа.... Локи, отново на ниво.Браво. :D
Бързай бавно.
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

:smt038 :smt038 :smt038
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Че то за такъв кеф някои са съгласни изобщо да не им изсъхва г..за. :lol: Браво, майсторче!
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

angel.tr написа:Че то за такъв кеф някои са съгласни изобщо да не им изсъхва г..за. :lol: Браво, майсторче!
Така е! :lol:
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

Пак си ги набарал.Браво!Този път май мача е влезнал в действие.
Дава ли? И дава и взема.
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

@ local - хубав улов, поздравления! От харманлийската река ли е, че там сега е панаир :wink:
Много риба има, ама и много хора :D
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

butnik написа:Вчера на връх Празника се разходих до Марица да видя какво е положението.Харесах едно место почти в центъра на града.Компания ми правеше приятел /също член на форума/,който имаше да черпи.Носех само фидер,малко бял и жълъдов.Храната/останала от предишен риболов/Мило Каведано и добавени малко трохи,които принципно са излишни за тази подхранка,че си има достатъчно.Монтаж тип ПРОСТ-хранилка,свободно монтирана на линията,вирбел,повод/0.12/Между хранилката и вирбела две перли-една гумена и една тип гердан :lol: .Отпивайки от новата бира на.......Rezerva следяхме в очакване да трепне върха на фидера.И.......опъване без никакви предварителни почуквания:
Изображение
след малко последва втори:
Изображение
След 30 минутна пауза отново,този път с яко потрепване на върха:
Изображение
и пак ново потрепване:
Изображение
Рибите не са в обща снимка,че се връщаха там откъдето бяха дошли.Въпреки ниското ниво на водата Свети Никола допринесе приятни емоции в приятна компания.Фидера отново доказа ,че е добър избор при липсата на активност от страна на рибите у колеги ловящи в близост на плувка.
Браво колега!!!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

kendo написа:@ local - хубав улов, поздравления! От харманлийската река ли е, че там сега е панаир :wink:
Не колега, не е оттам, някак си не ми е приятно да ходя на Улу Дере, оставам го за краен вариант :)
Клавиатура риба не лови!!!
gabaria77
новобранец
новобранец

Мнение от gabaria77 »

това са морунажи от река Сазлийка
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Здравейте колеги, тук искам да споделя вчерашната ми и най значима за мен през изминалата година случка на р.Марица.
Вчера се наточих да направя един риболов на бяла риба на яз.Тракиец, но тъй като духаше силен вятър, реших и смених дестинацията с по "закътано" място - реката между с.Брод и Симеоновград. Към 2,30 следобед бях на мястото където съм вадил прилични костури. Времето беше топло, валеше дъжд, но аз бях твърдо решен да изкарам някой... Та взех леката джигова пръчка 3-30 с влакно 0.10 и започнах със силиконки 11 см. На 10-то замятане, удар - засечка - дърпане и нищо. Помислих, че е закачка в дънер, пак дърпане и "дънера" потегли по течението... разви ми около 40 м. влакно и спря, пак дръпнах и той пак потегли и тогава се показа на повърхността - огромен сом, продължи по течението, а аванса на макаричката ми Екусима 2000 пищеше като обезумяла..., гледах безучастно и на около 70-тия метър я хванах с ръка и влакното се скъса като конец..
Сега вече разбрах какво е да ти удари сом. След цигара време (за да спрат да ми треперят ръцете) извадих щукарската въдица от багажника, един лек Спортекс. Продължих да упорствам на същото място подводна яма - около 20 кв.м. по средата на реката. Резултата след половин час на същия джиг беше сом 6 кг. успешно изваден срещу течението след 30 мин. борба. Закачен бе съвсем леко на устната със силикон 11 см. и глава 12 гр. Съжалявам, че не можах да направя снимки, тъй като бях сам и след този адреналин бях неспособен да снимам с тел.
Днес бях пак на същото място, напълно подготвен за големи дзверове.., но пълно капо.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Vid написа:... На 10-то замятане, удар - засечка - дърпане и нищо. Помислих, че е закачка в дънер, пак дърпане и "дънера" потегли по течението... разви ми около 40 м. влакно и спря, пак дръпнах и той пак потегли и тогава се показа на повърхността - огромен сом, продължи по течението, а аванса на макаричката ми Екусима 2000 пищеше като обезумяла..., гледах безучастно и на около 70-тия метър я хванах с ръка и влакното се скъса като конец..
Сега вече разбрах какво е да ти удари сом....... Резултата след половин час на същия джиг беше сом 6 кг. успешно изваден срещу течението след 30 мин. борба. Закачен бе съвсем леко на устната със силикон 11 см. и глава 12 гр. ...
Браво , колега ! :smt038 Ей за това чукане ,ставаше на въпрос! :lol:Дай Боже, всекиму!!!
Би ли споделил, малко повече каква бе примамката -( шад или туистер, цвят ,марка и т.н)?
Пожелавам ти, следващият път да имаш късмета и да споделиш с нас снимки на уловеният огромен сом! :drinkers:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

burg написа:
Vid написа:... На 10-то замятане, удар - засечка - дърпане и нищо. Помислих, че е закачка в дънер, пак дърпане и "дънера" потегли по течението... разви ми около 40 м. влакно и спря, пак дръпнах и той пак потегли и тогава се показа на повърхността - огромен сом, продължи по течението, а аванса на макаричката ми Екусима 2000 пищеше като обезумяла..., гледах безучастно и на около 70-тия метър я хванах с ръка и влакното се скъса като конец..
Сега вече разбрах какво е да ти удари сом....... Резултата след половин час на същия джиг беше сом 6 кг. успешно изваден срещу течението след 30 мин. борба. Закачен бе съвсем леко на устната със силикон 11 см. и глава 12 гр. ...
Браво , колега ! :smt038 Ей за това чукане ,ставаше на въпрос! :lol:Дай Боже, всекиму!!!
Би ли споделил, малко повече каква бе примамката -( шад или туистер, цвят ,марка и т.н)?
Пожелавам ти, следващият път да имаш късмета и да споделиш с нас снимки на уловеният огромен сом! :drinkers:
Този сезон ловя основно с туистерите на WAKE 4,5 инча. Доволен съм от тях и имам много добри успехи, основно за бяла риба на затворените водоеми. Ползвах същия и на Марица поради липса на други модели в кутията. Харесват ми, защото имат сравнително късо тяло и дълга опашка с много добра игра, писал съм за тях във форума и при последната ми поръчка от http://altmex.com/ констатирах, че са почти изкупени.
Имам снимки, ама в мивката (това ми е първия такъв сом на Марица от 3 години обикаляне, тъй като не съм сомаджия и го прибрах за да пробвам маришкия сом колко бири ще изпие??), които не желая да публикувам...
Успех на колегите, сома още върви на джиг...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Vid написа: Имам снимки, ама в мивката ..... които не желая да публикувам...
Не съм разбран , правилно :D ! - идеята ми беше - следващият път да можеш, да покажеш снимки на това, което си изтървал - големото рибе!!! :smt023
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Local написа:
kendo написа:@ local - хубав улов, поздравления! От харманлийската река ли е, че там сега е панаир :wink:
Не колега, не е оттам, някак си не ми е приятно да ходя на Улу Дере, оставам го за краен вариант :)
последните ми два изгледа бяха на олу дере крайно зле утре пак ще ходя да вида как е хавата ако има някой навит да пише от димитровград тръгвам минавам през хасково!
Изображение
Reel Tuning
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”