Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
-
- сериозен играч
-
- ще става разбирач
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Че то за такъв кеф някои са съгласни изобщо да не им изсъхва г..за.
Браво, майсторче!

-
- сериозен играч
Така е!angel.tr написа:Че то за такъв кеф някои са съгласни изобщо да не им изсъхва г..за.Браво, майсторче!

- slayder
- ще става разбирач
Пак си ги набарал.Браво!Този път май мача е влезнал в действие.
Дава ли? И дава и взема.
@ local - хубав улов, поздравления! От харманлийската река ли е, че там сега е панаир 
Много риба има, ама и много хора

-
- ще става разбирач
Браво колега!!!butnik написа:Вчера на връх Празника се разходих до Марица да видя какво е положението.Харесах едно место почти в центъра на града.Компания ми правеше приятел /също член на форума/,който имаше да черпи.Носех само фидер,малко бял и жълъдов.Храната/останала от предишен риболов/Мило Каведано и добавени малко трохи,които принципно са излишни за тази подхранка,че си има достатъчно.Монтаж тип ПРОСТ-хранилка,свободно монтирана на линията,вирбел,повод/0.12/Между хранилката и вирбела две перли-една гумена и една тип гердан.Отпивайки от новата бира на.......Rezerva следяхме в очакване да трепне върха на фидера.И.......опъване без никакви предварителни почуквания:
след малко последва втори:
След 30 минутна пауза отново,този път с яко потрепване на върха:
и пак ново потрепване:
Рибите не са в обща снимка,че се връщаха там откъдето бяха дошли.Въпреки ниското ниво на водата Свети Никола допринесе приятни емоции в приятна компания.Фидера отново доказа ,че е добър избор при липсата на активност от страна на рибите у колеги ловящи в близост на плувка.
- Local
- учете се от него
Не колега, не е оттам, някак си не ми е приятно да ходя на Улу Дере, оставам го за краен вариантkendo написа:@ local - хубав улов, поздравления! От харманлийската река ли е, че там сега е панаир

Клавиатура риба не лови!!!
това са морунажи от река Сазлийка
- Vid
- кандидат преподавател
Здравейте колеги, тук искам да споделя вчерашната ми и най значима за мен през изминалата година случка на р.Марица.
Вчера се наточих да направя един риболов на бяла риба на яз.Тракиец, но тъй като духаше силен вятър, реших и смених дестинацията с по "закътано" място - реката между с.Брод и Симеоновград. Към 2,30 следобед бях на мястото където съм вадил прилични костури. Времето беше топло, валеше дъжд, но аз бях твърдо решен да изкарам някой... Та взех леката джигова пръчка 3-30 с влакно 0.10 и започнах със силиконки 11 см. На 10-то замятане, удар - засечка - дърпане и нищо. Помислих, че е закачка в дънер, пак дърпане и "дънера" потегли по течението... разви ми около 40 м. влакно и спря, пак дръпнах и той пак потегли и тогава се показа на повърхността - огромен сом, продължи по течението, а аванса на макаричката ми Екусима 2000 пищеше като обезумяла..., гледах безучастно и на около 70-тия метър я хванах с ръка и влакното се скъса като конец..
Сега вече разбрах какво е да ти удари сом. След цигара време (за да спрат да ми треперят ръцете) извадих щукарската въдица от багажника, един лек Спортекс. Продължих да упорствам на същото място подводна яма - около 20 кв.м. по средата на реката. Резултата след половин час на същия джиг беше сом 6 кг. успешно изваден срещу течението след 30 мин. борба. Закачен бе съвсем леко на устната със силикон 11 см. и глава 12 гр. Съжалявам, че не можах да направя снимки, тъй като бях сам и след този адреналин бях неспособен да снимам с тел.
Днес бях пак на същото място, напълно подготвен за големи дзверове.., но пълно капо.
Вчера се наточих да направя един риболов на бяла риба на яз.Тракиец, но тъй като духаше силен вятър, реших и смених дестинацията с по "закътано" място - реката между с.Брод и Симеоновград. Към 2,30 следобед бях на мястото където съм вадил прилични костури. Времето беше топло, валеше дъжд, но аз бях твърдо решен да изкарам някой... Та взех леката джигова пръчка 3-30 с влакно 0.10 и започнах със силиконки 11 см. На 10-то замятане, удар - засечка - дърпане и нищо. Помислих, че е закачка в дънер, пак дърпане и "дънера" потегли по течението... разви ми около 40 м. влакно и спря, пак дръпнах и той пак потегли и тогава се показа на повърхността - огромен сом, продължи по течението, а аванса на макаричката ми Екусима 2000 пищеше като обезумяла..., гледах безучастно и на около 70-тия метър я хванах с ръка и влакното се скъса като конец..
Сега вече разбрах какво е да ти удари сом. След цигара време (за да спрат да ми треперят ръцете) извадих щукарската въдица от багажника, един лек Спортекс. Продължих да упорствам на същото място подводна яма - около 20 кв.м. по средата на реката. Резултата след половин час на същия джиг беше сом 6 кг. успешно изваден срещу течението след 30 мин. борба. Закачен бе съвсем леко на устната със силикон 11 см. и глава 12 гр. Съжалявам, че не можах да направя снимки, тъй като бях сам и след този адреналин бях неспособен да снимам с тел.
Днес бях пак на същото място, напълно подготвен за големи дзверове.., но пълно капо.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
Браво , колега !Vid написа:... На 10-то замятане, удар - засечка - дърпане и нищо. Помислих, че е закачка в дънер, пак дърпане и "дънера" потегли по течението... разви ми около 40 м. влакно и спря, пак дръпнах и той пак потегли и тогава се показа на повърхността - огромен сом, продължи по течението, а аванса на макаричката ми Екусима 2000 пищеше като обезумяла..., гледах безучастно и на около 70-тия метър я хванах с ръка и влакното се скъса като конец..
Сега вече разбрах какво е да ти удари сом....... Резултата след половин час на същия джиг беше сом 6 кг. успешно изваден срещу течението след 30 мин. борба. Закачен бе съвсем леко на устната със силикон 11 см. и глава 12 гр. ...

Би ли споделил, малко повече каква бе примамката -( шад или туистер, цвят ,марка и т.н)?
Пожелавам ти, следващият път да имаш късмета и да споделиш с нас снимки на уловеният огромен сом!

- Vid
- кандидат преподавател
Този сезон ловя основно с туистерите на WAKE 4,5 инча. Доволен съм от тях и имам много добри успехи, основно за бяла риба на затворените водоеми. Ползвах същия и на Марица поради липса на други модели в кутията. Харесват ми, защото имат сравнително късо тяло и дълга опашка с много добра игра, писал съм за тях във форума и при последната ми поръчка от http://altmex.com/ констатирах, че са почти изкупени.burg написа:Браво , колега !Vid написа:... На 10-то замятане, удар - засечка - дърпане и нищо. Помислих, че е закачка в дънер, пак дърпане и "дънера" потегли по течението... разви ми около 40 м. влакно и спря, пак дръпнах и той пак потегли и тогава се показа на повърхността - огромен сом, продължи по течението, а аванса на макаричката ми Екусима 2000 пищеше като обезумяла..., гледах безучастно и на около 70-тия метър я хванах с ръка и влакното се скъса като конец..
Сега вече разбрах какво е да ти удари сом....... Резултата след половин час на същия джиг беше сом 6 кг. успешно изваден срещу течението след 30 мин. борба. Закачен бе съвсем леко на устната със силикон 11 см. и глава 12 гр. ...Ей за това чукане ,ставаше на въпрос!
Дай Боже, всекиму!!!
Би ли споделил, малко повече каква бе примамката -( шад или туистер, цвят ,марка и т.н)?
Пожелавам ти, следващият път да имаш късмета и да споделиш с нас снимки на уловеният огромен сом!
Имам снимки, ама в мивката (това ми е първия такъв сом на Марица от 3 години обикаляне, тъй като не съм сомаджия и го прибрах за да пробвам маришкия сом колко бири ще изпие??), които не желая да публикувам...
Успех на колегите, сома още върви на джиг...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
Не съм разбран , правилноVid написа: Имам снимки, ама в мивката ..... които не желая да публикувам...

- КалинПетров
- разбира нещата
последните ми два изгледа бяха на олу дере крайно зле утре пак ще ходя да вида как е хавата ако има някой навит да пише от димитровград тръгвам минавам през хасково!Local написа:Не колега, не е оттам, някак си не ми е приятно да ходя на Улу Дере, оставам го за краен вариантkendo написа:@ local - хубав улов, поздравления! От харманлийската река ли е, че там сега е панаир

Reel Tuning