Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Съвет за оборудване на кандидат спинингист
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Съвет за оборудване на кандидат спинингист
Ако изключим фабричен дефект, бланката се чупи при снадката обикновено в два случая - при претоварване, т.е. ползване на по тежки примамки от зададения тест (явно в твоя случай не е това) или при удар на въдицата. Замисли се, дали при замятане или вадене при закачка не си ударил бланката с някоя примамка, най вече клатушка или друго железо.
На твое място, бих се опитал да я отремонтирам ако може разбира се, ако не, смени марката.
Едва ли ще ти признаят гаранция, още повече, че няма такава.
На твое място, бих се опитал да я отремонтирам ако може разбира се, ако не, смени марката.
Едва ли ще ти признаят гаранция, още повече, че няма такава.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Здравейте колеги,понеже съм много нов в спининга.Смятам да ловя основно щука по блата и язовирчета, може и костур и кефал.
Та да мина към въпроса купих си една въдичка :

коя макаричка да сложа на нея ???
1:

или
2:

благодаря предварително
поздрави
Та да мина към въпроса купих си една въдичка :
коя макаричка да сложа на нея ???
1:
или
2:
благодаря предварително

поздрави
Последно промяна от TONICHA на Съб Дек 10, 2011 12:03 am, променено общо 1 път.
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Риобито е една превъзходна стара макара . Не е особено удачна за спининг заради липсващата ролка на бигела . Много е сполучлива за плувка , дъно , тапа и пр. ама за спининг по-добре не . Ще съсипеш доста влакно .
Тая Дайва се надявам че не си си я взел с цел спинингуване ? Ако още не си я купил то по-добре не го прави ако наистина мислиш да я ползваш за спинингова такава .
По снимката която си пуснал на гегата аз лично нищо не мога да ти препоръчам освен да я вземеш в ръка и да отскочиш до най-близкият магазин в който се предлагат Риоби ( от по-новите де
) и производните им . Слагаш на въдицата , виждаш как я балансира , преценяваш дали ти е изгодна и го взимаш макарето .
Тая Дайва се надявам че не си си я взел с цел спинингуване ? Ако още не си я купил то по-добре не го прави ако наистина мислиш да я ползваш за спинингова такава .
По снимката която си пуснал на гегата аз лично нищо не мога да ти препоръчам освен да я вземеш в ръка и да отскочиш до най-близкият магазин в който се предлагат Риоби ( от по-новите де

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
да разбирам ли че поне гегата я бива като за начало 

"Самая большая щука в мире является Русская щука"
- Павел Иванов
Ако ти допада лично на теб то да , направил си правилният избор като за начало .
Павел Иванов
Павел Иванов
- Rdjambito
- новобранец
Колега ето я твоята пръчка стига да се вписва в бюджета ти.http://www.voblershop.com/1909/Аксесоари/ аз съм с тази на 2.45 7-30г. и е една страхотна пръчка.suntsu написа:оСерта се оказа пръчка за еднократна употреба. Хванах първата си риба с нея - щука 2.600кг. Извади я без никакъв проблем. Малко по късно обаче, при замятане се счупи точно над снадката. Замятах с воблер R2S V-joint 75, сега проверих, тежи 10.5 гр., така че се намира в оптимума на пръчката. Все пак това и е втори риболов...
Дайте съвет какво да правя? Да рискувам ли да си купя пак такава пръчка? Каква друга да търся за подобни пари?
Здравейте колеги.
Прочетох тази тема и други подобни и т.к имам желание да се позанимавам с този вид риболов и по точно с УЛ спининг в районите на р.Янтра м/у гр.Габрово и село Каломен и
на река Малък Искър. В момента имам в наличнос: Макара:Shakespeare Mach 3XT 030 RD, влакно:Power Pro – размер:0,15 и блесни :Mepps Aglia Decore модел S/R номер 1 и
Mosco : номера 1 и 0.
Мисля да си закупя Shimano Catana CX Spinning дължина 2.10м, акция: 1-11г, тегло:104г.
Воблери: Goldy: GB04 плаващ цвят GFT и GB
Salmo Hornet DB и Т 3,5 и 4 см.
Въпросите ми са следните: Въдицата дали е подходяща за такъв вид примамки като грамаж?Тези примамки като за начало дали са добре, имайки предвид че ще ловя кефал?
Благодаря предварително за отговотите
Прочетох тази тема и други подобни и т.к имам желание да се позанимавам с този вид риболов и по точно с УЛ спининг в районите на р.Янтра м/у гр.Габрово и село Каломен и
на река Малък Искър. В момента имам в наличнос: Макара:Shakespeare Mach 3XT 030 RD, влакно:Power Pro – размер:0,15 и блесни :Mepps Aglia Decore модел S/R номер 1 и
Mosco : номера 1 и 0.
Мисля да си закупя Shimano Catana CX Spinning дължина 2.10м, акция: 1-11г, тегло:104г.
Воблери: Goldy: GB04 плаващ цвят GFT и GB
Salmo Hornet DB и Т 3,5 и 4 см.
Въпросите ми са следните: Въдицата дали е подходяща за такъв вид примамки като грамаж?Тези примамки като за начало дали са добре, имайки предвид че ще ловя кефал?
Благодаря предварително за отговотите
- Павел Иванов
Точно относно такива питания пуснах преди време тази тема - http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=31951 . В случаят първо трябва да си отговориш наистина ли към УЛ се стремиш или Лайта те задоволява ? Въдицата към която си се насочил си е точно лайт вариант при това айриа такъв . Ще рече слоу или доста бавна , респективно лигава такава . Варианта ПП 0.15 не е удачен за нито един от двата вида риболов . Това си е щукарски брейд подходящ за от мидиъм лайт въдици нагоре ако говорим за оригиналното ПП . Ако говорим за така нареченото "менте" на ПП то във варианта 0.15 е едно много сериозно влакно с дебелина около 0.30мм реални , подходящо за доста по-тежък риболов . Бих ти препоръчал да се обзаведеш като за начало с един монофил Toray - Super Strong на 0.152 мм. , Lazer - Tornado на 0.16мм. или Колмик ONDA MILLE на 0.16мм. В случаят бих те посъветвал да си вземеш от достатъчно коментираните във форума Серт Ексийд УЛ на 1.80м. или Беркли Чериуд пак на 1.80м. Макарата ти също няма нищо общо с риболова към който си се насочил . Едно че ще дойде тежичка за УЛ или Л гега , второ много бързо ще съсипва относително тънкото влакно което се ползва при този риболов . Бих ти препоръчал за загледаш АБУ Стелт в размер 1000 . Много интересни разцветки на Голди си си избрал . В случаят бих ти препоръчал да ги пренебрегнеш във полза на МСС и MBS , за Хорнетите правилно си се насочил .
Павел Иванов
Павел Иванов
За съжаление тази тема не съм я видял, но ще е прочета внимателно.
Серта който ми препоръчваш ми бе първи избор, но сега пак е първи и него ще си поръчам.
Относно влакното просто такова имам един приятел ми го донесе от Англия и мисля че не е менте.
Независимо от това ще си взема един от тези монофила т.к. и аз си мислех че това влакно не е подходящо, а сега сам сигурен че е така.За примамките мисля също да те послушам.
Мерси за мнението ти.
Серта който ми препоръчваш ми бе първи избор, но сега пак е първи и него ще си поръчам.
Относно влакното просто такова имам един приятел ми го донесе от Англия и мисля че не е менте.
Независимо от това ще си взема един от тези монофила т.к. и аз си мислех че това влакно не е подходящо, а сега сам сигурен че е така.За примамките мисля също да те послушам.
Мерси за мнението ти.