Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от stonetales »

ХАХАХАХА:)
Абсолютно изчерпателен репортаж:)

Почвам Наистина да се замислям дали в събота да ВИ се обаждам?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Рапортувам,че такава служба му ударих на себе си,чи напрао ни моъ съ позная -услуги на верните и близките,в т.ч.закупих и доставих устройството за прахосмучене и пране на съпругата-лелеяната "Zеlмеr-919.0.ST";свърших си цялата работа,натрупала се от няколко дни,което си е чиста служба на себе си,защото не води до никакви материални бонуси;свърших и нещо много добро-вгорчих битието на няколко физически лица,които си го заслужават отвсякъде;направих и малка благотворителност,като до края на седмицата има как да я увелича;целенасочено не спазвах постите на лъжливата продажна църква-днес например набивах на обяд свинска кавърма,а тази вечер надлежно се "омърсих"по плътския начин;утре смятам също в разрез с религиозните постулати да наругая люто един полицейски началник за ...заблейване,ленност и съзерцание на пъпа си;срам ме хвана да нося по улицата ни към кошовете за боклука празните шишета от "светената вода".Служа с всичките си сили на себе си,но кой знае дали това е от към Светлата,или от към Тъмната страна на битието...
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Ако ти е "пълно" отвътре, Инкубусе - значи е от към по-светлата страна:)
Ако ти е "празно", изцедено, изсмукано - досети се сам:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Пълно ми е винаги отвътре,ама или с бира и кафета през деня,или с мастика"Пещера"и айран вечерта :lol:Така,че това няма как да ми е критерий.А и не е ли все едно -дали служим на Светлата или на Тъмната страна ? По тези въпроси ни дадоха редица примери-като започнеш от Булгаков с неговия "Майстора и Маргарита"и като стигнеш до г-н Джордж Лукас с неговите "Междузвездни войни".Умишлено пропускам бащата на хисторикъл-фентъзито Толкин,щото неговия материал е почти непригоден за оскотелите наши съвременници с от три до четири гънки в мозъка.Кратък ще съм тази вечер -няма ми го вдъхновението,цял ден се наложи да общувам с непълноценни,но подли и мързеливи хора и се чувствам омерзен,че се е наложило да съм част от точно този народ.Толкова за родолюбието като такова,като това не значи,че ми аресват някои от другите народи.Дееба и изметите им,фък и да дойдат най-сетне лошите извънземни да вземат да поизчистят изстрадалата Земя от т.нар.нации и народи.Аз ще гледам да оцелея-ще съм за риба,маскиран сред скалите на куче място,там ми се ще да завърша дните си.Амин! :drinkers:
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

То - примери дава всеки и всичко:)
И аз тук давам някакъв си свой поглед върху света.
Ала - на кого точно ще служим - си е наш, личен избор - Каквито и примери да засичаме:)

Ти обаче - наистина си на някакво "еквилибристично" място. Имам пред вид местоработата ти.

Интересна трактовка даде за "кучето място" между скалите:)
Но, не е ли по-лесно и интересно да намериш в себе си такова място?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Много ми хареса идеята на INCUBUS за спасяване по време на прочистване.
Ама ако прочистването се удължи във времето?
Ще трябва като сибирските ловци и рибари да си направим къщички /избушки/ заредени със суха храна, консерви, кибрит и да ядем само това, което ловим!!!
Не-не, май няма да стане.
Освен, че ще умрем от глад, ще трябва да зарежем жените, компютъра, трудовата си заетост, мачовете на Манчестер Юнайтед и куп други непрежалими неща.

Има ли друг, освен мен, който да е чел "Цар Риба" на Виктор Астафиев ?
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Никога не съм се правил на по....по.... -не съм го чел точно това,но по предходното ти изложение,да,съгласен съм да зарежа всичко това,налага се,защото много държа последните ми часове от точно този живот да изтекат на спокойствие,в изкопана землянка / драги приятели ,имам я вече изкопана и замаскирана,където съхранявам за всеки случай некои незаконни неща-те не са за свършека на света,по-скоро са за осигуровка при граждански размирици или турско нашествие /,където,както правилно посочи stonetales,много лесно ще се капсулирам в душата си и ....Не съм се вкопал в този си живот,не случайно в този форум името ми е на нещо обявено от хората за зло от отвъдното ,обаче докато живея,много хора ще са благодарни,ама и на много хора ще им се стъжни,мамка им,долни душици и т.н.Тази вечер има как да пиша,отмених риболовния си излет за утре поради неудоволствие от пълното маловодие в планината и липсата на избор за място за риболов,където все пак да има някакво клъвване.Стига ми предходния излет-много дребна риба,но риболовци от кол и въже,наблъскани гъз до гъз на една платформа,където вместо да си починеш,се натоварваш допълнително,като слушаш всъщност от разговорите на околните колко долно племе сме това-днешните.Как всеки си прави сметката с колко кила уклей ще си избие разходите за риболовния излет!Познавам наистина закъсали люде-просто не ходят на риба на майната си,след като преценяват ,че не им стигат парите.Но са малко-преобладават лешоядите,които на една линия с подвижна плувка,ще вържат 5-10 малки куки като морско чепаре,за да набутат в кофата си 8-10 кг уклеи,за да не се "минат".Не съм минорно настроен-просто,не много повлиян от ... е,онва,посочвал съм го вече,няма да му правя повече реклама,обясних причините,поради които утре ще изпълнявам чисто битови задачи,с пиене на кафета,наливане на туби с изворна вода за семейството,изхвърляне на боклук и пр.Адио,компанейрос - :drinkers:
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

В такови моменти това ми идва на ум

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/z8Vfp48laS8?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/z8Vfp48laS8?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Въх,ква провокация ми стори :) Раничко е за тва-има още много кифтета /никога не съм спазвал т.нар."пости" до Щастливата Коледа /,както и много тъпотии в делничния жувот до онова,а колкото за надписа ти под линия,знай,че винаги можеш да обърнеш нещата в твоя полза и кауза даже откъм гъза-преди е било трудно да набуташ там цяла отбранителна граната "Ф-1",която освен твоя гъз и същество,да пръсне и евентуалния калесник-нападател.Сега е лесно - плочка пластичен взрив,с детонаторче кат кибритена клечка и пак ще има справедливост-адекватен отговор на нападението.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

G.Petkov написа:Има ли друг, освен мен, който да е чел "Цар Риба" на Виктор Астафиев ?
Цъ, само "Цар плъх" на Клавел. :mrgreen:
INCUBUS написа:...в изкопана землянка / драги приятели ,имам я вече изкопана и замаскирана,...
А ятаци вербувал ли си? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Офффф:)
Тежък живот - еееййййййй:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Та, за този тежък живот:)

Този мъж, който виждате до мен наистина е див странджански змей:) Киро Мустака. Местните цигани му казват - Даено гажо - лудия човек.
На времето е сменял гумите на трактора си сам, на полето, без крик, като просто е повдигал рамата на трактора с таза си.
Баща му на времето е носил на гръб готварска печка от Малко Търново до Синеморец. През планината.

Онази вечер бяхме у нас и Киро ни разказа две истории - как е излекувал циганката Нанка от безплодие, използвайки чисто новата си обувка, като протектор за ритащия си крак.
Сладкия глас, който от време на време се обажда зада кадър е моя.

Последния клип е от преди две-три години.

Приятно слушане:)

http://www.vbox7.com/play:b1981d6358

http://www.vbox7.com/play:f0ae9e2c91

Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Браво на Jack Daniels за клипа, подобри ми настроението!

За Виктор Астафиев и книгата му "Цар Риба".
Горещо препоръчвам на всички, които обичат риболова да я прочетат, има я и на български!
Авторът е сибиряк, написал е книгата от сърце, смесил е екшън, трилър, безкрайни разкази за риболова и лова в безкрайната пустош на Русия/Сибир/.
Самият той е риболовец, ловец и активист за запазването на природата в тази част на Русия.
За мен тази книга е класика, наравно с написаното от Ъ.Хемингуей, въпреки че между двамата няма нищо общо като стилове, начин на живот, признание и пр. Само дето са воювали по едно и също време.
Жестока книга, живота е описан без капка лак,натурално. Има и много други, но тази е за нас.
Та в нея са описани най-подробно тези къщички, за които стана дума по-нагоре!!!
И са живяли в тях по 5-6 месеца и то сами!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Годзи,какви ятаци бе ?Аз няма да почвам партизанско движение,подготвил съм се за индивидуален тероризъм и то само по изключение,иначе смисъла е при свършека на света да има с кво да си помогнеш да "захлопнеш вратата"-нито ми се ще да се давя,нито да умирам постепенно от глад и без пиене.А иначе има ли ятаци ,веднага сред тях се намират и съответните предатели.Бъзика си е бъзик,ама в мойта секретна дупка има даже течаща вода,да не говорим за това,че още от далечните подходи терена е такъв,че не остават следи и никакво куче не може да хване мирис /няма да разкривам поради какви особености/.Но,всичко това са мохабети в сферата на вероятното бъдеще, доколкото за настоящето ...мамка му,вече съм се подготвил,за тъпия понеделник... :(
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Кротко бре, Хора:)
Прехода вече е започнал:)
Няма да стане като с магическа пръчица, а постепенно, за няколко години:)

Спомням си едно пътуване с Виктор Казаков - през далечния север. Бил е кореспондент на нещо си, пътувал е много и е умрял на тридест и няколко от много презареждане:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Заключено

Обратно към “Разни”