Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж за косъма???
Модератор: sapuna
- zapalen_92
- разбира нещата
Монтаж за косъма???
Преди бях пускал тема за монтаж за косъма.Благодаря за обърнатото внимание.Вие ми обяснихте как става монтажа на косъм но сега срешам друг проблем с този косъм.Самия косъм как да го вържа за основното влакно?И каде да сложа оловото?Разбрах за някакви противооплитащи тръбички?А те за какво са?Много искам да ми помогнете и да разбера.
.Ако може ми обяснете на по прост език за да разбера.Ако може и с нагледен материал за да го разбера.Благодаря ви.

- zapalen_92
- разбира нещата
:))
Това го знам.За това бях питал преди и го разбрах но това как да го вържа към основното незнам?
-
- ще става разбирач
Е кое не ти е ясно бе пич.Всичко си пише:
Най-лесният и най-ефективен метод за връзването на косъма е употребата на възел, наричан безвъзлов (knotless knot). Този възел е много елементарен и лесен за връзване. Просто се използва самият материал за повод и се поставя на желаната дистанция от извивката на куката. Не ви препоръчвам да правите косъма отделно от повода!
Какво има неясно,и снимки има.Косъма е от самия материал на повода
Най-лесният и най-ефективен метод за връзването на косъма е употребата на възел, наричан безвъзлов (knotless knot). Този възел е много елементарен и лесен за връзване. Просто се използва самият материал за повод и се поставя на желаната дистанция от извивката на куката. Не ви препоръчвам да правите косъма отделно от повода!
Какво има неясно,и снимки има.Косъма е от самия материал на повода
Stand and fight
- zapalen_92
- разбира нещата
.....
Този повод нали трябва да се върже на основното влакно.Еееее как става това.С обикновен възел или.......?На мен ми казаха че имало някакви намоткиииииии.И аз говоря за вече направения косъм как ще се завърже към основното,а не косъма как се върже?Нещо не можем се рвазберем
.Ами тези противооплитащи тръбички за какво са?И каде ще сложа оловото?

- ribarq
- сериозен играч
абе пич нямам думи как да ти го обясним това ?
то само по себе си говори противооплитащи тръбички ! да не се оплита самия повод със куката във основното влакно ! оловото се слага под трабичката или на самата нея ! има много модели ---така наречените монтажи - влез в един рибарски магазин и попитай продавача не е срамно да питаш , хем и на гледно ще ти обясни за трабичките и за уловото ! а повода със куката се прикрепя посредством вирбел към основното влакно ! за тая цел си купи книжката Критична връзка , има я по някой книжарници и по всички по реномирани риб.магазини ! не е повече от 2 лв !
то само по себе си говори противооплитащи тръбички ! да не се оплита самия повод със куката във основното влакно ! оловото се слага под трабичката или на самата нея ! има много модели ---така наречените монтажи - влез в един рибарски магазин и попитай продавача не е срамно да питаш , хем и на гледно ще ти обясни за трабичките и за уловото ! а повода със куката се прикрепя посредством вирбел към основното влакно ! за тая цел си купи книжката Критична връзка , има я по някой книжарници и по всички по реномирани риб.магазини ! не е повече от 2 лв !
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: .....
Така спокойно едно по едно !zapalen_92 написа:Този повод нали трябва да се върже на основното влакно.Еееее как става това.С обикновен възел или.......?
Повода се прикачва към основното влакно чрез вирбел или има и специални клипсове които са за подобни монтажи има ги вече по магазините![/b]
Верния път е най-къс!
- zapalen_92
- разбира нещата
:)))
Ми пусни линк деrino712 написа:Здр. пичове,аз много не разбирам още,но Doko много добре ми обясни в форума на Sapuna-Горноор.рибар,в 'риболов на тежко"и други колеги се включиха-отлично теоретично-практично е обяснено+снимки!НАСЛУКА!

- zapalen_92
- разбира нещата
10x
Все пак благодаря стана ми ясно вече.
.Ей вие сте голяма работа бе за каквото да попитам все има отг е не на всичко де
Благодаря мн.

- zapalen_92
- разбира нещата
???
И от там?