Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Воблери
Аз мисля да си "подаря" един за коледа
, но все пак да попитам дали си заслужава парите, т.е. доволни ли сте от резултатите му за клен и пъстърва?
Също така се чудя кой е по-удачен - diving chubby38 или обикновения плиткогазещ chubby38 ?
Предварително БЛАГОДАРЯ!

Също така се чудя кой е по-удачен - diving chubby38 или обикновения плиткогазещ chubby38 ?
Предварително БЛАГОДАРЯ!
- pi4a94
- ще става разбирач
Като за начало си вземи плитко газещия.Лови кефал няма страшно (разгледай теми) за пъстърва е малко по-друга примамката.
УСПЕХ
УСПЕХ

Meрси Саше, и аз така си бях решил, защото ловя и на доста плитки реки и diving-а бързо ще си замине..
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Пъстърва също си лови и то доста по-добре от една купчина други воблери .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Павел Иванов написа:Пъстърва също си лови и то доста по-добре от една купчина други воблери .
+1
Разглеждал съм прозрачни воблери от чъбитата на Jackall и Illex, и см забелязал, че има разлика в утежнениетоtiso написа:В такъв цвят се произвеждат и много други воблери.ThunD3r написа:Говоря за воблери масово достъпни на пазара,а не за воблери със сантиментала и колекционерска стойност,които са спряни от производство и са дефицит.Също така искам да питам има ли някаква разлика между Jackall и Illex?
Например Оwner cultiva има цвят икура.
А колкото до другият въпрос ,мисля че няма разлика а различните имена са заради мястото за където е предназначено производството.
-
- новобранец
Така, зима, Коледа, подаръци, пари... - Време за обурудване! Понеже съм нов в този риболов (същност само 1-2 пъти съм пробвал и скъсах след 4-5 мятания) и съм от малък град, в който има ЕДИН магазин за нас рибарите, има предимно не чак толкова известни марки. Значи, взех си преди 1-2 месеца едно воблерче на Осако (4.5см) за 2.50, като го избирах по цвят. Може ли някой да ме посъветва какви воблери да си взема за риболов на кефал, щука и кустур? И какво трябва да гледам на воблерите за да разбера за каква риба са по-подходящи? Ако може да сложите и снимки като екземпляр...

Само най-големият студ може да ми попречи да риболовствам!
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Тук има цяла тема за кефалски воблери.Pavel_interneta_Peev написа:Така, зима, Коледа, подаръци, пари... - Време за обурудване! Понеже съм нов в този риболов (същност само 1-2 пъти съм пробвал и скъсах след 4-5 мятания) и съм от малък град, в който има ЕДИН магазин за нас рибарите, има предимно не чак толкова известни марки. Значи, взех си преди 1-2 месеца едно воблерче на Осако (4.5см) за 2.50, като го избирах по цвят. Може ли някой да ме посъветва какви воблери да си взема за риболов на кефал, щука и кустур? И какво трябва да гледам на воблерите за да разбера за каква риба са по-подходящи? Ако може да сложите и снимки като екземпляр...
Воблерите за щука - най-успешни може би са такива, които наподобяват щуки. Поради нрава на рибата и факта, че си пази територията налита на други щуки.
Воблери за костур не мога да ти кажа. Костур ловя на всичко. Хващал съм на блесни всякакви размери, силикони, воблери. Голям хищник е костура и не подбира.
- Vid
- кандидат преподавател
Най добри и най евтини според мен и ловящи преди всичко са Голди вибро макс, Грозните патета и тези на Салмо Хорнет. На първия и последния имам най добри успехи. Размерите са до 4 см. Може би най уловистия, което е доста относително е Йо Зури Миноу, но и цената му е добра...
През изминалата година ловя кефал предимно на блесни - Комет с червените точки и Аглия номера 2 и имам добри успехи, така че не подценявай и блесните..
През изминалата година ловя кефал предимно на блесни - Комет с червените точки и Аглия номера 2 и имам добри успехи, така че не подценявай и блесните..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
^
За блесните, също няма много марки, Осако имат най-много представители. Взех си една сребриста, мисля, че е за щуки, но не съм сигурен. И за тях исках да питам (блесните), но нали темата е за воблерите, та не се усмелих :Д
За блесните, също няма много марки, Осако имат най-много представители. Взех си една сребриста, мисля, че е за щуки, но не съм сигурен. И за тях исках да питам (блесните), но нали темата е за воблерите, та не се усмелих :Д

-
- кандидат преподавател
Павел,и аз съм в малък град,ама има много риб.магазинчета-не че предлагат кой знае какво.Обаче този вашият търговец не работи ли с поръчки,ба си дембелина,ако е така!?Кажи му,че ако откаже да ти изпълни поръчката за доставка,ще му организирам да му стоварят на главчурата от по-големия град всичките контролни органи - данъчни,пожарна,по търговията,по санитарията,РИОСВ,"КОС"на МВР и пр.даже и такива,за които не знае,че съществуват .Да ти поръча ефтини воблерчета на "Дайва тийм","Фладен","Ривър 2 Сий",както и блесни № 1,2 и 3 на "Моска","Джаксън" и "ДАМ" за начало.
-
- новобранец
Благодаря много, т'ва някак си ме укоражи
Сега съм леко болен, ама като се оправя веднага отивам и ще искам да ми поръча от тия, още веднъж благодаря за помощтта 

- eroucma
- разбира нещата
Колеги, имате ли някакви наблюдения върху воблерите на Formax защото тука в магазина доста ми ги прехвали продавача ама знам ли? Някой ловил ли е на тях струват ли си въобще като се има на предвид че са на цена колкото "грозното пате".

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Не вярвай на всичко което ти разправят продавачите 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- кандидат преподавател
egousma,не се обиждай,направо ме кефиш -същото настървено копиле бях в студентските си години,когато не се занимавах с риболов,ами налитах на всяко същество от женски пол,щот си мислех,че може като в приказките ,между бедрата му да се съдържа спусъка на извънземното щастие
"Формакс" определено имат попадения с некои от пръчките си-особено за спининг,твърдя го,щото съм провел жестоки полеви изпитания с некои от тях,но за примамките им, според моето планинско новобранско,но крайно грубо,балканско,рейнджърско мнение,нидей са фърля-има си достатъчно други доказали се не много скъпи възможности