Коледно оборудване - съвети, мнения и препоръки!

Модератор: sapuna

Pavel_interneta_Peev
новобранец
новобранец

Коледно оборудване - съвети, мнения и препоръки!

Мнение от Pavel_interneta_Peev »

Както казах в една друга тема, "идва коледа, подаръци, пари - време за оборудване". А за какво да дам събраните пари (на 17 съм) освен за преоборудване за новия сезон? Значи, като за начало съм решил да си взема една въдичка за пружината и фидера и се спрях на тази: http://fishing-market.com/shop/product/ ... -40-m.html - ще помоля за вашето мнение? Също така се чудя, от къде мога да си намеря раница, която да побира както принадлежностите, така и пръчка, ако някой знае да казва, ще съм благодарен? Откъм макари съм се спрял на тази: http://fishing-market.com/shop/product/943/char-60.html - пише, че е универсална за всякакъв вид риболов и си мисля, че 2 такива ще ми свършат работа.
Спрял съм се на едни монофилни влакна: Първото е 0.18: http://fishing-market.com/shop/product/ ... 18-mm.html - А другото е 0.22: http://fishing-market.com/shop/product/ ... 22-mm.html
Отворен съм за предложения относно необходима екипировка или друго свързано с такъмите :)
Изображение
Само най-големият студ може да ми попречи да риболовствам!
maximoff
новобранец
новобранец

Re: Коледно оборудване - съвети, мнения и препоръки!

Мнение от maximoff »

Вземи си 1-но, но качествено за всичките кинти после се дооборудвай. Шибано, Дайба те тва е истината много сме фърлили пари на вятьра.
Аватар
lbfchy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lbfchy »

maximoff написа:Вземи си 1-но, но качествено за всичките кинти после се дооборудвай. Шибано, Дайба те тва е истината много сме фърлили пари на вятьра.
Напълно те подкрепям колега максимоф. Аз също съм на 17 и реших, че със събраните пари трябва да си взема мач и макара. Взех мач филстар и макара на Джаксън на прилични цени и не съм доволен(особено от макарата). Затова подкрепям мнението ти и бих посъветвал набора да изчака, да посъбере още малко пари и да си закупи нещо наистина хубаво, което ще остане за дълго и ще му носи много по-голям кеф :)
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Млад си още и не си застрахован от грешки.
Първата и основна грешка е - УНИВЕРСАЛНИ риболовни принадлежности.
Няма такъв "филм".
Има по-широко и по-тясно приложими в зависимост от множество фактори.
Темата е толкова обширна че едва ли някой ще се наеме да ти отговаря,по нея може и са се изписали не една и две книги.
Вземи да почетеш, ще ти отнеме доста време , но за сметка на това ще се ориентираш за какво иде реч според собствените ти предпочитания места и видове риболов,и само тогава ще можеш и да направиш правилните избори.
Това е строго индивидуално и никой не може да направи избора вместо теб.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Пръчката е с доста голямо тегло,не ми показва теста на изхвърляне и ме съмнява,че ще става за риболов "на пружина"или още повече за риболов с фидер-хранилка -този дебел як връх каква чувствителност мислиш че ще има за клъвканията ? Търси пръчка /може да е и тип "телеспин"/но с дължина поне 2,7 -3 метра и обозначен на нея тест за изхвърляне 20 -40 грама или 20-60 грама.Подобни параметри ще стават за риболов с пружина и фидер-хранилка за доста време,през което ще натрупаш опит.
Макарата,като гледам задния аванс,най-вероятно ще ти върши работа за посочените по-горе подвидове риболов.Определено не е подходяща за риболов на плувка или спининг.
Влакното с тази марка не познавам и нищо не мога да кажа за него-в смисъл дали е подходящо за интензивен риболов "на дъно". Има също ефтини влакна на "Формакс",може да пробваш и от тях.
Раница -все едно каква марка ще вземеш,добре ще е да е брезентова -по-яки са и не са скъпи.И пръчката не се носи в раницата -или в ръка,или си купуваш калъф,в който ще пренасяш пръчката с поставена макара на нея.
fish_go
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fish_go »

за пръчката не знам...но за макарите-НЕ прави грешка...колега си взе уж евтина била и след 3 4 риболова имах чувството че ще се разпадне!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”