ПОПЧЕТА - 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: ПОПЧЕТА - 2011

Мнение от bobo_33333 »

Pe6o_Tikvata написа:Днес с приятели отскочихме до нефтеното пристанище в Отманли за 2 часа 2 стронгила трима човека от там газ към Поморие където извадихме 15-20 отбълъка средни .Като цяло мноо ялов риболов за стръв ползвахме филе от сардина и сафрид,пилишки гърди,калмар,рапан и скарида ударите бяха само на скаридата на дргият ем дори небутна.Наслука на всички :drinkers: :drinkers:
А ве Пешо само стронгили и отбалъци...,нема ли некое попче да фатати за замезване.:lol: :drinkers:
Аз там съм пораснал...
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

колеги днес докато си дърпах каите, хванах риба непозната за мен. Малка около 7-8 см, в началото помислих че е попче, но като се вгледах беше със спескана глава като на лихнуса, а на хрилете имаше ярко червени три черти от всяка страна, както и същото оцветяване на гръбната перка. Реших че е морска мишка, но мишка с червен цвят няма според книгата. Един от по старите рибари каза че е малък лихнус, но аз не съм убеден. Съжалявам че нямах апарат за да я снимам, а я върнах обратно.......
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Мишка трябва да е.Аз също съм хващал с подобни разцветки.
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Морска мишка е,само че скална,затова не е светла като пясъчната.Коремната и перка е като вакуум,залепя се за камъка.Някои и казват прилепало.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

да след като поогледах по обстойно и аз смятам че е прилепало, просто беше по тъмно явно както каза майстор недялко заради скалите :) ако го повторя ще го взема за сесия :) и относно темата днес бе по слабо от вчера, повечето дупки не даваха , имаше и кучки заразлика от предните по студени дни които минаха, място фар Св.никола -вълнолома
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

:D Колеги някой знаели дали на Германката потова време ще даде попчета защото там е дълбоко и е скала и би трябвало да има??И ако знете къде около Бургас може да се пробва за попчета като изклучим Поморие ще съм благодарен да споделите??Наслука на всички
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Божидар Стойков »

В Несебър вчера обикалях, къде ли не... Стария и новия град и на края само 4 попчета от южното пристанище и 2 из между дупките на другото пристанище, зад кръста.... Иначе хора имаше много... повечето за калкан. Поздрави!
Изображение
Изображение
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

Pe6o_Tikvata написа::D Колеги някой знаели дали на Германката потова време ще даде попчета защото там е дълбоко и е скала и би трябвало да има??И ако знете къде около Бургас може да се пробва за попчета като изклучим Поморие ще съм благодарен да споделите??Наслука на всички
Миналата година по това време нямах много акъл и стоях до тъмно на моста, на плочата...хвърлях посока Поморие и излизаха добри лихнуси, но тази година не знам как е там!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Аватар
Joro59
новобранец
новобранец

Мнение от Joro59 »

Червенка ... но с лодка .... едри. Ако ти се ходи на юг от Ахтопол
"Човек трябва да е достатъчно голям за да признае грешките си, достатъчно умен за да спечели от тях и достатъчно силен, за да ги поправи" Джон Максуел. Човек трябва да е достатъчно смел, за да ги сподели."
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Вчера следобед буната на Аспарухово отново се представи добре-от 14.30 до 16.30 около 4 кг. по дупките на скарида.
4081870F.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Недялкооо,почна се уливаш бре...ИзображениеИзображение

Имат ли хайвер тези ?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Татарите вече имат,но много слабичък,не става още.
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Днес пак доволно в Аспарухово-над 4 кг.
4104728z.jpg
Времето и морето-приказка,рибата я лових само на скарида,другите на бяла и черна мида-много слабо,по десетина риби.Най-добре даваше по плиткото,на 50 см. дълбочина.Явно рибата излезе да се пече на слънцето :)
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Евала,по това време така се прави-предишни години по това време се ловят в плиткача,на кранево ги разпилях.
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Гледам тука само аз пиша,другите не ходят или нямат с какво да се похвалят :wink:
Вчера отидох на гости на вечерен риболов в Каварна по информация за разбиване предната вечер.Пристигнах малко преди 16 часа и веднага се заех с изпразването на една дупка на носа на буната,която докато се стъмни пусна почти 3 кг.За разлика от предната вечер по тъмно ядеше много слабо.Издържах до 18.30 с малко повече от кило,общо стана около 4 кг,което въобще не е зле,имайки впредвид датата.
4141676p.jpg
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”