Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Колебание за болонеза
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Колебание за болонеза
Здравейте колеги
. Най-сетне и аз се реших да си взема от така нашумелите напоследък болонези. Искам да ви попитам за съвет за шестметровка до 200 лева и с тегло до 250 гр. Трябва ми за риболов на бяла мряна, скобар, морунаж и клен на Искър и Струма. За сега се колебая между Tica Technium WO/G и Focus Finessa. Ще очаквам с нетърпение вашите коментари
.

-
- новобранец
Re: Колебание за болонеза
Според мен Тиката е за предпочитане.Имам Арес и съм много доволен от нея.
-
- научил се да хвърля
Ама и цената им е по-различна. Тиката не е под 200, а Финесата е 165, като в грамаж разликата им е само 7 грама в полза на Тиката.
-
- научил се да хвърля
Искам да е нова. Повече никога няма да взема 2-ра ръка каквото и да било.NITro`bE написа:Търси Тика 2-ра ръка
Technium - a идва малко мек за дебели бели, но за скобар и клен става. Ако очакваш бели около и над кило насочи се към Tica INSPIRAT, STANDART и в краен случай WONDER (понеже е доста старичък модел вече)
Между другото Фокуса също не е лоша тояжка, макар и тежичка
Това пък какво ще рече?Regar написа:Technium - a идва малко мек за дебели бели
п.с. Колега, не си прав за втората употреба специално за въдиците, за макарите съм съгласен...

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- научил се да хвърля
Фокуса въобще не е тежък, 250 грама е. Четох и по други форуми, и като цяло има много добри отзиви за Фокуса (Финеса), като съотношение цена-качество. Няма друга толкова ефтина пръчка за този грамаж.Regar написа:Technium - a идва малко мек за дебели бели, но за скобар и клен става. Ако очакваш бели около и над кило насочи се към Tica INSPIRAT, STANDART и в краен случай WONDER (понеже е доста старичък модел вече)
Финеса боло нямам..имах директен, много здрав, но не си отговаряше на теглото...имам съмнения, че и тази е така, но не мога да твърдя нищо без да съм я виждал. Имам съмнения, че за да се постигне тази цена при това тегло (ако е толкова) е направен компромис с качеството. Това си е лично мое мнение и може да е съвсем погрешно.tegov86 написа:Фокуса въобще не е тежък, 250 грама е. Четох и по други форуми, и като цяло има много добри отзиви за Фокуса (Финеса), като съотношение цена-качество. Няма друга толкова ефтина пръчка за този грамаж.Regar написа:Technium - a идва малко мек за дебели бели, но за скобар и клен става. Ако очакваш бели около и над кило насочи се към Tica INSPIRAT, STANDART и в краен случай WONDER (понеже е доста старичък модел вече)
Под "Technium - a идва малко мек за дебели бели" имам предвид, че пръчката е с акция 5-20 и не мисля, че е най-подходящият вариант при ловене на едра бяла мряна в течение. Ако си закачал мряна около и над кило знаеш за какво става въпрос.
Казвам го от личен опит, защото имам Техниум 6м
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Tehnium-a е хубава болонеза но не е за натоварване с едри риби.
Имам 5-метрова и не бих ловил мрени и едри кленове с нея.
Имам и 6-тица Финеса, няма толкова качествена въдица за тези пари
Имам 5-метрова и не бих ловил мрени и едри кленове с нея.
Имам и 6-тица Финеса, няма толкова качествена въдица за тези пари

Oтскоро имам FORMAX Power core- 6м., 270 гр(реални) Виждал съм го на цени от 220-280лв., складовата цена е 180 лв. и е най-хубавото боло, което съм държал в ръце. Бях готов да дам и повече пари за маркова въдица, сравних доста модели, но това ми пасна и на ръка и на сърце!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- murphymet74
- ще става разбирач
Финесата е хубаво боло но за съжаление не е налично в интернет магазините,само го има за цвят.Разгледай и моделите на Колмик там също има добри попадения в диапазона от 200 лв.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
[quote="Regar"]...Под "Technium - a идва малко мек за дебели бели" имам предвид, че пръчката е с акция 5-20 и не мисля, че е най-подходящият вариант при ловене на едра бяла мряна в течение. Ако си закачал мряна около и над кило знаеш за какво става въпрос.
Казвам го от личен опит, защото имам Техниум 6м...[/quote]Такива мрени се вадят и с директен телескоп.Здрави нерви и търпение естествено.
При положение че имаш и макара с аванс ...
Казвам го от личен опит, защото имам Техниум 6м...[/quote]Такива мрени се вадят и с директен телескоп.Здрави нерви и търпение естествено.
При положение че имаш и макара с аванс ...

http://fishing-market.com/shop/product/ ... -00-m.htmltegov86 написа:Фокуса въобще не е тежък, 250 грама е. Четох и по други форуми, и като цяло има много добри отзиви за Фокуса (Финеса), като съотношение цена-качество. Няма друга толкова ефтина пръчка за този грамаж.Regar написа:Technium - a идва малко мек за дебели бели, но за скобар и клен става. Ако очакваш бели около и над кило насочи се към Tica INSPIRAT, STANDART и в краен случай WONDER (понеже е доста старичък модел вече)
тази е много добра като съотношение цена-качество!
-
- научил се да хвърля
Става, ама има някакво несъответствие в грамажа. Отгоре пише, че е 370 грама, а отдолу 282 грама. На кое ли да вярваш?kef4e написа:http://fishing-market.com/shop/product/ ... -00-m.htmltegov86 написа:Фокуса въобще не е тежък, 250 грама е. Четох и по други форуми, и като цяло има много добри отзиви за Фокуса (Финеса), като съотношение цена-качество. Няма друга толкова ефтина пръчка за този грамаж.Regar написа:Technium - a идва малко мек за дебели бели, но за скобар и клен става. Ако очакваш бели около и над кило насочи се към Tica INSPIRAT, STANDART и в краен случай WONDER (понеже е доста старичък модел вече)
тази е много добра като съотношение цена-качество!