препоръки за воблерчета

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

препоръки за воблерчета

Мнение от maznislav »

Този път питам какви воблерчета да си взема за риболов на костур (модел -големина ... ) ... в събота сутрин заминавам за Широка поляна и смятам да търся основно костура обикаляики с проходилката. Отделил съм едни 30 -40 лв за воблерчета ... Ще се радвам някои да помогне в избора ... а ако сподели и от къде в Пловдив да ги купя още по-добре. Благодаря предварително колеги :)
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Marco Polo написа:Вземи да прочетеш малко по темите - може да ти изкристализира правилното решение ;) И за тези пари май ще трябва да наблегнеш на блесните по-скоро... ;)
Прочетох къде що има за това ... едвали трябва да се хвърля на воблери от 30 лв единия .. а за 40 лв могат да се вземат поне 4-5 добри воблера .... въпроса е точно какви ... вече имам Голди 4 броя .. примамките се натрупват с времето и се надявам на помощ ... блесни имам доста :) благодаря
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:? Точно в този сезон воблери за костур ти не требат !!! Купи си ръчило за 10 кинта и с малки рибки от водоема !!! На вблер няма дя хванеш .... повярвай :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз също имам голди и уж бил по-подходящ за кефал,но аз на него нямам риба досега.Препоръчвам ти да си намериш сръбските тракащи воблерчета по 2см дето са.Струват 3лв единия,но в Пловдив незнам дали ще ги намериш.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Камбата написа:Аз също имам голди и уж бил по-подходящ за кефал,но аз на него нямам риба досега.Препоръчвам ти да си намериш сръбските тракащи воблерчета по 2см дето са.Струват 3лв единия,но в Пловдив незнам дали ще ги намериш.
Ако ми кажеш марка би трябвало да ги открия .. Иначе на блесна излъгах 4-5 добри броя от брега преди 2 седмици ... ако влезна с лодката все се надявам на по-голям успех .. а и знам, че за да се науча ще има много неуспешни излета, но всичко се учи в боя :)
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Мисля си, че блесните ще са по ефикасни.
Повече налита на такива с червено по тях.
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Ivak написа:Мисля си, че блесните ще са по ефикасни.
Повече налита на такива с червено по тях.
Последно хванах на жълт мепс с червено и черно на него номер 1... да видим как ще е тази седмица :) все пак ще опитам и воблерчетата .. Ако някои има наблюдение за любимите блесни на костура също ще се радвам да сподели :)
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

ANGEL 123 написа::? Точно в този сезон воблери за костур ти не требат !!! Купи си ръчило за 10 кинта и с малки рибки от водоема !!! На вблер няма дя хванеш .... повярвай :roll:
Хм, аз на мен ли да вярвам... :lol: Иначе признавам, че на рибка може да хванеш повече, което не значи, че на спининг няма да стане работата :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
neocom
новобранец
новобранец

Мнение от neocom »

Вземи си тейл-спинер на СПРО. Има ги при Наско и Карфицата, виждал съм ги и при Весо Колмика. Цената е 6-6.50 и са разработени за риболов на распер, но се представят отлично и при костурите. Предимството е че са тежки и можеш да облавяш произволни дълбочини. Прочети тази тема, има и снимка:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=15808
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

neocom : за този http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6438 воблер ли става въпрос ,пък и прилича на този от снимките с Дунава и расперите
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Fishing_Fan написа:neocom : за този http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6438 воблер ли става въпрос ,пък и прилича на този от снимките с Дунава и расперите
Не е това!! Колегата говори за тейл-спинър, а не за воблер :!: Всъщност Росен във въпросната тема го е снимал и го е показал с опаковката ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”