boldo

Модератор: sapuna

Ninov
новобранец
новобранец

boldo

Мнение от Ninov »

Колеги искам да попитам за техниката за ловене с болдо!
Ако можете да ми дадете малко повече информация за този метод(как се монтира монтажа и каква стръв е подходяшта)
Благодаря предварително!!!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Първо добре дошъл във форума.
Стръвта всъщност са изкуствени мухи, или ти имаш предвид някакъв друг метод с булдо.
Ninov
новобранец
новобранец

boldo

Мнение от Ninov »

Радвам се ,че получавам бързо отговор!
Тези дни ще ходим с приятели на яз. Доспат!
Казаха ми че на болдо се хва6та наи-добре пъстърва!И то на този метод за който питам!
Казват че на повода слагат бял червей!
Но въпроса ми е какво точно представлява такъма!
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

разрови се има за сбиролино (бомбарда)
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Най-елементарния монтаж: връзваш основното влакно към едното ухо на булдото, а към другото ухо връзваш повод около 60-120см само с кука без тежести. Слагаш стръв - какавида(ручейник) или бял червей, напълваш булдото до половината с вода, затваряш тапичките, замяташ колкото можеш навътре и метър преди да цопне във водата го спираш, така че поводът да мине отпред. Няма нужда да го наблюдаваш постоянно. Пъстървата се самозасича и започва едни пируети...
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Вземи се поразрови в темите за монтаж на Бомбарда.Бомбардата е нещо подобно като функция на булдото,обачее с пъти по-успешна,ние на морето само бомбарди ползваме.Когато я заметнеш,благодарение на аеродинамичната си форма,бомбардата лети като стрела,без да се върти и да се оплита.С нея се постигат много по-големи дистанции.Когато я теглиш пък,благодарение на хидродинамичната си форма,тя се плъзга по водата,без да оказва голямо съпротивление като булдото,което плаши рибата.Бомбардите са много видове,плаващи,полупотъващи,потъващи,грамове и цветове,но за пъстърва ти препоръчвам да си вземеш бяла плаваща от по-леките.

Изображение

Вземаш си пръчка,машинка и влакно като за риболов с булдо.Прекарваш основното влакно през тръбичката на бомбардата,така,че тя да виси с тялото надолу.За края на вече прекараното основно влакно връзваш вирбел и за него закачаш повод,в зависимост какво ще ловиш,в случая пъстърва.Аз ти препоръчвам повода да е 0.12мм,дълъг около 150см.На края за стръв сложи грозд бели червеи,или три изкуствени мухи.

Ето ти и една статийка за бомбардата:

http://www.ribar.hit.bg/tehniki/sbiro.html

Надявам се да съм помогнал.Поздрави!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Камбата написа:Когато я теглиш пък,благодарение на хидродинамичната си форма,тя се плъзга по водата,без да оказва голямо съпротивление като булдото,което плаши рибата.
И трябва да се занимаваш непрекъснато с нея. Булдото го замяташ и зарязваш. И си къцаш на брега с директния. :wink:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

наблюдател написа:
Камбата написа:Когато я теглиш пък,благодарение на хидродинамичната си форма,тя се плъзга по водата,без да оказва голямо съпротивление като булдото,което плаши рибата.
И трябва да се занимаваш непрекъснато с нея. Булдото го замяташ и зарязваш. И си къцаш на брега с директния. :wink:
Е то ясно,бомбардата не е за статичен риболов,въпреки,че съм я ползвал дори като заместител на тапа за щука.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Ninov
новобранец
новобранец

Boldo

Мнение от Ninov »

Благодаря ви колеги!
Информацията която ми дадохте ме задоволява!
Сега само ще чакам да вида дали ще има резултати:)
:)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”