Нека бъдем единни против бракониерите!!!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
marvelous799
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Нека бъдем единни против бракониерите!!!

Мнение от marvelous799 »

Започвам със 112- е напълно безплатен, въпросът е дали ще има ефект срещу бракониерите. Аз лично съм разбрал, че ИАРА въобще я няма като служба или поне аз не съм се срещнал с нейни представители цялата 2011г. Аз обичам риболова на Марица и почти постоянно съм там дет се вика, а така и никой цяла година не ме попита имам ли билет след като цяло лято изкарах там. Така и не съм видял нито един джип от тези служби които опазват животинския свят. Има ли ги изобщо? "БРАКОНИЕРИТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КОРМОРАНИ". Когато взе да застудява и всички "рибари" дотогава извадиха тежката артилерия "мрежи,срекмета,парашути,токови съоръжения,химикални съединения и какво ли още не" и нападнаха това което НИЕ се опитваме да спасим от изчезване-РИБАТА! "Мисля, че смъртното наказание трябва да важи за определени хора". Споделете мнения как може да намалим броя на КОРМОРАНИТЕ в човешки образ? Весели празници на всички колеги! :drinkers:
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Нека бъдем единни против бракониерите!!!

Мнение от koko6oko »

По скоро какво може дасе направи срещу простотията..ами нищо.Живялсъм в доста страни в европа,но такава концентрация на полуидиоти само в БГ има.Да не говорим че закона хич го няма :evil:
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

аз да попитам със подписката какво стана...аз лично събрах 180 гласа и съм ги пратил кадето трябва но не знам има ли някакъв ефект..
Изображение
Най добрите са тук
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не знам,тази есен главната вреда върху скобарите я нанесоха не бракониерите,ами истинските корморани.Кво да праим тогава?Както бракониерите са защитени /то смъртно наказание няма никъде в Европа,та как смяташ да го има в България?/,така със законова разпоредба са защитени и лакомите корморани.Не трябва ли преди да пишеш тук,да бръкнеш с разтворена длан в гъзовете на поне 10-15 гербаджийски депутати /тяхно е мнозинството парламентарно сега/и на ушенцата им да прошепнете,че са необходими некои елементарни законови промени ?
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:wink: То при тях с нашепване маи не става, ще трябва и "материално" подплатяване на джобове и сметки :axe: :wink:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Бе то закона и сега си го има.Ноооооо, едно е как се чете,друго е кой го чете, и трето кой го интерпретира.Пример без имена:
Преди около месец бяха хванали нащия местен герой/сещате се кой е :D /, с кошове за раци.Миналата седмица имах дело/не по общ характер :D /.Та преди нас бяха записани ИАРА-та.Понеже познавам лично двама от проверяващите+ Миро, и се заговорихме.Та момчето ми разказва за това дело.Идва нашия главен герой, облечен от главата до петите в бяло-барабар с бяло бомбе :D .И сега идва интересното.Заявява на съдията че шефа на ИАРА имал лично отношение към него.Във залата се заявява, че кошовете не са негови, а на приятел на сина му.И адвоката иска отмяна на акта и Т.Н.
Инкриминизирането на браконерстовото според мен, е в правилната посока, а не като сега - дела по/НДАХ-наказателно дело по административен характер/.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
arkartofa
новобранец
новобранец

Мнение от arkartofa »

Здравейте, от 5 години живея в Канада, и да ви споделя защо във всеки гьол е пълно с риба. Значи тук е пълно с езера, стотици хиляди, на места буквално през 50 метра. Около големите градове водоемите са донякъде опоскани, защото има много китайчета, ама те ядат и слънчаците, така че без качествена риба не се прибираш. Ако мръднеш 200-300 км на север просто ги разбиваш. Обещавам догодина да кача снимки, но друга ми беше мисълта. Относно темата: В Канада има закони, които ако някой посмее да наруши няма прошка. Можеш да обжалваш пътен акт, побой, кражба и т. н., но лепнат ли ти акт за риба или лов–плащай и си трай, защото става по-лошо. 500 $ е мин. глоба. Освен това са измислили още хиляди начини да си съхранят рибното богатство. Например не можеш да използваш стръв от същия водоем, в който ловиш. Не се бъзикам, идват със специален екип и те проверят, експертиза като при убийство, сравняват рибките, телефони, спец. разговори и винаги познават. Също има определени норми за улов на риба- както при нас, но с тази разлика, че често спират на пътя и проверяват с куче, нищо не можеш да скриеш. А най-важното е, че всеки местен, като види непознат на неговия водоем, веднага върти на горските. Тук няма няма, идват веднага, ако си изряден ти благодарят. Между другото те много добре знаят местата, където държи риба и ги наблюдават скрити. Абе няма мърдане. Рушвети тука няма, поне на ниво-пред-министерско. Така че колеги, тук си спазваш правилата и се кефиш, кривнеш ли- втори път няма да се сетиш. Ако в БГ искаха да е така, отдавна да са го направили. Ама ако малко помислиш, толкова е лесно и просто, но господата не искат. Защо-защото не са независими. А пък тази ИАРА е такъв ташак, че не ми се говори. Следя редовно сайта, ами то след 1 год ще се ходи само за риба в Гърция; Македония, Румъния, само не и в БГ/там и жабите ги опоскаха/. А какви спомени имам от БГ язовирите. Това Пясъка, Батак, Антона,. Няма да ви отегчава повече, но ми е много болно!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз го отнесох там - четвъртит :mrgreen: Че и колата ми вдигнаха от пътя и за нея плащах :lol: :lol: :lol: Така и не отидох повече там за риба след тази случка :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

http://targovishtebg.com/%D1%82%D1%8A%D ... 0%B1%D0%B0
А това как ще го коментирате.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
maramebara
новобранец
новобранец

Мнение от maramebara »

КОЛЕГИ омръзна ми от бракониери. Не знам за вас, но ми писна да ловим супер хитрите риби, отчаяно борещи се за живот в нашите води. Писна ми да разпъвам такъми по 2 часа, а отсреща да гърмят с бомби, да късам блесни в зарязани мрежи по реките, да гледам остатъците от мърша по дъното на пресъхващите реки и канали. Подавал съм оплакване - никаква реакция, снимки пращах - никаква реакция. Докога? Понеже явно закона не действа въобще, съм решил на пролет, когато е забранен риболова и всички мангали или българи с мангалски манталитет проснат пердетата и парашутите, заредят пиратките, вързани с камъни и другите гениални изобретения за изтребването на малкото останала риба у нас, да се кача на въздушната пушка и да ги подпукам по капачките до последния! Ако трябва и отпуск ще си взема за да ги причаквам но ще ги довърша.
Ако не става по законния начин ще стане по истинския! Бой до откат!
За съжаление с мрежарите не мога да се справя, но ако имате идеи, казвайте!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

maramebara написа:КОЛЕГИ омръзна ми от бракониери. Не знам за вас, но ми писна да ловим супер хитрите риби, отчаяно борещи се за живот в нашите води. Писна ми да разпъвам такъми по 2 часа, а отсреща да гърмят с бомби, да късам блесни в зарязани мрежи по реките, да гледам остатъците от мърша по дъното на пресъхващите реки и канали. Подавал съм оплакване - никаква реакция, снимки пращах - никаква реакция. Докога? Понеже явно закона не действа въобще, съм решил на пролет, когато е забранен риболова и всички мангали или българи с мангалски манталитет проснат пердетата и парашутите, заредят пиратките, вързани с камъни и другите гениални изобретения за изтребването на малкото останала риба у нас, да се кача на въздушната пушка и да ги подпукам по капачките до последния! Ако трябва и отпуск ще си взема за да ги причаквам но ще ги довърша.
Ма ти сериозно ли бе.С Пушката? :D .Колега,ние не сме на война.Иначе споделяш мнението на всинца ни тук, относно браконерите.Ама ако всеки от нас вземе пушката то ша стане като Серебреница.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

maramebara написа:...да се кача на въздушната пушка и да ги подпукам по капачките до последния! ...

:lol: :lol: :lol:
След тази люта закана, вярвам, че няма да видя вече жив бракониер по водоемите....или най-малкото всички ще са на инвалидни колички. :mrgreen:

Т'ва малко е като в оня виц....една мравка се похвалила, че била отмъстила на мечката....отишла у тях, мечката я нямало, ама мравката зверски се изсрала на пода. :lol: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Кире къртиш мивки брат :lol: :lol: :lol:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

maramebara написа:... да се кача на въздушната пушка и да ги подпукам по капачките до последния! Ако трябва и отпуск ще си взема за да ги причаквам но ще ги довърша.
:? То от една страна добре като замисъл, да се вкара малко ред, кога нема кой да я свърши тая работа. Ма ква ти е гаранцията, че на твоята въздушна от среща нема да ти извадят калашник...?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ако стрелбата можеше да реши проблема с бракониерите,досега да съм останал без боеприпаси :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”