Търся инфо за лодки

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
0nline
новобранец
новобранец

Re: Търся инфо за лодки

Мнение от 0nline »

Благодаря за информацията наистина полезна тема
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

stoqn_stoi4ev написа:пич за трима си вземи лодка 4.60 до 5.20 на1.60 с двигател поне 20 коня.аз имам 4.40 на 1.50 двигател 20 коня.лодката е пласмаса.взел съм толкова защото не подлежи на регистрация.тя е от 4.57м.успех
Колеги с радост искам да се похваля! Имам си нов параход промарин 3.60/1.75 & 15hp 2т Genovo. Благодарности на Андон които збъдна една моя мечта и направи редица компромиси! Благодарности на Мънцони и не на последно място на всички който ме подкрепиха с мнение! Скоро ще пусна снимки на уебедо .

П.П. Снощи спах в едно легло с 38кг матор.
А относно съотношението бензин/масло-както е посочил производителя! Няма да се спечели от икономия на масло.Само ще се докарат главоболия. То е същото като да си караш колата с два литра масло в картера.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

Не е за икономия зацапваше свещите ,сутрин по трудно палеше сега май е по добре.
zargan1
новобранец
новобранец

Мнение от zargan1 »

Момчета бъркате мерките!!! Как сипвате на литър грамове.Грамове ще сипвате на килограм,а милилитри на литри :lol: !!! Е тогава ще ви излезе сметката и маслото няма да ви се вижда толкова много и да ви пуши моторчето.Купете си голяма спринцовка или гледайте прозрачната лента на рубата за масло при по-големи количества.Иначе ще си прецакате машинките. И не слагайте по-малко масло отколкото пише на етикетчето.Процента на маслото спрямо бензина никога не е зависило от марката на мотора ,а от мазителните му качества.Така че следвайте инструкциите!!!
SANTIMIR
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SANTIMIR »

хммм про марин - някой ще си има ядове .........
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

SANTIMIR написа:хммм про марин - някой ще си има ядове .........
Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
inki_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от inki_bg »

Здравейте колеги.Имам конкретен въпрос на които не намерих отговор из нета.Понеже ще ми се налага от време навреме да влизам сам в морето,(иначе сме 2души)съм се спрял на лодка Хонда 3,2м с надуваемо дъно защото е лекичка.Трябва да мога да си я нося сам.Проблема ми е че имам 15 кс геново четиритактов който тежи 50 кг.Та въпроса ми е има ли някои със същата или подобна конфигурация,да сподели при по-висока скорост и при лека вълна няма ли да се сгъва лодката,особено когато сме 2 души.Знам ,че е по-добре с твърдо дъно,даже имам изгодна оферта :wink: Само заради килограмите се чудя още каква да бъде.Благодаря предварително за отговорите.
Изображение
Пламен Николов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Пламен Николов »

inki,мойта лодка е 3.30 ''kaiman''с 2Т SUZUKI 14 koня -33 кг,на транеца ми пише до 35 кг. мотор.Какво пише на транеца на Хондата,интересно е.
Аватар
мечока
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от мечока »

хммм про марин - някой ще си има ядове .........
SANTIMIRE не те знам с каква лодка си(а и не ме интересува)но не се изказвай неподготвен
miricha3
новобранец
новобранец

Мнение от miricha3 »

мечока написа:хммм про марин - някой ще си има ядове .........
SANTIMIRE не те знам с каква лодка си(а и не ме интересува)но не се изказвай неподготвен

за това че съм неподготвен се бъркаш лекичко .
аз лично про марин съм нямал , приятел имаше ,какво искам да кажа тая лодка гръмна в язовир стамболийски ако не греша или стамболово трябва да питам а беше на две три пускания ,направо се разпрала така ми каза авера . Той човека си е доста в нещата има си лодкостоянка дунав със 5--6 лодки всякъкви и по морето идва . Аз също съм имал надуваеми няколко , но единствено съжелявам само за последната , (откровен китаец) с име NAUTIKA тази лодка от март месец до сега има поне 60 пуска при който всеки път се сгъва в сака и се слага в голфа . Това нещо няма милиметър разлепено или някъкъв друг дефект за другите които съм имал не мога да кажа това . Това имам предвид марки няма да казвам понеже виждам , че други хора който по своему уважавам също не съ съгласни с мен , а и има голяма вероятност да не съм прав . това е . За надуваема лодка се говори след 3та година . Сега съм на ВАРАН , може и да не разбирам де да знам.

пп. ЕДНА ХУБАВА НАДУВАЕМА ЛОДКА 320 ВИНАГИ ИМА МЯСТО В СЪРЦЕТО МИ :D
miricha3
новобранец
новобранец

Мнение от miricha3 »

П.П. Снощи спах в едно легло с 38кг матор.[/quote]

ТИ СИ ЛУД БЕ :ANAL: СПАЛ С МОТОРА --- ТО КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ И АЗ СПАХ С НЕГО :axe:

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СЕ РАЗВИЕ НЯКЪКВО СЕКСУАЛНО ПРИВЛИЧАНЕ :butthead: :shock:
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

Пичове да го знаете от мен ,еднственото хубаво на китайските лодки и мотори (въобще продукти) е цената :D
Galin Dimov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Galin Dimov »

vakril.k написа:Пичове да го знаете от мен ,еднственото хубаво на китайските лодки и мотори (въобще продукти) е цената :D
От китайско до китайско има разлика . Имам и китайска лодка/4 години/ и китайски двигател /1 година/. Оплаквания нямам.Може и да има разлика в качеството , но не е фрапантна ,както разликата в цената. Повечето хора ,които дават мнения тук съм почти сигурен ,че не са пробвали нищо китайско и дават мнения само от това което са чули от някъде.
Колеги , моля давайте мнения само за това ,което сте пробвали и можете да сравните с нещо друго.Така всички ще имат актуална информация. И избора на всички в покупката ще е по лесен.
badjolino
новобранец
новобранец

Мнение от badjolino »

Привет, колеги!

Планирам да стана (горд) собственик на пластмасов скутер, който ще ползвам за морски риболов и разходки и се надявам някой от по-опитните във форума да ми налее малко мозък, дали избора е добър :axe:
Както казах скутера е пластмасов, морско изпълнение, 4.70 м, в комплект с двутактов двигател Evinrude 737 - 40 к.с.
Та въпроса ми е подходящ ли е двигателя за тази лодка и дали някой има опит с този мотор - разход, надеждност, намират ли се резервни части, ремонт и т.н. всичко което се сетите.

За съжаление за сега снимки не мога да кача.
Аватар
ivanomir
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ivanomir »

Как е кода на мотора- за да видиме коя година е.
иначе моята лодка е такава , 4.70 40кс, върши перфектна работа за море. вози 6 човека и върви супер.
за море си е нужен як мотор при лодки с v форма...при водоизместващите е друго.
разхода...колко му сипеш...не връща.. на тролинг 1-2 литра/час....на глисаж ...божа работа
части има - в интернет , от щатите , наличност се поддържа за всички модели. Непретенциозен мотор е. Имах BL60elcod , беше супер...
Най важното за лодката е да е лесна за пускане...т.е хубав колесар и лека...освен ако не се заиграваш с хелинг....
Compass 470 GT + Mercury 40efi, Raymarine Dragonfly 7
www.avant.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”