ВНИМАНИЕ за Гърция

Модератори: bobopeli, sapuna

Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: ВНИМАНИЕ за Гърция

Мнение от Д-р Флекс »

Разрешени са, има основно кленове и черни мрени. Вече бая нашенци от Златоград и околностите на Кърджали и Смолян ходят и клечат там по вировете като невидели, та клендаците се изпонаплашиха. Преди година излизаха сами на брега :D
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

icho_87 , градски, има ли по прясно инфо, идва великден и само на Топлицата ще е малко скучно :wink:

А инфо за морето?
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

s4etovod написа:icho_87 , градски, има ли по прясно инфо, идва великден и само на Топлицата ще е малко скучно :wink:

А инфо за морето?
Инфо от миналата седмица (четвъртък) - Керамоти - перка няма.... оттам на Ангиста - същата работа и в 4 следобяд са се прибрали моите хора... хубавото време тия дни обаче може да си е казало тежката дума.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Вместо да питаш можеш да го прочетеш. Точно в сайта на един риболовен клуб от Козани има цялата информация.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
mike-mmm
новобранец
новобранец

НОВА ЗАБРАНА В ГЪРЦИЯ ЗАРАДИ ИЗЧЕРПВАНЕ НА РИБНИТЕ КОЛИЧЕСТВ

Мнение от mike-mmm »

Ето от тук става ясно че нашенците са спомогнали за изчезването и на пъстървата в Гърция. По унищожаване сме НОМЕР 1 . :)))))))))) То и без това няма толкова реки с пъстърва там но явно на тези които е имало вече няма и са забранили целият район на Драма за риболов заради нашенците и се споменава за това и в статията която е на Гръцки. Преведе ми я един приятел и ми каза че са забранили риболова там до 31. 11 . 2012 . Което означава че автоматически после пак се забранява пъстървата за новия размножителен период. Явно и там са минали мнооооооогооо нашенци за да го пишат в статия. Вижте тук : http://www.econews.gr/2011/11/02/nestos ... -pestrofa/
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Здравейте колеги.Някой знае ли как стои въпроса с езерото Янина,смисъл има ли забрани и какви са те,защото както се ровех в гръцките сайтове за риболов се натъкнах на това езеро което държи добра популация на шаран.Ето и линк на сайта. http://www.carpmania.gr/index.php?optio ... &Itemid=70
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Аз лично за мен прерових всички сайтове къде е забранено в момента,и единствената забрана е за района около Драма,за другаде забрани никъде не се споменава.Ето линк;
http://www.prosotsani.gr/index.php?opti ... &Itemid=27
mike-mmm
новобранец
новобранец

Мнение от mike-mmm »

Колега явно около Драма е най-близо и около Марица и Струма в Гръцко и затова сме осрали най-много там. Ами аз предлагам да се ходи по надолу където още не са чули за нашествениците и няма да има проблеми ... предполагам. :)))). Ако ходя някога ще е по -надолу за да нямам проблеми с местните власти че кои знае в какви цифри са глобите ако се заядат.
mike-mmm
новобранец
новобранец

Мнение от mike-mmm »

Мен пък ми казаха че надушили някакви езера до град Касторя или Кастория нещо такова с много шарани и други риби имало но не помня. И там не ни познавали все още. :)))
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

превод на статията от google :
На 01 ноември, 2011 забранен в Решение Antiperifereiarchi Драма, на риба и други водни организми, с всеки инструмент и средство във всички притоци, потоци и извори на водната система на река Места и указателни: Despati, Vathyrema (Mousdeli) Diavolorema, Stravorema, Arkoudorema и други потоци.

Както е отбелязано в решението, абсолютната забрана за риболов в тези реки е да се защитят рибните популации, особено дивите pestrofaspou, живеещи в тези повърхностни води и получаване на силен натиск от незаконен риболов.

Трябва да се каже, че този спорт на риболов в реки и притоци на Места не служи само за много гърци, но напоследък имаме посещения от съседите си българи, които идват да ловят риба в Нестос или потоци.

Забраната ще продължи до сряда, 31 Октомври, 2012.

Властите, отговарящи за поддържане на решението е местната полиция, Горското стопанство и всички разследващи органи в сътрудничество с Министерството на регионалното звено в областта на рибарството Драма. По-горе организации призовават за подкрепа на защитни действия от страна на операторите на местната власт, жители и жителите на региона, където той е един от най-важните действия в защита на околната среда.

Забраната продължава решение от миналата година Префект, след препоръка от Министерството на риболова, дива кафява пъстърва (Salmo macedonicus), които живеят в тези повърхностни води получаване на силен натиск от незаконен риболов.
jamess883
новобранец
новобранец

Мнение от jamess883 »

на мен митничарите от кпп илинден също ме предупредиха че по канали и реки край :smt018
ares_sv
новобранец
новобранец

Мнение от ares_sv »

не успях да разбера точно къде е забранено, по всички канали и реки или и по язовирите в Драмско
mike-mmm
новобранец
новобранец

Мнение от mike-mmm »

Аз разбрах вече напълно всичко що има вода и е около Драма в радиус на 50-100км...... Край.... Защото ако идва и полицията да се знимава с това ... може и да те задържът в ареста. Ебах го и риболова аз . Да отидеш и да мислиш постоянно какво може да ти се случи. Пък и там май номера не минава не разбрах и не чух.... Трябва да се види из Турция какво става вече . Сигурно там ще има много рибоци . Или пък ако е в Гърция да е над 150 - 200 км. под границата надолу където нашите не са ги научили още.
Pin2
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Pin2 »

Някой, може ли да сподели с нагледна карта, кое всъшност е Драмска област.
Определено забраната е само за там, но не попадам на карта, която описва забраненият окръг. До колкото знам р.Струма не влиза в Драмска област, което не ни забранява да ловим там.
mike-mmm
новобранец
новобранец

Мнение от mike-mmm »

Доколкото разбрах от интернет р. Струма е към град Серес - област. Това означава че не важи за там.

Последно издигане mike-mmm от Съб Сеп 01, 2012 2:26 pm
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”