Спининг макари - кой, какво развърта ???

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Спининг макари - кой, какво развърта ???

Мнение от Павел Иванов »

Такова нещо като "комплексно" за съжаление няма . Въдицата ще ти върши идеална работа за плувка и леко дъно но до там . За спининг ще те откаже от него още при третото замятане . За макарата предполагам че ще ти върши работа като "универсална" въпреки че лично аз за Мичел не бих дал тези пари . Много интересен избор относно съчетанието въдица / макара . Също така ми е много интересно какво визираш под "силов" риболов :roll: Лично аз бих направил такъв подбор в този ценови диапазон :
- въдица - Berkley - Series One Skeletor 2 Spinning , http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7927 , модел 2.70 м. , 7 - 28 (M) .
- макара - Abu Garcia - Soron STX , http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7956 , модел STX 20
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
krasidkii
новобранец
новобранец

Мнение от krasidkii »

Това вече е нещо друго.Благодаря за помоща,друго е човек,който разбира да си каже мнението.Весели празници!!!Само ако може да ми обесните какво означава-мощност М и МL,защото намирам само МL.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

МL , пропуснал съм Лто :oops: В случаят идва реч за строят на въдицата . Имам старият Скелетор с тези показатели и е една много приятна въдица . Строй Мидиъм или М ще рече малко по-твърда , не по-бърза , въдица от тази със строй Мидиъм Лайт МL . И в двата случая гегата "работи" до средата на бланката като във варианта МL става постепенно , по-прогресивно .Във варианта М е малко "по-дървен" този преход . В случаят въдицата е бърза , акция фаст , но не твърда и тромава . Ефекта е особено видим при закачване на по-едра риба . Фаст акцията спомага за по-доброто засичане и последствие прогресивният МL строй довежда до по-бързо уморяване на рибата и помага много на цялата линия и аванса на макарата . При по-късият Скелетор на 2.40 , строят МL не пасва добре на гегата , лично на мен ми стои малко "дървено" . Разбира се всичко това го казвам на база старият Скелетор с корковата дръжка защото имам лека непоносимост към дръжки от ЕВА материал и новият не съм го пробвал .

Павел Иванов
krasidkii
новобранец
новобранец

Мнение от krasidkii »

Благодаря за подробното обяснение, то това си е било цяла наука.Значи да взимам 2,70м. 7-28 и строй МL и макара Abu Garcia - Soron STX20.
krasidkii
новобранец
новобранец

Мнение от krasidkii »

А между другото какво ще кажиш за това макаре Abu Garsia Revo Neos.Доста добре изглежда на външен вид.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Лично аз нямам никакъв опит с Abu Garcia Revo Neos но по чуждите форуми доста ги хвалят . Показателно е че това е и единствената "европейска" безинерционна макара която се предлага на японският пазар .

Павел Иванов
krasidkii
новобранец
новобранец

Мнение от krasidkii »

Днес ходих до един магазин в Плевен да я видя на живо макарата,но нямаше този модел.Има излязъл нов модел на същия SORON STX, само че е с шест лагера,а не с 10+1 като предния SORON иначе човека в магазина ми обясни,че е изработена от същите материали.Само че нямаше размер STX20 на този новия модел а имаше STX40.Незнам дали има значение като е малко по голяма от STX20 с около 40гр. и лагерите като са по малко шест на брой???Незнам дали има голяма разлика и в размера между двете???А между другото като въртях имаше нещо като виене отпред при барабана (слабо).Иначе макарата изглежда много стабилна.
Последно промяна от krasidkii на Сря Дек 21, 2011 7:32 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

krasidkii написа:...Има излязъл нов модел на същия SORON STX, само че е с шест лагера,...
Да не би този нов модел да е просто Soron SX а не STX http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7955 и просто продавача да го величае като "новият" STX по простата причина че не е заредил от единственият такъв :roll:

Павел Иванов
krasidkii
новобранец
новобранец

Мнение от krasidkii »

Барабанът беше друг нямаше дупки. Също и на дръжката нямаше дупки. А на макарата си пишеше SORON STX. Цвета беше различен -зелен.Макарата беше 170 лева. Интересното обаче е, че магазина е дистрибутор на VIDRAX защото там имаше същата промоция като в интернет магазина(същия плакат) а в интернет магазина на VIDRAX този модел макара го няма :roll:
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

По- скоро си гледал soron s

Изображение
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
krasidkii
новобранец
новобранец

Мнение от krasidkii »

Да точно същата беше грешката е моя.Sorry.А сега? :roll:
Аватар
sme6ko83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sme6ko83 »

Сега в играта се намесва и ето тази красавица:
Изображение
Ако не се лъжа трябва да е ето тази но под друга марка:
Изображение
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Същинско "Бранзино"! :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Тъй , тъй , откак преди година и малко Ryobi пусна култовият си модел Arctica

Изображение

тотално конкуриращ Branzino , поне визуално :mrgreen: , съвсем естествено Pure Fishing да им поръчат и за тях по некое и друго Branzino за цвет :lol:

Павел Иванов
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

На мен ми се струва, че са си поръчали само шпули. другото не ми прилича на Бранзино и Арктика :)
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”