Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За риба/щука/ в Гърция, рилийз в България
За риба/щука/ в Гърция, рилийз в България
Здравейте колеги, вместо само да чета в форума реших да споделя и аз последния излет в Гърция. Ставане в 3.00, тръгване и на зазоряване бяхме на уреченото място. Стръвта на всички е ясна - каракуди . На воблер и блесна излязоха само две хубавици и то дребни. Иначе като цяло 3ма души за цял ден 17 бр. най-голямата която аз хванах - 5.100кг, една 3.5 кг, 4-5 между 1-2 кг, а останалите бяха по дребни. Всъщност аз реших да взема 10 крокодила с цел да ги пусна в Бг. За съжаление само толкова успяхме да съберем в предвидените за това съдове. Е не е толкова зле тъй като другите веднага бяха пуснати обратно. Добре,че времето беше студено та 10-те оцеляха. На едната снимка - изкуствено дишане на едната щука/в легена/ , че нещо беше доста зле след около 200 км в кофата. Голямата също оживя нищо, че на снимката си беше под въпрос. Пускам и някой снимка от временното жилище на 3 от тях - коритото. Ето и снимки от рилийза на няколко от тях в Бг- ясно е, че няма да кажа къде.
Честно казано обаче моето мнение е ,че ако продължаваме да обезрибяваме водоемите в Гърция - скоро и там няма да има риба. За пример само давам, че до преди 1-2 години ходих за риба на около 100 -120 км а сега на 200км. Надявам се всеки,който хване няколко риби повече и има възмовност да ги съхрани до БГ да го направи, че и без това са ни обезрибени до край нашите водоеми. И още нещо - събирайте си боклуците след излет, че и в Гърция е станало боклучарник като тука.
Честно казано обаче моето мнение е ,че ако продължаваме да обезрибяваме водоемите в Гърция - скоро и там няма да има риба. За пример само давам, че до преди 1-2 години ходих за риба на около 100 -120 км а сега на 200км. Надявам се всеки,който хване няколко риби повече и има възмовност да ги съхрани до БГ да го направи, че и без това са ни обезрибени до край нашите водоеми. И още нещо - събирайте си боклуците след излет, че и в Гърция е станало боклучарник като тука.
- Прикачени файлове
-
- Стръвта
- IMG_03.JPG (152.88 KiB) Преглеждано 4794 пъти
-
- Мястото
- IMG_02.JPG (165.57 KiB) Преглеждано 4794 пъти
-
- Мястото
- IMG_01.JPG (148.5 KiB) Преглеждано 4794 пъти
Re: За риба/щука/ в Гърция, рилийз в България
и още снимки че може само по 3

- Прикачени файлове
-
- Дядото
- IMG_06.JPG (137.39 KiB) Преглеждано 4782 пъти
-
- голяма уста
- IMG_05.JPG (118.17 KiB) Преглеждано 4782 пъти
-
- малките крокодили
- IMG_04.JPG (224.88 KiB) Преглеждано 4782 пъти
и още
- Прикачени файлове
-
- Временното жилище
- IMG_09.JPG (105.29 KiB) Преглеждано 4774 пъти
-
- Реанимация
- IMG_08.JPG (128.06 KiB) Преглеждано 4774 пъти
-
- БАБАТА
- IMG_07.JPG (114.68 KiB) Преглеждано 4774 пъти
още снимки
- Прикачени файлове
-
- рилийз
- IMG_13.JPG (183.82 KiB) Преглеждано 4762 пъти
-
- IMG_11.JPG (231.65 KiB) Преглеждано 4762 пъти
-
- IMG_10.JPG (141.18 KiB) Преглеждано 4762 пъти
последно
- Прикачени файлове
-
- новото жилище
- IMG_14.JPG (161.71 KiB) Преглеждано 4757 пъти
-
- нов дом
- IMG_12.JPG (171.97 KiB) Преглеждано 4757 пъти
- misho kostura 55
- научил се да хвърля
Браво колега, дано послужиш за пример на всички нам! 

Успех рибари и риболовци?!
- te4osoma
- разбира нещата
Хубаво колега
През годините ,когато съм пренасял щуки разбрах едно ,на тях /щуките/ им трябва пространство,място ,а не толко кислород. Когато са по малко риби на по широко им е по добре.

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
-
- вече хвърля и на тежко
-
- новобранец
здравей колега къде е това място стези хубави щуки та ние да хванем по някоя красавица 

- bokser
- ще става разбирач
Някъде в Гърция... То стана вече и за там човек да не си казва местата...

Точно така за тях е важно само да има пространство, а не толкова да е дълбоко и още нещо по възможност да е студена водата, че иначе колкото и кислород да им пуснеш умират. Това е за всички, които имат желание да съхранят някоя и друга риба.te4osoma написа:Хубаво колегаПрез годините ,когато съм пренасял щуки разбрах едно ,на тях /щуките/ им трябва пространство,място ,а не толко кислород. Когато са по малко риби на по широко им е по добре.

vasko ribara написа:здравей колега къде е това място стези хубави щуки та ние да хванем по някоя красавица
Ами колеги как да кажа къде ходя като ако кажа съм сигурен, че ще ми се наложи след това да ходя на още 100км по надолу тъй като за съжаление манталитета ни е такъв, че никой не мисли, а лови и взима всичко докато има.bokser написа:Някъде в Гърция... То стана вече и за там човек да не си казва местата...![]()
Като гледам тръстиката май става въпрос за Струма, няколко
километра преди да се влие в морето. Мястото се вижда от пътя.
Не съм на 100% сигурен.
километра преди да се влие в морето. Мястото се вижда от пътя.
Не съм на 100% сигурен.