Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Дилема...
Модератор: Paublo_Eskobar
- Тони 72
- научил се да хвърля
Дилема...
Здравейте колеги! От 04.08. съм в отпуск за 2 седмици и съм решил да посетя някой прохладен планински язовир. Избрал съм си "Доспат" или "Широка поляна", но се двоумя кой от двата да избера.Моля дайте някакви препоръки.
Наслука!
-
- новобранец
Re: Дилема...
Зравей . На "Доспат" кълве дребен костур от брега с лотка на жива стръв илиза по едър но на моменти.Съшто кълве и средна бабушка покрай бабушката може да хваниш и някоя каракуда но за стъв изпозвайварено жито и задъжително захранка ако може с гълабова тор.На "Широка поляна" дава дребна червеноперка позваи същия метод.На" Доспат" е по тапло с 2-4 градуса от "Широка поляна".На слукаТони 72 написа:Здравейте колеги! От 04.08. съм в отпуск за 2 седмици и съм решил да посетя някой прохладен планински язовир. Избрал съм си "Доспат" или "Широка поляна", но се двоумя кой от двата да избера.Моля дайте някакви препоръки.
-
- разбира нещата
-
- разбира нещата
- Тони 72
- научил се да хвърля
Това с хванатите метри мрежа е похвални защото язовира е тотално обезрибен. Само преди 3-4 години се "мръщехме" на по 20 хубави пастърви за ден,а сега....Според мен няма смисал да се разчита на улов на пастърава защото вече е много инцидентна и кълват предимно маломерни рибки. Най добре е да се гони каракуда и червеноперка.
Наслука!