Чанта за спининг

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Чанта за спининг

Мнение от AL KAPONE »

INCUBUS написа:Чета някои постове и ми става лекинко смешно.Ако имаш тръпката отвътре да мааш със спининга,все ще ти е тая колко кила влачиш на гърба си.Драги другари,на 50 години съм,тежа 69 кила,и при риболов на спининг на гърба ми си е раница "Хилман" с тегло на всичкото в нея двайсетина кила,отделно имам задължително елек,който със кутиите с примамките в джобовете си тежи сигурно още 7-8 кила,е щом аз мога да откарвам излети по 7-8 часа само с газене и размахване на спининга,за какво да обсъждаме разни чантета уж за спининг ?
Не всички имаме неизчерпаемата енергия на Х-мен :D :rolleyes:
ако познаваш местото, сезона и някои други специфики.... можеш и с една не голяма кутийка да направиш излета чудесен....

п.п в кръга на шегата разбира се... ако реката и природата решат да вземат душатати от преумора или удавяне заради лошо облекло, тежест или умора предизвикана от самия себе си.... и не те открият ще оставиш 25-26 кила пластмаса да се разгражда хиляди години :lol:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Аз съм с това, което е показал Башмайстора вече повече от година. В нея си нося багажа за цял ден по реката и не ми се налага да припкам до колата когато ми се допие вода, гризва вафла или сандвич, завали или опече яко слънце! Предните джобове побират примамките, които ми трябват, а задните - всичко останало. И не ходя с 25 кила на гърба, а с 3-4. И си газя без да я мокря. И въобще - ТОВА Е чантата!
Половината, показани по-горе са мухарски - неудобни за спинингово оборудване.
Коланите ми правят кръста на това, дето е малко под него, а и газенето с тях не става.
Елекът не ми побира водата и хапването, а и всичко останало, от което имам нужда през деня.
Така че и аз мога да дам десетина линка на разни неща, ама ще дам само един!
http://tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=60
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
videvid
новобранец
новобранец

Мнение от videvid »

Раница не ме привлича.От чанта също се отказвам защото отгоре не се затварят добре.
Сведох избора си до тези две сакчета
http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... ts_id=2568
http://shop.fishing-mania.com/viewaccess_3.php?id=7962
Някой да има мнение за тях..
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

С цел да намаля максимално носените от мен примамки на риболов ползвам кошче от тоя тип - http://shop.fishing-mania.com/viewaccess_3.php?id=8084 което събира до пет кутиики препълнени с дърве , ПеВеЦе и джелезо . Верно че и елек нося ама в джобовете му редко да слагам кутии освен в редките изключения когато съм решил да нося една кутия блесни + една кутия воблери . Върши ми екстра работа :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Хм,и аз в кръга на шегата искам да кажа,че в някой момент на голям кеф ще се удавя с все раница,кутии и елек,пък колкото години искат да се разлагат.Ама в квадрата на сериозното ми се ще да ви запозная с някои от особеностите на спининга в планинските части на моите ловни райони.Драги великани на спининга,колата се оставя на майната ви-отмахвате от нея поне на 4-5 км по силно пресечен терен,не търсите пътека,ами следвате през кестермето коритото на реката.За мен няма тръпка от спининг-излета,ако при всеки излет не е налице голям шанс изобщо да не успея да се върна при колата. :lol: В раницата ми се намират много живото и здравеспасяващи елементи,включително комплект за оцеляване с доста ефикасни хладни оръжия,между тях и такива за биене на дребен и по-едър дивеч /не бракониерствам,ама съм подготвен при невъзможност да напусна даден кучи район,да не допусна да умра от град там/,че даже и на лоши хора. :) Отделно литър и половина вода,отделно половин литър студено "три в едно",вафли,сандвич,два дъждобрана,въже...още много подробности,но всяка вещ си има смисъл и би оправдала общото тегло в даден момент.Който иска,да си носи сакче или сал елек и да не лови на повече от 100 метра от паркирания край асфалта автомобил.Нали имаме право на избор...
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

INCUBUS написа:Хм,и аз в кръга на шегата искам да кажа,че в някой момент на голям кеф ще се удавя с все раница,кутии и елек,пък колкото години искат да се разлагат.Ама в квадрата на сериозното ми се ще да ви запозная с някои от особеностите на спининга в планинските части на моите ловни райони.Драги великани на спининга,колата се оставя на майната ви-отмахвате от нея поне на 4-5 км по силно пресечен терен,не търсите пътека,ами следвате през кестермето коритото на реката.За мен няма тръпка от спининг-излета,ако при всеки излет не е налице голям шанс изобщо да не успея да се върна при колата. :lol: В раницата ми се намират много живото и здравеспасяващи елементи,включително комплект за оцеляване с доста ефикасни хладни оръжия,между тях и такива за биене на дребен и по-едър дивеч /не бракониерствам,ама съм подготвен при невъзможност да напусна даден кучи район,да не допусна да умра от град там/,че даже и на лоши хора. :) Отделно литър и половина вода,отделно половин литър студено "три в едно",вафли,сандвич,два дъждобрана,въже...още много подробности,но всяка вещ си има смисъл и би оправдала общото тегло в даден момент.Който иска,да си носи сакче или сал елек и да не лови на повече от 100 метра от паркирания край асфалта автомобил.Нали имаме право на избор...
Tуй кат филм за Камбоджа или за Рамбо-Виетнам, :lol: ,но всичко е индивидуално,според това какво му трябва на човек,както се казва -
чергата се разполага според тоягата :wink:
Аз ползвам един сак,торба по нашенски :) ,подобна на сухарките или тези от противогазите, има по битаците такива,само че шита по поръчка,по голяма,за около 15 лв ми излезе със сичко,плат ,ципове,шев.Откакто ми я ушиха ,забравих раницата.
Ползвам я за всякакъв риболов Понеже по често ходя с колело за риба а и на спининг,Вътре слагам всичко,кутии със стръв,прашка,захранка,куки,плувки,примамки,вода,дъждобран,въдицата и даже рибата :) ,събира много и е удобна,само през рамо,обаче със широка презрамка.,дане се впива в рамото.И само 15 лв.
Забравих да спомена ,плува във водата ,а вътре е суха :wink:
Аз там съм пораснал...
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Аз ползвам една чанта, която се мята през рамо и смятам за себе си, че това е оптималният вариант. Преди ходех с раница (обикновена), но ми писна през 10 мин. да я свалям, да вадя кутията с примамки и после пак на гърба. В тая чанта с широка презрамка си слагам всичко необходимо - два сандвича, бутилка вода, дреболии (бинтове, лейкопласт, кибрит, нож и др.), кутиите с примамки, кеп, макарата, а когато се наложи - събира и леко яке или блуза. На елеците не съм фен, някак не ми харесва отвсякъде джобовете да са ми надути и да не мога да се свия или постоянно да му бера страха нещо да не се изхлузи от някой джоб. :lol:
Относно раницата - колкото и да е дишаща материята й, през лятото е изключително некомфортно да ти стои на гърба по 6-7 часа, защото все пак спарва. Затова според мене оптималният вариант е някаква чанта през рамо, а вече човек си я подбира като точен модел, големина и т.н. според вкуса и преценката.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:D Тука мазало стана.... :D Едни носят по един тон за планински излети по потоци и рекички с надеждата да срещнат мечки... :D други примерно газят в бентовете на Марица или Струма по вирове, ями и с това облекло и оборудване удавянето е гарантирано... :D
Молим Автора да каже къде смята да практикува спининга? :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

То и да каже сега,късно е,кой можа,сра на метеното :lol: Бе да си прави сметката-ако ще прави спининг-излетите в цивилизацията,по -добре да носи само едно дебело портофейлче :lol:
videvid
новобранец
новобранец

Мнение от videvid »

След дълго умуване се разходих по магазините за чанти и сакове и си взех една брезентова чанта за през рамо с широк колан и затваряща се с отгоре с капак и цип.(30х25х15).
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

videvid написа:След дълго умуване се разходих по магазините за чанти и сакове и си взех една брезентова чанта за през рамо с широк колан и затваряща се с отгоре с капак и цип.(30х25х15).
Честито,Колега и да ти е удобна на тебе,да ти е по мерак и да ти служи :)
А цена и снимчици ако може... :roll:
Аз там съм пораснал...
videvid
новобранец
новобранец

Мнение от videvid »

Цената е 15 лева,учениците ги купували за училище
http://imageshack.us/photo/my-images/708/img2415jr.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/39/img2416p.jpg/
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Аз съм с почти идентична, само дето имам един допълнителен джоб за 0.5 л. бутилка с вода и два сандвича. Според мене това е най-удобния вариант, поздравления!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”