Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Гребна база (Пловдив)-26.07.07
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Гребна база (Пловдив)-26.07.07
Място - кейовете след 2000 метра. В момента базата се пълни и влиза вода - за това там. Намерението ми бе да ловя "на късо". Използвах 5 метра телескоп без водачи; повод 0,10; куки 22 и 18; плувка 0,75 гр; един пакет българска захранка + 150 гр пинки; стръв - пинки. Тактика - ловях на пропадане с последните 50 см от линията, с помощта на един дропер №10 точно над клупа. Основното утежнение бе от серия сачми в група. Захранката е оставих рехава, подавах през няколко минути и задължително на всяка извадена риба (още по-добре по време на самото вадене). Стрелях и пинки с прашка, ама е тегаво при тази малка дистанция и последния час се отказах. Лових от 17:30 д0 20:30. Резултата - адски много риба, като преобладаваше каракуда, колкото длан. Започнах да броя, но слде половин час ми писна и се отдадох само на риболов (вече имах над 20 риби, а тепърва се строиха пред мен). Хванах доста чаушан, имаше и едър, още - червеноперка дребна, кефалчета и костурчета няколко. Към края на втория час извадих едно шаранче нудистче към кило. Направих си кефа, та чак ми писна. Сигурно ви е направил овпечатление, че риболова "на късо" ми е слабост и правя целенасочени излети. Ми как да не ми харесва, като е изключително динамичен, ствава голямо надхитряне с рибата, все пак трябва да се докара пред краката. А от време на време като се закачи някоя едра риба - тръпката е несравнима, с фините такъми не е лесно. Утре най вероятно пак ще пробвам, този път може и живарник да взема за да преценя грубо улова.
на кое му викате "чаушан" в пловдивско?

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- разбира нещата
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За да не отварям нова тема ще продължа тая. Днес отново направих излетче ( с продължителност 2,5 часа от 18:00 до 20:30). Риболова бе повторение на предния (като че ли по-слаб даже), само стръвта бе по-едра - не пинки, а бял червей. Мястото бе различно - около кейовете се бе събрала окосената трева и за риболов на късо не ставаше. Поради тази причина се настаних на севврния бряг, в близост до кейовете ( малко по-надолу от табелала "2000"). Въпреки малката дистанция успях да събера каракуда. Този път броих - 40 каракуди (броих само тях, иначе червеноперките пак се отчетоха, кефалчетата и уклея също). Шаран не ми удари, или по-точно не извадих, защото имах силно повеждане и олекване от...изпуснат възел на куката. За да вадя малката кука от устите на слънчевките ползвам пинсета. Явно съм прецакал нещо възела. Както и да е, сега ще си почивам от приятната умора
.

- kocet0
- вече хвърля и на тежко
:)
Колега днес бях и аз там ... от 08:00 до 12:00 ... За 4 часа риболов направих около 20-25 рибока , но искам да уточня че това не е каракуда а така нареченото БУФАЛО ... (нещо средно м/у шаран и каракуда) ... Странно как от около 10-12 човека ловящи от понтоните + още около 10 в покрайнините ... как един не изкара червеноперка или уклей ... все пак излета беше успешен ! Ловях на пинки , а за да събера рибоците ---> средата на 1 хляб + 1 яйце + 1 пакетче ванилена захар + сварен кус кусНиколай Ангелов написа:За да не отварям нова тема ще продължа тая. Днес отново направих излетче ( с продължителност 2,5 часа от 18:00 до 20:30). Риболова бе повторение на предния (като че ли по-слаб даже), само стръвта бе по-едра - не пинки, а бял червей. Мястото бе различно - около кейовете се бе събрала окосената трева и за риболов на късо не ставаше. Поради тази причина се настаних на севврния бряг, в близост до кейовете ( малко по-надолу от табелала "2000"). Въпреки малката дистанция успях да събера каракуда. Този път броих - 40 каракуди (броих само тях, иначе червеноперките пак се отчетоха, кефалчетата и уклея също). Шаран не ми удари, или по-точно не извадих, защото имах силно повеждане и олекване от...изпуснат възел на куката. За да вадя малката кука от устите на слънчевките ползвам пинсета. Явно съм прецакал нещо възела. Както и да е, сега ще си почивам от приятната умора.

SPINING FOREVER 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
коце,не пиши глупости,за това съм писал и друг път.къде ги измислихте тези хибриди.буфало е имало по тошово време на овчарица,но не е успяло да се аклиматизира.виж има литература за видовете риба или в търсачката.ако беше го виждал дори и на картинка нямаше да пишеш така.ами нали някои твърдят,че шарана опложда каракудата и кво става
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тая каракуда как ти се вижда като буфало...не знам. А няма защо да ти е странно за червеноперките и уклея, не се учудвай. Все пак не правиш разлика между каракуда и буфало, та може да си хванал и да не си ги познал
. И на мен ми е странно как 10-12 човека на понтоните и още толкова отстрани ловят без да захранват (или малцина го правят по някакъв антилогичен начин с антизахранка); ловят с поводи от 0,16 нагоре; с куки от 12 нагоре; не с плувки, ами с тапи; всяко замятане е на различно място и се оплакват че там няма риба. Разбирасе има и изключения. Те такива ми ти работи
.

- kocet0
- вече хвърля и на тежко
Ами , аз правя разликата от това че буфалото има малка черна лентичка разположена вертикално на тялото ... Има един много добър рибар в Пловдив ... даже някой може да го е чувал ! Казва се Дядо Нани и цял живот е по водоемите ... Има си язовир (то не е точно язовир а локва) по пътя за село Царимир , преди табелата вляво ! Там има само шаран и буфало ! Каракуда няма никаква ! Някой ако ходи може да го пита как си ги е развъдил , но това е ... той е много по вещ от мен в тая работа и за това той сам казва че има буфало ... все пак говорим за тази риба ...
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/141/35146_950.JPG
SPINING FOREVER 

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- kocet0
- вече хвърля и на тежко
Значи е моя грешката ... значи :
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/141/35169_973.JPG