Пръчка за зимна блесна

Модератор: sapuna

Аватар
Practicar
новобранец
новобранец

Пръчка за зимна блесна

Мнение от Practicar »

Здрвейте, бихте ли ми препоръчали пръчка за зимна блесна, ако имате впечатление от някоя марка или модел, че зимата вече чука на вратата и току виж стегнал студ, да не вярваш.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Пръчка за зимна блесна

Мнение от bobo_33333 »

Къса двуколенна,спининг въдичка с дължина 1,30 до 1,60м с по малка акция.3-10 гр
Аз там съм пораснал...
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

bobo_33333 написа:Къса двуколенна,спининг въдичка с дължина 1,30 до 1,60м с по малка акция.3-10 гр
Много точна преценка. Аз ползвам пръчка на Балдер "Диабло", 1.50 м, акция 1-10, работи отлично. Имай предвид обаче, че доста колеги с опит в риболова вече ползват къси въдици тип "балалайки". Но според мен това с по-дългата пръчка е по-гот - като че ли се прави по-добра презентация на примамката.
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Practicar написа:Здрвейте, бихте ли ми препоръчали пръчка за зимна блесна, ако имате впечатление от някоя марка или модел, че зимата вече чука на вратата и току виж стегнал студ, да не вярваш.

Тук се пита за риболов на дупка ли !? За така наречената мормишка ли става въпрос !?
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
Practicar
новобранец
новобранец

Мнение от Practicar »

Става въпрос за риболов на дупка, но не с мормишка, а с така наречените зимни блесни. Има по магазините специални за целта блеснарки с дължина 70- 100 см. но не съм ползвал, хубаво би било ако някой е ползвал да сподели.
tct

Мнение от tct »

Отиди на Трапезица в безистена магазина на Аква спорт Н при Лоди - има голям избор и той ще ти обясни.
Аватар
Practicar
новобранец
новобранец

Мнение от Practicar »

Благодаря за препоръките. След известно ходене по магазините накрая се спрях на един модел ултра лайт блеснарка на "SERT" с тежест на изхвърляне 0,9-5 грама и дължина 90 см., която при измерване се оказа 91 см. Пръчката е доста приятна, лека, стегната, с прогресивен до параболичен строй и коркова дръжка, единствен недостатък намирам в малкия върхов водач, но пък тя не е конструирана специално за зимен риболов.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”