Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

Ха Сега Де
Модератор: Кърцата
- barutchiata ©
- Администратор
Re: Ха Сега Де
Членовете от клуб Балканка зарибиха през изтеклата година над 20 реки с над 28000 балканки. Тези хора правят всичко възможно да запазят и увеличат популацията на балканка у нас, като не само говорят ами и отделят от личното си време и средства да съживят планинските реки. Клубът изяви желание да има отделен форум в nariba.com, където да може да споделя идеи и да намира съмишленици в своите начинания.
-
- ще става разбирач
Извинявам се предлагам да ги канонизираме
Клубът реално заработи от края на март, от сбирката в кафето на Лъчо. Тоест - от 9 месеца. За това време направихме няколко много важни неща:
1. Организирахме и платихме от джоба си доста мащабно зарибяване, като част от средствата бяха от наши приятели, които не членуват в клуба, но възприеха идеята да се увеличи популацията на балканката. Имаше общо три зарибителни акции през април, октомври и ноември. Имаше и дарение от пъстървовото стопанство в Тошков чарк, около 3500-4000 балканки ни дадоха. Догодина се надявам да успеем да пуснем още повече рибки в реките. Имаме опит, имаме и инструкция за тези, които тепърва ще опитат от тръпката да пуснеш живот в реката.
2. Клубът прокара в народното събрание свое предложение в проекта за промяна на закона за риболова, касаещо пъстървата. От юли го има вписано в проекта, вкарано е от народни представители, както си му е редът. Сигурно ще се забави, щото целият закон го гледат наведнъж, ама дано стане все пак.
3. Клубът организира петиция, подкрепена и от други клубове, касаеща зарибяването с балканска пъстърва и опазването на местния ни български вид за сметка на привнесените други видове.
4. Клубът проведе срещи с ИАРА и МОСВ за списъка на забранените реки, срещу който има масово недоволство в средите на любителите риболовци на пъстърва.
Не слагам в актива на клуба неща като подкрепата на подписката против бракониерството, тъй като тя си беше изцяло дело на Стари видри, ние просто я подкрепихме като нещо, което заслужава подкрепа не само от нас, ами и от всички риболовци. Също така клубът беше съинициатор на протеста на риболовците срещу изтравянето на река Искър.
Направихме си сайт, регистрирахме се в съда, макар че процедурата беше доста тромава, щото служителката в агенцията вместо "Балканка" ни беше написала "Балканика", като оная чалга телевизия, ама и това се оправи.
За девет месеца - толкова. Догодина ще има и други неща, ама всичко с времето си. Поздрави на всички колеги от "Балканка" и специално на председателя Алън и на бат Димо, които си отделиха доста от времето, за да работят за клуба.
1. Организирахме и платихме от джоба си доста мащабно зарибяване, като част от средствата бяха от наши приятели, които не членуват в клуба, но възприеха идеята да се увеличи популацията на балканката. Имаше общо три зарибителни акции през април, октомври и ноември. Имаше и дарение от пъстървовото стопанство в Тошков чарк, около 3500-4000 балканки ни дадоха. Догодина се надявам да успеем да пуснем още повече рибки в реките. Имаме опит, имаме и инструкция за тези, които тепърва ще опитат от тръпката да пуснеш живот в реката.
2. Клубът прокара в народното събрание свое предложение в проекта за промяна на закона за риболова, касаещо пъстървата. От юли го има вписано в проекта, вкарано е от народни представители, както си му е редът. Сигурно ще се забави, щото целият закон го гледат наведнъж, ама дано стане все пак.
3. Клубът организира петиция, подкрепена и от други клубове, касаеща зарибяването с балканска пъстърва и опазването на местния ни български вид за сметка на привнесените други видове.
4. Клубът проведе срещи с ИАРА и МОСВ за списъка на забранените реки, срещу който има масово недоволство в средите на любителите риболовци на пъстърва.
Не слагам в актива на клуба неща като подкрепата на подписката против бракониерството, тъй като тя си беше изцяло дело на Стари видри, ние просто я подкрепихме като нещо, което заслужава подкрепа не само от нас, ами и от всички риболовци. Също така клубът беше съинициатор на протеста на риболовците срещу изтравянето на река Искър.
Направихме си сайт, регистрирахме се в съда, макар че процедурата беше доста тромава, щото служителката в агенцията вместо "Балканка" ни беше написала "Балканика", като оная чалга телевизия, ама и това се оправи.
За девет месеца - толкова. Догодина ще има и други неща, ама всичко с времето си. Поздрави на всички колеги от "Балканка" и специално на председателя Алън и на бат Димо, които си отделиха доста от времето, за да работят за клуба.
Малко за комплексите – макар че леко са извън темата. Всеки човек е изтъкан от комплекси. Повече или по-малко. Имах познат навремето, който твърдеше, че нямал такива. Това само по себе си е комплекс.VIKI_HARI написа:Това е комлексарска работа. Но вие си знаете само се замислете колко е обидно да четете общи мнениа, защото повечето от вас практикуват и друг вид риболов ,а да не допускате към (вашият под форум)
Но все пак в риболова тая работа е различна – ако човек го използва за да си почива, а не за да се напряга. По младите колеги някой ден, като одъртеят – ще се убедят, че е много по-важно да отидеш - отколкото да хванеш. Пък и за 43 години риболовна практика – почти не е останало нещо, което да не знам – за тия видове риболов, които ме вълнуват. Обаче ако някой се надява във форумите да научи как да стане майстор – тая работа е обречена.
Ученето Става С Ходене. Форумите само могат да помогнат малко.
Лично аз нито съм ВИП, нито се чувствам такъв. /Ся – в самия риболов, особено на пъстърви, съм си много над тая категория – там съм си напрао „Маестро”, ма няма да се хваля, да не зема да си повярвам, че мое ми се превърне в комплекс./ Тва в скобите е майтап.
Не съм склонен да приема и че тука ша има некви тайни работи, или че някой ще научи нещо от другите, а няма да каже на никого нищо. Да не говорим, че от Бат Стан и от Кърцата – толкова народ е научил толкова неща, и аз в тва число /съвсем малко де/, че подобни обвинения считам за неуместни.
Според мен всеки, който иска – може да задава въпроси за тия риби – за поведение, опазване, размножаване, зарибяване и квото още се сети.
Разбира се – голямата тайна за пъстървите – кой на коя река лови, в кой участък дава и в кой – не – това не вярвам някой да го сподели. Ние не си ги казваме и вътре в клуба. Аз поне няма да го направя. Също и кои реки зарибяваме. Гарантирам само – тия реки са от популярните, на които ходят много хора, а не е останала никаква риба.
Така че – ако някой реши да хвърли камък – добре ще е да се огледа и да види какво той е свършил, пък тогава да хвърля.
Обаче тука нещо мнооо сериозно я подкарахме тая тема – а тя е съвсем друга – Ха Сега Де - ...... Обаче сега няма да броя дните, че много време се загубва. Вчера даже ги сметнах в минути и после гледах в часовника цяла минута – за да добия представа колко остава. Нема ви казвам какво излезе – цяла вечност ни чака. Някой да земе да каже кво праи за да минава времето по-бързо.
Весели празници и наслука на всички и дайте да я караме по-весело или поне малко по-малко сериозно, защото времето е такова.
С удовлетворение забелязвам, че недоразумението ВИП Балканка - първа тема вече е изчезнало своевременно от заглавната страница на форума, за което благодаря на модераторите. Така поне не се дразнят редовите потребители, пък ВИП-овете нека пак си лафят помежду си. Желая плодотворна работа на клуб Балканка в благородната му кауза, която наистина заслужава подкрепа. Имате я от мен също. Във вестника, в който работя няколко пъти вече писах положителни репортажи за акциите по зарибяване и за отделни членове на клуба. И ще продължавам с тази медийна подкрепа.
Наслука
Наслука

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Ники, жив да си! Мини да се видим, като имаш път към редакцията. На втория етаж съм. Поздрави и наслука!!!docenta написа:С удовлетворение забелязвам, че недоразумението ВИП Балканка - първа тема вече е изчезнало своевременно от заглавната страница на форума, за което благодаря на модераторите. Така поне не се дразнят редовите потребители, пък ВИП-овете нека пак си лафят помежду си. Желая плодотворна работа на клуб Балканка в благородната му кауза, която наистина заслужава подкрепа. Имате я от мен също. Във вестника, в който работя няколко пъти вече писах положителни репортажи за акциите по зарибяване и за отделни членове на клуба. И ще продължавам с тази медийна подкрепа.
Наслука
- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Честита Коледа, да сте живи здрави и все така отговорни

Ами да вземем освен рибки да пускаме и виагра, белким се позабързатЧудя се – тия риби не могат ли да се размножават малко по-бързо??? Кво се бавят толко??? На сички останали им стигат 45 дена - на тия – цели четири месеца. Кво е тва размножаване, кво е тва чудо? Верно че хубавите работи бавно стават, ма чак пък толкоз???

Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
Честита Коледа на всички.
Понеже бяха изразени некои съмнения, че нашият отбор се мота из форума с цел да научи нещо или да гепи некоя тайна, а нищо полезно да не издаде – ся ша се помъча да опровергая тая горчива неистина.
Ето защо съветвам всички, които се интересуват – да разгледат сайта на клуба – http://www.balkanka.bg . Там ще намерят некои доста полезни неща. Лично аз препоръчвам най-много – Етичния Кодекс. След като го прочетох тоя Кодекс – дори и аз станах човек. Е, не всичко спазвам естествено, но не им го казвайте на останалите, че ша земат да ме изгонят. /То ако тръгнеш да спазваш сичко там – въобще не тряа да одиш, ма нейсе. Аз ги излъгах, че ша го спазвам – само и само да ме приемат/
Обаче – от петък насам ме гризе съвестта, че от мене нема никва полза – с тия тайни, дето си ги пазя само за мен и си трая. Да не говорим, че все гледам да гепя некоя чужда тайна. Бая нещо откраднах и даже не ме е срам. Само леки угризения. Досега с лекота ги прогонвах, но напоследък нещо се задълбочават и сън не ме лови.
Ето защо ша ви кажа сега – в тоя сайт отдавна са качени две писания, които написах навремето – в момент на некво алтруистично умопомрачение. И досега се чудя – що го напраих, и ме е яд, ама не знам как да ги изтрия.
Едното се казва – „Моите любими пъстървови реки – къде да ги търсим митичните”
В тая статия са описани сички реки и притоци на които съм бил. Има ги и имената на рибите там – да не се чудите коя – коя е. /Ако некой, на Шушлук Дере, фане Пена/55+, гръдна обиколка 160!!!/ – да и кае мнооо здраве от мен/
Второто е - „Стари и нови секрети в пъстървовия риболов – непознати техники и тактики”. Те тука са най-големите тайни. Ша съм мнооо задължен на сички, които устискат да не го четат. Само за най-загорелите - може.
Та дано тия неща да са полезни за някого. И не е зле да се поразбързате, че некой мое да изтрие нещо. Тва нека е коледен подарък за всички колеги от мен.
Четете и се кефете!
Понеже бяха изразени некои съмнения, че нашият отбор се мота из форума с цел да научи нещо или да гепи некоя тайна, а нищо полезно да не издаде – ся ша се помъча да опровергая тая горчива неистина.
Ето защо съветвам всички, които се интересуват – да разгледат сайта на клуба – http://www.balkanka.bg . Там ще намерят некои доста полезни неща. Лично аз препоръчвам най-много – Етичния Кодекс. След като го прочетох тоя Кодекс – дори и аз станах човек. Е, не всичко спазвам естествено, но не им го казвайте на останалите, че ша земат да ме изгонят. /То ако тръгнеш да спазваш сичко там – въобще не тряа да одиш, ма нейсе. Аз ги излъгах, че ша го спазвам – само и само да ме приемат/
Обаче – от петък насам ме гризе съвестта, че от мене нема никва полза – с тия тайни, дето си ги пазя само за мен и си трая. Да не говорим, че все гледам да гепя некоя чужда тайна. Бая нещо откраднах и даже не ме е срам. Само леки угризения. Досега с лекота ги прогонвах, но напоследък нещо се задълбочават и сън не ме лови.
Ето защо ша ви кажа сега – в тоя сайт отдавна са качени две писания, които написах навремето – в момент на некво алтруистично умопомрачение. И досега се чудя – що го напраих, и ме е яд, ама не знам как да ги изтрия.
Едното се казва – „Моите любими пъстървови реки – къде да ги търсим митичните”
В тая статия са описани сички реки и притоци на които съм бил. Има ги и имената на рибите там – да не се чудите коя – коя е. /Ако некой, на Шушлук Дере, фане Пена/55+, гръдна обиколка 160!!!/ – да и кае мнооо здраве от мен/
Второто е - „Стари и нови секрети в пъстървовия риболов – непознати техники и тактики”. Те тука са най-големите тайни. Ша съм мнооо задължен на сички, които устискат да не го четат. Само за най-загорелите - може.
Та дано тия неща да са полезни за някого. И не е зле да се поразбързате, че некой мое да изтрие нещо. Тва нека е коледен подарък за всички колеги от мен.
Четете и се кефете!
Аре бе, само аз ли ша пиша в тая дълбокосъдържателна тема???
Само Лъчо излезе с некво полуразумно предложение? Напрао безумно де, но не му го казвайте, че явно и той е загорял и мое да не прояви разбиране.
Никой друг – Никва свястна идея? /Алан, дето само ме обърква, въобще не го броя/
На Лъчо да му кажа – ква виагра бре??? Ша земат нещо да удължат процесите и да се наслаждават до лятото. И кви ша ги дъвчем тогава?
Та викате – като си я пуснал тая тема, с тва име, от което не става ясно кво ша се пише – ти ша се гърбиш да я пълниш.
За тва ето още по темата - имам новина за сички, които се вълнуват – други ден пак ша ги броя дните. Като ги изкарам два пъти еднакво – веднаа ша ви го съобщя резултата.
Дотогава вие нема кво да се мъчите – оставете тая тежка задача на мен. Така ша имам некъв принос най-после и аз.
Преди ги броях всеки ден и забелязах нещо мнооо интересно – времето напрао спря да тече. Шашава работа. Сега, като ги броя веднъж седмично – нещата потръгнаха малко. Обаче мнооо бавно мърдат – едва църцорят.
Ша споделя малко опит в тая посока, че почти му фанах цаката – как да не мисля за тоя проблем. Зех да планирам излетите за догодина – без да бързам, бавно, с наслада. В скоро време ша ги пусна тук плановете – ако някой иска да се включи да идва с мен догодина, че напоследък нещо ми е скучно да маам гащи сам по тия тайни места. Малко ме е срам, че си ги крия и що още го правя – не знам. Хем ша го запозная с некоя от мечките там.
Между друуто, като стана дума – ако решите да одите без мене на некоя от мойте реки, дето съм ги описал в оная статия – знайте, че мое а срещнете некоя мечка. Добре че се сетих да ви предупредя. Та ако некоя реши нещо да ви се праи - на отворена или да създава проблем – кажете, че сте мои хора. Приятели на Митьо „Страшния” – те така ме знаят. Те ми го лепнаха тоя прякор. Аз не съм се натискал, но са ме виждали като ме е обхванала харата и си знаят най-добре. Май лесно кипвам, като стане въпрос чия е реката.
Само на оная река – Шушлук дере – тряа мнооо а се внимава. Там има една – нема три метра, тъмнокафява, едно отхапано ухо. Като я гледате в лицето – лявото ухо, иначе е нейно дясно, ма нема да има никъв начин да я гледате в гръб. Тя сигурно ша ви гледа във ваш гръб, но тогава вие няма да я виждате. И без тва тоя въпрос – ляво ли е, дясно ли е, и от коя страна гледано - не е толко важен. Там други с отхапано ухо нема. /По-важно ша е състоянието на ваште уши – да не свири мнооо силен вятър, без да духа наоколо/. Тва ухо й го отхапах аз преди две години – за неподчинение и за назидание на останалите. Че предяви претенции за реката – била нейна. Е, вече знае чия е реката, но въпреки тва другите ми докладваха преди да заспят тая есен - пак обявила бунт на кораба в открито море. Тая година ша я беся на гротмачтата, но дотогава – трая а се внимаа, щото не ви познава. Тя ако ви сгащи и каже, че реката е нейна – по-добре не спорете с нея, съгласете се и се оттеглете с достойнство. Аз после ша се разпраям.
Да подчертая отново, че е мнооо важно – оттеглането – бавно, гордо, с високо дигната глава, без да ви пука от нея – сигурно нема е толко луда като чуе за мен. Да не земе нещо да търчите натука-натам или да лягате и а се праите на умрели – нема я излъжете и без тва, нито да я надбягате. Не дай боже да задоволявате некви физиологични нужди – за които некои колеги споменаха неуместно в началото. Дори и да ви дойде музата – ша стискате. Да не й се напълни главата с вредни мисли, че нещо е важна. И да земе после да окаже съпротива, докато я нашоквам по канчето. Не че тва е кой знае къв проблем де – само малко повече време ша загубя, докато я оправя, нищо повече.
Чаай се върна на темата, че нещо се отклоних, ма с мечките се така стааа. Мнооо са ми интересни тия хайванчета.
Та планирах ги аз излетите, обаче ква стана тя – взех, че напълних всяка събота и неделя от 2012. Мислех да скокна към 2013, ма си викам – чаай малко да мине първо 21.12.2012, па тогава ша мислим нататък. Че тия – маи ли беха или инки – знае ли ги човек – мое а знаят нещо, което ние не знаем. Напролет, като се събудят, ша ги питам мечките – да видим те кво ша кажат. Щот мое а знаят нещо и те.
Поздрави и ако се сетя за още нещо пак толкова важно – пак ша пиша.
Само Лъчо излезе с некво полуразумно предложение? Напрао безумно де, но не му го казвайте, че явно и той е загорял и мое да не прояви разбиране.
Никой друг – Никва свястна идея? /Алан, дето само ме обърква, въобще не го броя/
На Лъчо да му кажа – ква виагра бре??? Ша земат нещо да удължат процесите и да се наслаждават до лятото. И кви ша ги дъвчем тогава?
Та викате – като си я пуснал тая тема, с тва име, от което не става ясно кво ша се пише – ти ша се гърбиш да я пълниш.
За тва ето още по темата - имам новина за сички, които се вълнуват – други ден пак ша ги броя дните. Като ги изкарам два пъти еднакво – веднаа ша ви го съобщя резултата.
Дотогава вие нема кво да се мъчите – оставете тая тежка задача на мен. Така ша имам некъв принос най-после и аз.
Преди ги броях всеки ден и забелязах нещо мнооо интересно – времето напрао спря да тече. Шашава работа. Сега, като ги броя веднъж седмично – нещата потръгнаха малко. Обаче мнооо бавно мърдат – едва църцорят.
Ша споделя малко опит в тая посока, че почти му фанах цаката – как да не мисля за тоя проблем. Зех да планирам излетите за догодина – без да бързам, бавно, с наслада. В скоро време ша ги пусна тук плановете – ако някой иска да се включи да идва с мен догодина, че напоследък нещо ми е скучно да маам гащи сам по тия тайни места. Малко ме е срам, че си ги крия и що още го правя – не знам. Хем ша го запозная с некоя от мечките там.
Между друуто, като стана дума – ако решите да одите без мене на некоя от мойте реки, дето съм ги описал в оная статия – знайте, че мое а срещнете некоя мечка. Добре че се сетих да ви предупредя. Та ако некоя реши нещо да ви се праи - на отворена или да създава проблем – кажете, че сте мои хора. Приятели на Митьо „Страшния” – те така ме знаят. Те ми го лепнаха тоя прякор. Аз не съм се натискал, но са ме виждали като ме е обхванала харата и си знаят най-добре. Май лесно кипвам, като стане въпрос чия е реката.
Само на оная река – Шушлук дере – тряа мнооо а се внимава. Там има една – нема три метра, тъмнокафява, едно отхапано ухо. Като я гледате в лицето – лявото ухо, иначе е нейно дясно, ма нема да има никъв начин да я гледате в гръб. Тя сигурно ша ви гледа във ваш гръб, но тогава вие няма да я виждате. И без тва тоя въпрос – ляво ли е, дясно ли е, и от коя страна гледано - не е толко важен. Там други с отхапано ухо нема. /По-важно ша е състоянието на ваште уши – да не свири мнооо силен вятър, без да духа наоколо/. Тва ухо й го отхапах аз преди две години – за неподчинение и за назидание на останалите. Че предяви претенции за реката – била нейна. Е, вече знае чия е реката, но въпреки тва другите ми докладваха преди да заспят тая есен - пак обявила бунт на кораба в открито море. Тая година ша я беся на гротмачтата, но дотогава – трая а се внимаа, щото не ви познава. Тя ако ви сгащи и каже, че реката е нейна – по-добре не спорете с нея, съгласете се и се оттеглете с достойнство. Аз после ша се разпраям.
Да подчертая отново, че е мнооо важно – оттеглането – бавно, гордо, с високо дигната глава, без да ви пука от нея – сигурно нема е толко луда като чуе за мен. Да не земе нещо да търчите натука-натам или да лягате и а се праите на умрели – нема я излъжете и без тва, нито да я надбягате. Не дай боже да задоволявате некви физиологични нужди – за които некои колеги споменаха неуместно в началото. Дори и да ви дойде музата – ша стискате. Да не й се напълни главата с вредни мисли, че нещо е важна. И да земе после да окаже съпротива, докато я нашоквам по канчето. Не че тва е кой знае къв проблем де – само малко повече време ша загубя, докато я оправя, нищо повече.
Чаай се върна на темата, че нещо се отклоних, ма с мечките се така стааа. Мнооо са ми интересни тия хайванчета.
Та планирах ги аз излетите, обаче ква стана тя – взех, че напълних всяка събота и неделя от 2012. Мислех да скокна към 2013, ма си викам – чаай малко да мине първо 21.12.2012, па тогава ша мислим нататък. Че тия – маи ли беха или инки – знае ли ги човек – мое а знаят нещо, което ние не знаем. Напролет, като се събудят, ша ги питам мечките – да видим те кво ша кажат. Щот мое а знаят нещо и те.
Поздрави и ако се сетя за още нещо пак толкова важно – пак ша пиша.
- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Хич даже не е полуразумно напрао си е малоумно, но като се позамислих се сетих за режима на тока и как тогава изведнъж се народиха много бебета, та ми хрумна, че не е лошо да да завием реките с черен найлон та отдолу да стане тъмно и студено, та да се гушкат по-често. Може тук там в по-големите вирове да забием и по един пилон, та да има какво да зяпат пичовете ( понеже, както знаем, нямат ръчички и не могат да се оправят сами ), нема начин да не посегнат на некоя комшийка, ефекта от тъмното и пилоните ще се подсили, ако в петък във вировете с пилони сипем и по шише Джак или поне домашнярка. Абе да идва по-бързо 04.02.2012г., че кой знае още какви глупости ще ми роди главата.Само Лъчо излезе с некво полуразумно предложение
А за оная от Шушлук дере - преди две години три-годишната ми племенница си забрави плюшеното мече закачено на едно дърво, а миналото лято, като ходих там, видях че некой му е дъвкал ухото

Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
VIKI_HARI , все си мисля че като нещо не ти изнася просто не го чети и не взимай участие по него
Е аз лично така правя когато иде реч за сомски риболов , шаранджийски риболов , риболов на дъно , фидер ... бивак , захранки и пр. Важното е че се опитват да правят нещо ако и това нещо да не е в сферата която точно теб те вълнува 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Ти пък Павле какво се занимаваш с форумни консуматори, които се чудят под кой вол да търсят теле? Да пробва колегата да пренесе на гръб няколко чувала по чукарите, а после да дава акъл. За средствата, отделени за целта, няма да говорим - става дума за най-"елементарно" участие, наготово дето се вика. И понеже става дума за ВИП, забелязах, че някои колеги се чувстват неудобно от тази работа. Ми що да не е ВИП? Какво лошо има - малко хора са взели участие и са допринесли, нормално е и кръгът на посветените да е тесен. Консуматори обаче - бол, нисши духом дал Господ! Включая и такива, които не се свенят да плюскат и на хайвер. Но са с претенции.
Иначе и аз не казвам, а не се чувствам неудобно. Преди време баща ми с насмешка ме пита защо се занимаваме с "празни" работи и къде ги "насипваме" тези риби. И на него не казах, при това без каквито и да е угризения. От нормални хора, които познавам, не съм скрил, обаче няма да си пусна рекламен банер, защото в един момент остава само блясъкът на славата. Пък нека се говори за елитатарност, аристократичност, снобария, ВИП и т.н. - отдавна не ги изживявам тези работи. Без риби е по-зле.
п.с. Искам да уточня, че не съм член на клуб "Балканка", за да не бъда обвинен в пристрастност. Всъщност аз съм пристрастен дотолкова, доколкото споделям вижданията им в опредлени насоки.
Иначе и аз не казвам, а не се чувствам неудобно. Преди време баща ми с насмешка ме пита защо се занимаваме с "празни" работи и къде ги "насипваме" тези риби. И на него не казах, при това без каквито и да е угризения. От нормални хора, които познавам, не съм скрил, обаче няма да си пусна рекламен банер, защото в един момент остава само блясъкът на славата. Пък нека се говори за елитатарност, аристократичност, снобария, ВИП и т.н. - отдавна не ги изживявам тези работи. Без риби е по-зле.
п.с. Искам да уточня, че не съм член на клуб "Балканка", за да не бъда обвинен в пристрастност. Всъщност аз съм пристрастен дотолкова, доколкото споделям вижданията им в опредлени насоки.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз пък ще погледна от малко по-различен ъгъл. Нека съдим хората по техните дела, а делата, които са публично известни (и достъпни през сайта на клуба) някакси доста съвпадат с моите разбирания, затова и се постарах да дам своята подкрепа за тези момчета. Мисля, че е повече от разбираемо, че няма как да се пусне на всеослушание къде и какво е било зарибено, ако някой може да даде акъл как аджеба да се опазят малките принцеси ако бъде разкрито местоположението им - добре дошъл е да сподели.
Само да поясня, че аз също не съм член на клуба (да кажем, че съм достатъчно немарлив, чам ке е срам от себе си), но ги подкрепям и ще ги подкрепям, защото напълно споделям ценностите им, защото хората доказват с дела, че милеят за природата и в частност за пъстървовите реки (макар те да стават все по-малко
). Ако някой не е съгласен с етичния кодекс, който хората са публикували или ако не харесва свършеното от тях досега, никой не го задължава да чете! Визирам конкретно VIKI_HARI, място под слънцето има достатъчно.
Весели празници, колеги, дано 2012-та бъдем много по-ефективни, дано успеем да дадем живот на повече места и най-вече да бъдем по-добри хора
Само да поясня, че аз също не съм член на клуба (да кажем, че съм достатъчно немарлив, чам ке е срам от себе си), но ги подкрепям и ще ги подкрепям, защото напълно споделям ценностите им, защото хората доказват с дела, че милеят за природата и в частност за пъстървовите реки (макар те да стават все по-малко

Весели празници, колеги, дано 2012-та бъдем много по-ефективни, дано успеем да дадем живот на повече места и най-вече да бъдем по-добри хора

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Пичове, благодарско за подкрепата и поздрави от нашия отбор.
Обаче, тука ако сте забелязали в тая тема се дискутират само сериозни неща вече.
Видехте ли Лъчо lachezarnb – кво е родил?
Да обърна внимание – днеска не знам колко дена остават, щото утре ша ги броя дните – както съм обещал.
Ся за мечката – оная на Шушлука, дето била плюшена. Лъчо, към три метра ли беше голема или мен толко ми се виде? Май леко ми се разширяват очите, като скивам мечка. И верно че ухото беше малко тричаво на вкус – викаш само съм го дъвкал? Според мен го отхапах, ма нейсе. Немах мнооо време да проверявам тая маловажна подробност. Чудя се само – кво глътнах тогава???? Би ли могло да ми е езика? Не ми се верва, щото щом стигнах колата – проверих – там си беше, а не в корема. Даже леко го настъпвах към края. Обаче мечката трая е говоряща, щото се повтаряше „Реката е моя”. Друго не знаеше. Тва е което ме ядоса най-много!
Ако отговаря на описанието - към три метра през мойте очи, тъмнокафява и говоряща – тя е. Ако не – некоя друга тряа да е била. И в двата случая – с нея мнооо да се внимаа! Доста зла ми се стори. Като я вкарам в пътя тая година – ша ви кажа, да не я мислите вече.
Толкоз от мен засега. Утре – Днииите.
Обаче, тука ако сте забелязали в тая тема се дискутират само сериозни неща вече.
Видехте ли Лъчо lachezarnb – кво е родил?
Тоя Лъчо. Тоя концептуален гигант и мисловен законодател. Мнооо се радвам, че сам е осъзнал истината за предната си идея. Нооо ся - най-после нещо градивно по темата. Плод на креативния напън от загорел гръмовержец на титанични идеи. Кво ли не праи тая забрана с нормалните хора. Каква дълбочина на мисълта само??? А аз се напъвам безплодно и нищо смислено засега. Но до Откриването има време – все нещо ша моем измисли, надяам се.lachezarnb написа:Хич даже не е полуразумно напрао си е малоумно, но като се позамислих се сетих за режима на тока и как тогава изведнъж се народиха много бебета, та ми хрумна, че не е лошо да да завием реките с черен найлон та отдолу да стане тъмно и студено, та да се гушкат по-често. Може тук там в по-големите вирове да забием и по един пилон, та да има какво да зяпат пичовете ( понеже, както знаем, нямат ръчички и не могат да се оправят сами ), нема начин да не посегнат на некоя комшийка, ефекта от тъмното и пилоните ще се подсили, ако в петък във вировете с пилони сипем и по шише Джак или поне домашнярка. Абе да идва по-бързо 04.02.2012г., че кой знае още какви глупости ще ми роди главата.
А за оная от Шушлук дере - преди две години три-годишната ми племенница си забрави плюшеното мече закачено на едно дърво, а миналото лято, като ходих там, видях че некой му е дъвкал ухотообещавам това лято да го махна.
Да обърна внимание – днеска не знам колко дена остават, щото утре ша ги броя дните – както съм обещал.
Ся за мечката – оная на Шушлука, дето била плюшена. Лъчо, към три метра ли беше голема или мен толко ми се виде? Май леко ми се разширяват очите, като скивам мечка. И верно че ухото беше малко тричаво на вкус – викаш само съм го дъвкал? Според мен го отхапах, ма нейсе. Немах мнооо време да проверявам тая маловажна подробност. Чудя се само – кво глътнах тогава???? Би ли могло да ми е езика? Не ми се верва, щото щом стигнах колата – проверих – там си беше, а не в корема. Даже леко го настъпвах към края. Обаче мечката трая е говоряща, щото се повтаряше „Реката е моя”. Друго не знаеше. Тва е което ме ядоса най-много!
Ако отговаря на описанието - към три метра през мойте очи, тъмнокафява и говоряща – тя е. Ако не – некоя друга тряа да е била. И в двата случая – с нея мнооо да се внимаа! Доста зла ми се стори. Като я вкарам в пътя тая година – ша ви кажа, да не я мислите вече.
- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Бат Димо не ми обръщай внимание, нали знаеш че като не си трошя краката повече от месец по чукарите почвам да се смахвам леко ( леко леко колко да е лекоТоя Лъчо. Тоя концептуален гигант и мисловен законодател. Мнооо се радвам, че сам е осъзнал истината за предната си идея. Нооо ся - най-после нещо градивно по темата. Плод на креативния напън от загорел гръмовержец на титанични идеи. Кво ли не праи тая забрана с нормалните хора. Каква дълбочина на мисълта само??? А аз се напъвам безплодно и нищо смислено засега. Но до Откриването има време – все нещо ша моем измисли, надяам се.

А сега сериозно: ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ, на всички които ни вярват и ни подкрепят. Ако трябва да съм честен лекото неудобство да се мъкнат чували с рибки по чукарите бързо се забравя като видиш как мъниците се разбягват във водата. А ако извадиш късмет и след година две видиш как същата река се е съживила и зад всеки камък седи по някоя рибка, че и роден на място дребосък щъка насам натам, ти се ще веднага да грабнеш нов чувал и на бегом да изкатериш следващия чукар. Поне за мен зарибяването е равно по удоволствие с риболова. На неверниците мога да кажа само : ОПИТАЙТЕ, ще ви хареса, а ако имате нужда от помощ ние ще ви помогнем с логистика и друго ако трябва.
Поздрави на всички и изпълнена с щастие 2012г.