Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от pano64 »

Евала колега,тази песен от 20 и повече години не я бях слушал. Стопля ми душата.На всички колеги пожелавам весели празници и наздраве. :drinkers:
Изображение
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

:drinkers: :drinkers:
pano64 написа:Евала колега,тази песен от 20 и повече години не я бях слушал. Стопля ми душата.На всички колеги пожелавам весели празници и наздраве. :drinkers:
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qnM5gOObfus?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/qnM5gOObfus?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ :smt111 Много трофейни риби през новата година пожелавам на всички :drinkers:
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Miracle
новобранец
новобранец

Мнение от Miracle »

Имам нужда от съвет... От 1 година ходя по р. Дунав за распер, но резултатите са ми слаби. Става въпрос за участъка около град Козлодуй. Явно не мога да се ориентирам точно къде са се скътали тези распери... Кажете къде да ги потърся по - старателно :? От картата на чичо гуугъл се виждат плитчините (картата е правена при ниско ниво на реката), но не знам точно къде да хвърлям. Надявам се някой да помогне :) Пишете на лично или Скайп: c_walk_miracle
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Изображение
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Опитай и с въпрос към Stefko ,ако си сериозен човек,ще ти помогне.
bqlariba
новобранец
новобранец

Мнение от bqlariba »

колеги днес с двама приатели решихме да открием риболовната 2012год. на дунава краи баикал , хвърляхме на миризлив кашкавал на царевица на торен на фидер на директен на бял и се оказа едно доста добро капо но за сметка на това се насладихме на хубавото време и на реката просто стана една добра разходка и прекрасен релакс.
bqlariba
новобранец
новобранец

Мнение от bqlariba »

колеги никои ли нее ходил тази година на реката ,сега след този бурен снеговалеж ще се качи нивото и може да започне да излиза риба.
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

Речния човек :) мисля ,че е време за прогноза ще я бъде ли реката тая година с толкова сняг кадето се изсипа :)
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Не знам ко ще каже речния човек ама ако продължават тия жичкари от ЕОН и не си увеличи размера на професионалния билет и не влезе в сила изискване за регистрация на фирма за всички мрежари положението няма да се промени
dimitarnikodimov
фен клуб-скобар

Мнение от dimitarnikodimov »

tenesista_ написа:Не знам ко ще каже речния човек ама ако продължават тия жичкари от ЕОН и не си увеличи размера на професионалния билет и не влезе в сила изискване за регистрация на фирма за всички мрежари положението няма да се промени
И ограниченията,3кг.на човек :wink:е и тая с малките шаранчета -грозна гледка
sestrata казва; По форумите всеки си казва мнението, а то е като задника - всеки го има... :lol:
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

io6kata написа:Речния човек :) мисля ,че е време за прогноза ще я бъде ли реката тая година с толкова сняг кадето се изсипа :)
Йошка, :)

Вярвам в принципа на махалото и се надявам тази година да е с повече вода от предходната.
Номерът е в това,февруари и началото на март да са студени в Европа,така снегът започва да се топи след средата на март и нещата с пролетните води си влизат в нормалния ход.
Имаме ли средни и високи коти на пролетните води (над 450-550) ,ще видим повече рибки в Реката.

За другото - за рибките и бракониерите..Нещата може да отидат към по-добро,САМО ако повече от нас ,които живеем и бродим по бреговете,мислим за Реката с грижата на добри стопани!
Тази есен плавах нагоре ,към Унгария и Австрия..Дунава там не е Дунав в българският участък.Пазят си го хората и е чист,и рибки,предполагам,има. Какво ни има на нас,че разрешаваме на една тумба крадци и разбойници да мърсуват и да правят Реката на нищо!?!! :evil: :evil:
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Речни ми човеко защо тогава 2010 - една адски пълноводна година беше трагична от към риболов на класни риби . 2011 една коренно различна година противоположна на предходната
отново беше слаба аз лично нямам обяснение. Това единствено показва че нивото не е решаващо. До колкото знам преди години когато по реката са били правени страхотни излети с хубави риби тя е била сравнително по - ниска в сравнение със последните 7-8 години.
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

tenesista_ написа:Речни ми човеко защо тогава....

Не си прав. 2010-та беше силна година,както откъм спинингов риболов на хищници (какъвто практикувам основно) ,така и откъм тематичен шарански риболов ,а и такъв на останалите мирни риби. Пълноводната 2010-та беше слаба единствено откъм риболов на сом,което си обяснявам с факта,че имаше много храна и сома не се движеше активно,за разлика от години с ниско и средно ново.
Има една доста простичка,но и вярна зависимост: при много пълноводна година местообитанията и пътеките на твоите ,,класни,, риби се променят,и вероятно затова е по-трудно да ги намерим.

За мен,а и за много други,които познават Реката,нивото през зимата и пролетта е определящо за това,което ни очаква през годината.
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Колега по думите ти съдя че си отделял доста време на Реката . Специално за 2010 беше кошмарна /поне в района около Русе/ за риболов на шаран и амур. Разбира се за различните нива си има различни места и най вероятно тези риби са патрулирали главно откъм румънско.
Според мен водата оказва влияние на риболова единствено при рязко покачване или спадане в рамките на 1 - 2 дена. Слаби резултати имам и в мътна вода
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”