Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Черногорово до Димитровград
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Черногорово до Димитровград
Получих информация за язовир Черногорово,че язовира държи хубави риби.Знам,че има колеги от този край които могат да дадът малко по точна информация ако не ги бърка.Интерсува ме нещо има ли спицефично в риболова на този водоем.Благодаря предварително.
Язовирът е ведомствен - използва секато водоизточник за химическия комбинат. Риболовът е разрешен само през светлата част на денонощието, таксата е 8 лв. на човек. Лошото е, че е разрешена само част от зоната, охранява се здраво. Най-хубавите места/постове/ винаги са заети, охраната е бивши дебеловрати с които не се спори
и те си пускат само техни хора. Има шаран, амур, европейски и канален сом, костур,червеноперка и каракуда. Миналата година някой умник е зарибил с 4000 щуки, а познай след 2-3 години какво ще е
Има моменти, когато всеки може да си улови хубава риба, но поради ред причини не е предпочитан от местните колеги - имаме си Марица 

snegk, не може да се лови през нощта, освен ако не си с привилегии.
Ако отидеш рано сутрин, охраната ще ти разреши да ловиш като съмне. Ако имаш бележка от комбината е друга работа. Преди години имаше много шаран, сега редовно зарибяват, затова амурите са един калибър 6-8 кг. А точно по причината, че хубавите места - 1,2 пост и още две-три винаги са заети предпочитаме да ходим другаде, на Овчарица например
Офф-Пусни за ТЕЦ-а инфо в другата тема, че в понеделник или вторник сме там
Ако отидеш рано сутрин, охраната ще ти разреши да ловиш като съмне. Ако имаш бележка от комбината е друга работа. Преди години имаше много шаран, сега редовно зарибяват, затова амурите са един калибър 6-8 кг. А точно по причината, че хубавите места - 1,2 пост и още две-три винаги са заети предпочитаме да ходим другаде, на Овчарица например

Офф-Пусни за ТЕЦ-а инфо в другата тема, че в понеделник или вторник сме там

Преди вадеха доста добри сомове около 30-на кила, на...мрежи
Сега не съм чул да е уловил някой, но това не означава, че не са останали.
hiscnika, разрешено ли е да се лови вече на поляната и откъм гората - там са хубави местенца. Последно бяхме преди месец, не ни разрешиха,едва се устроихме до беседката отсреща с нулев резултат накрая

Сега не съм чул да е уловил някой, но това не означава, че не са останали.
hiscnika, разрешено ли е да се лови вече на поляната и откъм гората - там са хубави местенца. Последно бяхме преди месец, не ни разрешиха,едва се устроихме до беседката отсреща с нулев резултат накрая

- de4ev72
- новобранец
Голям и красив язовир с много хубава риба.
За съжаление с лоши условия за рибалов.8 лв. за три въдици на 24ч.,голяма част от язовира е забранена за рибалов,забранено с лодки,от разрешените места само две са добри и постоянно заети,на останалите места има толкова много драки,че ни можеш да си изкараш въдиците.
Винаги може да очакваш удар на добра риба,но много пъти не се лъже дори и каракудата.
Заради създадените там условия аз избягвам този язовир.
За съжаление с лоши условия за рибалов.8 лв. за три въдици на 24ч.,голяма част от язовира е забранена за рибалов,забранено с лодки,от разрешените места само две са добри и постоянно заети,на останалите места има толкова много драки,че ни можеш да си изкараш въдиците.
Винаги може да очакваш удар на добра риба,но много пъти не се лъже дори и каракудата.
Заради създадените там условия аз избягвам този язовир.
- de4ev72
- новобранец
Трудна работа ще е това.Пък и голямата риба не е будала,та тя живее в драките.
Ще ти дам един пример от миналата година,когато бяха разрешили използването на лодки.На "Циганският ръкав",които е широк около 100м. и никой не ловеше там заради многото драки,един колега от Кърджали с негови познати от Д-град,скриха шапката на всички.
Тактиката им беше следната-ловиха на дистанция около 30м. от брега,като си бяха поставили малки шамандури и вкарваха въдиците с лодка.Правеха така,защото с помоща на сонар си бяха отбелязали чисти места.Имаха шарани над 10кг.
Миналата година за да приспиваш на язовира в групата за рибалов трябваше задължително да има човек работещ в комбината и ти дават бележка за сектор,който е свободен за времето когато искаш да ловиш.Та на тези хора им се паднало там,защото никой не ходише,но евалла на тях,признах ги за маистори.
Иначе и аз използвам сонар,ама изобщо не мога да вида на дъното и да откривам подводна растителност.Гледам само дълбочината и релефа.
Ще ти дам един пример от миналата година,когато бяха разрешили използването на лодки.На "Циганският ръкав",които е широк около 100м. и никой не ловеше там заради многото драки,един колега от Кърджали с негови познати от Д-град,скриха шапката на всички.
Тактиката им беше следната-ловиха на дистанция около 30м. от брега,като си бяха поставили малки шамандури и вкарваха въдиците с лодка.Правеха така,защото с помоща на сонар си бяха отбелязали чисти места.Имаха шарани над 10кг.
Миналата година за да приспиваш на язовира в групата за рибалов трябваше задължително да има човек работещ в комбината и ти дават бележка за сектор,който е свободен за времето когато искаш да ловиш.Та на тези хора им се паднало там,защото никой не ходише,но евалла на тях,признах ги за маистори.
Иначе и аз използвам сонар,ама изобщо не мога да вида на дъното и да откривам подводна растителност.Гледам само дълбочината и релефа.