Препоръчайте мач

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Препоръчайте мач

Мнение от kmap »

Напълно начинаещ съм в риболова с мач и си търся като за начало евтина въдица за около 50 лева.Ще я ползвам само в спокойна вода(язовири,блата,езера) като смятам да ловя както бабушка,каракуда,уклей,платика на свободни водоеми,така и по някое шаранче или пастърва на платените.За това търся нещо универсално,което ще ми върши добра работа на този етап.За сега съм набелязал 2 модела:единия е карповияп мач на Фокус (http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6902) и втория е Екстрийм мача на Филстар (http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=5804).
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Re: Препоръчайте мач

Мнение от martineti »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=116&t=41777
Тук има много полезна информация. А за Филстара когато аз си търсих въдица чух доста добри отзиви.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
ribarq1999
новобранец
новобранец

Мнение от ribarq1999 »

според мен filstar са много по добри
ivanov87
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivanov87 »

Аз имам Филстар и нямам забележки към пръчката, за цената си е екстра :)
За да си най-добрия играч трябва да си добър навсякъде ,но да си специaлен някъде.
Аватар
joro_ko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro_ko »

Взимай Филстара колега , няма да сбъркаш
Изображение
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

Мерси на всички отзовали се,но в момента не е в наличност във въпросния магазин.Ако знаете от къде другаде мога да го взема ще съм ви много благодарен. :drinkers:
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Мога да ти препоръчам тази сопа, като за начинаещ
Изображение
Изображение
Цената и е някъде около 29-30 лева. Ползвал съм я доста време преди да си взема по-добър мач, единствения недостатък за мен е теглото. Но иначе е много здрава и не е капризна. В смисъл не изисква особени грижи и внимание. Бая зор е видяла. И друго като начинаеш почни да се учиш да правиш стоп възли, понеже на мачовете връхните водачи са много малки и по друг начин не можеш да си нагласиш голяма дълбочина с подвижна плувка/или к`вот ползваш там/, другите стопери не минават, само възел.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Колега! Според мен ако ти допада риболова на плувка, то в риболова с мач ще се влюбиш. Така, че посъбери още малко парички и разглеждай редовно обявите във форума. Купи си една по-добра пръчка и макара от тези, които гледаш. Мач риболова е интересен, но не е лесен. Има много тънкости и трябва да се придобият някои умения, които с по-лош такъм се научават доста по-трудно. Това го казвам от личен опит, защото и аз съм начинаещ и като тебе си купих нискобюджетна въдица и след като я смених с много по-добра видях, че всичко става с пъти по-лесно. Говоря за проблемите с точното замятане, избягване на уплитанията /повярвай ми в началото си като плетачка на гьол :lol: / и има още доста други неща.
Универсална пръчка няма да намериш. Според мен тези, които гледаш са си карп-мачове и ловенето на бабушки с тях не е никакво удоволствие. Няма да разбираш дали си вадиш само ваглера или има и риба след него. Мисля, че е по-добре да си търсиш нещо с акция 5-20 гр.
Пак казвам, че и аз съм начинаещ, но написаното по-горе е следствие на личния ми опит. След всичките ми мъки :lol: по водоемите и като си направя една проста сметка имам един мач в къщи, който не ползвам, но за него съм похарчил 110 лв./с макарата/ и имам един страхотен според мен за 300лв./с макарата/ с, който нямам търпение да отида на риба, а не беше ли по-добре за мен да си купя един за 350? Щяха да ми остана пари и да почерпя :lol: .
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

miro253 написа:Колега! Според мен ако ти допада риболова на плувка, то в риболова с мач ще се влюбиш. Така, че посъбери още малко парички и разглеждай редовно обявите във форума. Купи си една по-добра пръчка и макара от тези, които гледаш. Мач риболова е интересен, но не е лесен. Има много тънкости и трябва да се придобият някои умения, които с по-лош такъм се научават доста по-трудно. Това го казвам от личен опит, защото и аз съм начинаещ и като тебе си купих нискобюджетна въдица и след като я смених с много по-добра видях, че всичко става с пъти по-лесно. Говоря за проблемите с точното замятане, избягване на уплитанията /повярвай ми в началото си като плетачка на гьол :lol: / и има още доста други неща.
Универсална пръчка няма да намериш. Според мен тези, които гледаш са си карп-мачове и ловенето на бабушки с тях не е никакво удоволствие. Няма да разбираш дали си вадиш само ваглера или има и риба след него. Мисля, че е по-добре да си търсиш нещо с акция 5-20 гр.
Пак казвам, че и аз съм начинаещ, но написаното по-горе е следствие на личния ми опит. След всичките ми мъки :lol: по водоемите и като си направя една проста сметка имам един мач в къщи, който не ползвам, но за него съм похарчил 110 лв./с макарата/ и имам един страхотен според мен за 300лв./с макарата/ с, който нямам търпение да отида на риба, а не беше ли по-добре за мен да си купя един за 350? Щяха да ми остана пари и да почерпя :lol: .
Колегата го е казал перфектно!
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

miro253 написа:Колега! Според мен ако ти допада риболова на плувка, то в риболова с мач ще се влюбиш. Така, че посъбери още малко парички и разглеждай редовно обявите във форума. Купи си една по-добра пръчка и макара от тези, които гледаш. Мач риболова е интересен, но не е лесен. Има много тънкости и трябва да се придобият някои умения, които с по-лош такъм се научават доста по-трудно. Това го казвам от личен опит, защото и аз съм начинаещ и като тебе си купих нискобюджетна въдица и след като я смених с много по-добра видях, че всичко става с пъти по-лесно. Говоря за проблемите с точното замятане, избягване на уплитанията /повярвай ми в началото си като плетачка на гьол :lol: / и има още доста други неща.
Колега,предпочитам в началото да си взема ефтин мач,който да ми върши работа на този етап и по-нататък евентуално ако ми хареса този вид риболов,в което съм сигурен,да си взема по-добра въдица.А колкото до това дали ще усещам рибата докато я вадя,досега съм ловил с един телескоп,който е доста твърд и дори става за дъно,така че със сигурност какъвто и мач да си взема ще е по-добре. :drinkers:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Съвсем точна казано, с по-ниско бюджетен няма да усетиш пълното удоволствие от мача :smt023 :!: !
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Не го отчайвайте човека бе,има доста бюджетни решения които са добри ,примерно въдиците на Formax ,Filstara ,Tica,Focus но не този модел който е показал колегата .Като за 1-ви мач и аз го съветвам да си купи нещо бюджетно ,защото отначало наистина има много за учене а по скъпите модели въдици са доста капризни и може да стане някой фал :)
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

Ако е възможно да ми препоръчате и коя макара да взема за пръчката.Колебая се между долните три модела:
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=63
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Нито една от трите показани от теб не става.
Като гледам цената около която гравитираш и това,че си се спрял на онлайна на риби и тъкъми ,то от това http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=63 за парите,които струва -по добро просто няма, казвам това от опит.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”